Autor Subiect: ATENTIE! Politia opreste pentru manualul de salvare  (Citit de 2490 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline jupanul1

Re: ATENTIE! Politia opreste pentru manualul de salvare
« Răspuns #10 : 18.Iul.2017, 01:02:06 p.m. »
Poate fac permanentă campania asta, dar mai puțin partea cu informarea și mai mult partea cu amenzile pentru centură și telefon.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline dAlex

« Răspuns #11 : 18.Iul.2017, 01:26:42 p.m. »
Din ciclul "tara arde si baba se piaptana". Am traversat cu ocazia concediului Bucurestiul si la un semafor am avut parte de un record personal: nu mai putin de 4 soferi au ocolit coloana de masini care faceau la stanga pe banda pentru inainte si s-au pozitionat in fata mea dupa semafor si trecerea de pietoni. Si eu am stat ca fraierul de 4 ori la semaforul ala.

Si ghici ce, nici un claxon, nici o galagie, semn ca asa ceva e normal in capitala noastra draga. Si ei fac filtre pentru centura si telefon.  =))
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline enicky

« Răspuns #12 : 18.Iul.2017, 02:50:18 p.m. »
  Am citit toate postarile si mi se pare ca suntem romani neaosi, adica permanent nemultumiti ! Daca Politia amendeaza/sanctioneaza, nu este bine, daca nu te-a prins vorbind la telefon, iar nu e bine, daca informeaza nu e bine. Pana la urma pe agenti ii injuram degeaba, cu sefii este problema, ca doar este o institutie militarizata. Si de obicei pe politisti ii injura tocmai cei care au avut probleme cu legea, au fost amendati/sanctionati.
   Dar tel.mobil este cauza majora a unui procent mare de accidente ! In primul rand as dubla amenda pt. vorbit la tel. in timpul conducerii, ba mai mult as amenda soferul si daca as vedea ca are tel.-ul pe bord, pe scaunul din dreapta sau oriunde la vedere. Cu pret minim se poate achizitiona un echipament Bluetooth/hands-free, deci tel-ul poate fii "ascuns". Pe posesorii de auto cu pret de apartament, ii vezi cum tine aparatul la ureche cu umarul, neavand habar de utilizat sistemele masinii.   Ca totul este perfectibil, ca este loc de mai bine, da, asa este, dar noi tot nemultumiti....
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline jupanul1

« Răspuns #13 : 18.Iul.2017, 03:02:47 p.m. »
Ținând cont că respectivii polițiști milițieni sunt finanțați [și] din banii mei, fără nici o supărare, eu unul îmi rezerv dreptul de a fi nemulțumit de prestația lor. Nu cred că are nimeni nimic cu amărâții din stradă (deși și printre ei sunt niște specimene...) ci cu instituția în ansamblu. Am putea face o dezbatere, dacă dorește careva pe tema ”mica corupție” vs ”marea corupție”, dar esența e aceeași - ”corupția” (și infracțiunile asociate/asimilate ei).

În principiu sunt de-acord cu dublatul amenzilor, dar ce ne facem dacă nu are cine să le aplice? Că de fapt... cam asta e problema la noi: legi am mai avea, dar n-are cine să vegheze la aplicarea lor. De exemplu chiar astăzi de dimineață am (re)văzut o căruță un atelaj în București, deși îmi pare că nu mai e voie.

P.S. Cum se zice în popor - peștele de la cap se împute, dar de la coadă se curăță!
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline Laurentiu

« Răspuns #14 : 18.Iul.2017, 03:10:11 p.m. »
În principiu sunt de-acord cu dublatul amenzilor...
Dublat, triplat etc, tot cine are bani incalca (constient) legea. De la ei ni se trag tot felul de "articole" strecurate in legislatie si pedepse. Cei cu buzunarul "subtire", merg in limitele legii.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #15 : 18.Iul.2017, 03:11:19 p.m. »
Sunt perfect de acord cu amendarea celor care folosesc telefonul, ii vezi prin trafic total neatenti, nu toata lumea are atentie distributiva
Exista casti sau alte dispozitive daca vrei sa folosesti telefonul safe
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline miaunica

« Răspuns #16 : 18.Iul.2017, 04:38:10 p.m. »
Se vede ca sunteti barbati...combinatia fatala este urmatoarea: stanga pe volan, umarul stang sustine telefonul la ureche, pe cand mana dreapta cauta in poseta de pe locul din fata-dreapta! E?! Daca voi sunteti atenti, bineinteles ca femeia isi poate vedea linistita de treaba!...doar va asigurati voi, nu-i asa?!...conduceti preventiv!

Va rog sa continuati discutiile in topicurile aferente (aveti de unde va alege...) si pe viitor sa deschideti un topic numai daca este cazul ...sa mai insist pe verificarea informatiei?!..."nu face sens"...

@gabineg cred ca se poate inchide topicul
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #17 : 18.Iul.2017, 04:56:35 p.m. »
Recunosc ca sunt depasit... Pe vremea mea se zicea: mana stanga pe volan si cea dreapta pe ... bulan!
In poseta nevestii n-am umblat in viata mea, nici cand dansa m-a solicitat personal. In rest, nu vorbesc la telefon cand sunt la volan. Am "urechelnita" Bluetooth si o boxa wireless.

M-am uitat pe web-media si am constatat ca documentul numit Cartea de salvare nu e obligatoriu, dar este recomandat. Colegul @Don Napoleon a muncit din greu si ne-a tradus in romaneste cate carti Suzuki a gasit. Cine doreste sa le tipareasca color si sa le puna la parasolar are matrita.

Nu vad urma de misoginism sau de discriminare. Poate un pic de panica. De ce sa inchid topicul ?

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: Don Napoleon

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #18 : 18.Iul.2017, 05:00:49 p.m. »
Filtru e in continuare
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline miaunica

« Răspuns #19 : 18.Iul.2017, 05:23:04 p.m. »
De ce sa inchid topicul ?
...pt ca s-a ajuns la off-topic, la conducere preventiva si altele....in regulament scria ceva...pe timpul cand l-am citit eu...poate am vazut numai eu "cand deschidem un topic nou"....in fine, fa cum poftesti!
cainii au stapan...pisicile au anturaj