Autor Subiect: Romania way of life !  (Citit de 12912 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline LeonardSZK

Re: Romania way of life !
« Răspuns #70 : 30.Iun.2009, 09:51:00 p.m. »
Exact ce anume scrie in contract? Daca scrie ca iti ofera pachetul de siguranta (sau cum naiba ii zice) la pretul de ... bla,bla , asta nu inseamna ca te obligi sa iei de la ei. Ei iti fac o oferta pe care o accepti sau nu. Accesoriile originale nu au cum sa duca la pierderea garantiei. La cati dealeri sunt in tara sau in Ungaria, le poti monta oriunde, fara sa le dai lor socoteala.
Am cumparat accesorii originale din Ungaria, la pretul de catalog. Au insistat sa mi le monteze ei, fara costuri suplimentare, pentru a fi siguri ca totul este OK si nu sunt probleme (defecte, ceva nepotrivit etc.), in nici un caz ca as fi pierdut garantia.
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #71 : 30.Iun.2009, 10:50:58 p.m. »
in curand poate isi rezolva autonetu cu garantia si nu o sa ai nici o problema :D
Pana atunci sunt: Marshall, Doly, Trakia, Redtor, Sara, s.a.m.d.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #72 : 30.Iun.2009, 11:01:41 p.m. »
In primul rand va multumesc pt interes :)  (incerc sa-mi pastez calmul cel putin pe forum)

- acum am ajuns acasa am vb cu un prieten care lucreaza la X marca masina importator  mi-a cam explicat omul cum sta treaba cu amanatul si cu "uitatul" masinii si ca vine cu urmatorul transport etc .. mi-a zis 90% masina este intr-un service in romania lovita/avariata, nu are toate optionalele pe ea etc, n lucruri la care nici nu visam noi clientii prosti care isi cumpara masina noua, ideea e ca nu avem ce face din postura de client si nici nu avem cum sa-i verificam (ca ex: mi-a zis ca au avut o masina cu 2000km la bord "de distractie" si dupa care au vandut-o ca noua cu 6km la bord).

- a zis sa cer CMR si COC (CMR - este documentul de intrat in tara si COC este nu stiu ce certificat al masinii cu tooooate datele tehnice)

- garantia mi-a zis clar ca este pe motor / caroserie / electrica si alte lucruri care nu au nicio legatura cu aparatorile de noroi

Service:

-  toti au proceduri pe care trebuie sa le urmeze cand vine vorba de garantie de ex: un client vine cu ambreiaj stricat .. urmeaza "este vina dvs. ca ati calcat prea mult, ambreiajul este consumabil" daca tine asta e .. omul isi plateste ambreiajul; daca omul este tare in gura este amenintat ca i se arata roata de ambreiaj si cat de roasa e de la apasarea ei; daca se continua se schimba pe garantie (funny nu ?:))

-  (ex dat de el) iti pune 4l de ulei -> iti factureaza tot bidonul (clientul poate sa ceara bidonul daca este pe faza); nu stiu ce sprai care il folosesc ei sa curete motorul (sau alta componenta obligatoriu) ~7eur dupa ce da cu un sprai mai desigileaza unu chiar daca nu-l foloseste -> clientul plateste 2 ... mi-a zis ca sunt obligati daca vrei sa stai cu masina in timpul reviziei sa te accepte sau daca nu sa existe camere live la care sa te uiti (dar la noi tine treaba cu vino in 2 ore sau nu ai voie )

- in legatura cu ce mi se intampla mie .. este cea mai mare tiganie sa-mi ceara manopera pt ceva care este oferit de ei "cadou" ca au incalcat contractul

Acum sincer nu este vb de 300roni este vb de principiu... pana unde? pana cand? chiar asa am ajuns? sa imi para rau ca imi iau masina noua ? cand puteam sa-mi iau SH (sa ma astept sa cada unele chestii), sa schimb si sa-i fac ce vreau, sa fac revizii cu ce ulei vreau eu si unde vreau eu ?

In momentul de fata sunt dispus sa renunt la masina si sa pierd fata de leasing ~1000eur ... vreau sa ma credeti ca imi vine masina si nici macar nu ma bucur de ea dupa toate astea ...

De renuntat la plangeri mail-uri etc nu renunt si sper sa nu mai faca cineva gresala sa-si cumpere masina de la B&S

----------

Planul meu pe viitor:

- maine ma duc la dealer sa vb cu dir general / manager sau ce e pe acolo
- tot maine ma duc la suzuki-romania (daca nu ma inteleg sau nu dau de dir general de la dealer)
- mail engl/ro cu tot ce s-a intamplat pana acum: contracte gresit (scanate); mail-uri trimise/primite (care cel putin la mine in firma reprezinta doc legal) etc .. trimis la tot ce tine de suzuki din ro pana in japonia :)

Offline hugbear

« Răspuns #73 : 30.Iun.2009, 11:09:07 p.m. »
Sper sa ai taria sa duci pana la capat ceea ce ti-ai propus, desi probabil or sa destupe din nou fabrica de abur... Diferenta dintre tine si ei este ca tu vrei doar masina pe care ai platit-o deja, ei in schimb incearca sa te stoarca de ultimul leut. Si, nu in ultimul rand, probabil este un test, ca sa stie ce gen de client vor avea in service/garantii/revizii etc. Parerea mea...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline whizzy

• Hero Member
« Răspuns #74 : 30.Iun.2009, 11:10:55 p.m. »
.. un client dificil ? nu sunt :))), dar daca citesti de la pag 1 pana aici o sa-ti dai seama ca este imposibil sa nu ajungi

Post Merge: 30.Iun.2009, 11:28:56 p.m.
"ei in schimb incearca sa te stoarca de ultimul leut. Si, nu in ultimul rand, probabil este un test, ca sa stie ce gen de client vor avea in service/garantii/revizii etc. Parerea mea..."

- client NICIODATA :)) chit ca fac tot in ungaria eu la astia nu mai calc
« Ultima Modificare: 30.Iun.2009, 11:28:56 p.m. de whizzy »

Offline bogdanb

« Răspuns #75 : 01.Iul.2009, 12:33:12 a.m. »
- a zis sa cer CMR si COC ......

COC este Certificate of Conformity si contine toate datele care descriu masina ta. COC e tiparit pe o foaie pe care scrie in filigran "Magyar Suzuki".
Eu ti-as propune sa te sfatuiesti cu WayOfLife, macar te poate invata cum sa pui problema si care iti sunt drepturile ;)
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline whizzy

• Hero Member
« Răspuns #76 : 02.Iul.2009, 09:24:13 a.m. »
..sa continuam :D

- am fost ieri la dealer sa vb cu directorul de vanzari si m-a trimis pe linia de centura (pipera-tunari) ca acolo sunt (tin sa mentionez ca domnisoara care mi-a vandut masina evident nu era si am vb cu colegul ei asta pe la 10)

- am ajuns acolo si domnisoara de la intrare (receptie) ma tot alunga ca nu sunt aici ca bla bla bla ca ce problema am pana i-am zis ca acum 5 min m-a trimis un dealer aici... pana la urma vine exact directorul de vanzari care trebuia ..

- incep discutiile imi zice ca imi stie "cazul" si ca nu vede nicio problema ca ei nu au incalcat contractul ... ii zic ok dar de ce mi s-a zis ca s-a incalcat contractul si mi s-a oferit si un cadou pt asta ? ma rog o tine tot asa ca nu a incalcat contractul ca plata s-a facut nu stiu cand, imi arata un OP cred cu data la care s-a facut plata si ii zic ok deci atunci am fost eu informat gresit tot de la oamenii dvs plus ca eu am semnat Comanda Ferma pe 16 iunie deci daca totul este ok contractul nu este incalcat de ce mi s-a oferit acest mirific cadou ? s-a cam suparat ca o intreb asa ceva (inca nu a inteles ca e vb de principiu sa stiu ce s-a intamplat exact nu de cadou)... imi zice poate l-a oferit dealer-ul asa .. asa cum ? pe gratis ? :) nu cred plus ca atunci cand am vb si mi s-a zis "incercam sa va facem asteptarea cat mai usoara" a urmat "trebuie sa vb cu superiorii mei" deci .. dvs. ati aprobat asta .. si a schimbat subiectul "noi nu am incalcat contractul" :))

- intreb cum va puteti permite si cat tupeu puteti sa aveti sa-mi cereti manopera pt acel cadou ? (iar a inceput ca nu a incalcat contractul) ... dupa ceva timp imi zice ca imi face o reducere de 20% la manopera :)))))) adik ~60ron si ii zic a mersi de aia am venit aici, mi-am luat liber de la servici, drumul pana aici trafic tot m-am scos ... evident ii zic ca nu am nevoie de reducere si o intreb cum pierd eu garantia la motor daca imi pun aparatorile de noroi? si imi zice asta e pierdeti garantia ... evident m-au apucat dracii si am zis ca sunt dispus sa renunt la masina asta daca nu am totul in regula si nu stiu ce se intampla cu ea .. si incepe "cautati nod in papura sa nu luati masina" exact s-a prins :)) (ma asteptam sa gandesca un astfel de om inainte sa vb)

- imi zice ca aveti masina maine seara (joi) cel tarziu vineri ... iar m-au apucat dracii ..cum am masina daca ea trebuia sa plece cu transportul de joi din Ungaria ???? (deci ceva nu se leaga ceva este la mijloc... o simt :))

- ne calmam si ii zic despre serviciile de care nu sunt multumit deloc (iar caut nod in papura)... ii povestesc ce si cum (in mare) si gaseste raspuns la tot, mai imi zice si ca dealer-ul care imi vinde mie masina vinde SUTE de masini pe an si ca e foarte bun in ceea ce face (vinde BS motors sute de masini pe an? eu nu prea cred :P).. la care ii arat pe contract CNP-ul meu gresit (ea ia un creion si sterge numarul in plus din CNP, inghite in sec si nimic), bun de ce nu mi s-a raspuns la telefon ? de ce nu a avut curajul sa-mi zica ea ca masina nu a venit cu transportul de 15? - a avut probleme de sanatate / spital astea ii zic ok nasol dar in momentul asta colegul trebuia sa preia combinatia .. da asa a si facut (da corect dupa 2-3 zile in care sunam si nu raspundea nimeni:P); ii povestesc cum pe parcursul unei zile am sunat la dealer nu mi-a raspuns si dupa am sunat la suzuki-romania si dupa 5 min ma suna .. (era in spital?) ..

- Ideea este ca tot timpul a luat partea lor nici macar o scuza nu am primit ..aaaa am primit ceva de genul "ce ati patit dvs oricum nu se poate indrepta" si ii zic e vb de viitor sa nu pateasca si alti clienti la fel ... si iar s-a incheiat discutia, putea sa zica "ok vom incerca pe viitor sa fim mai atenti" NIMIC..

- m-am tot gandit si imi dau seama ca acest "caz" al meu nu e grav si ca sunt prea mic sa fac ceva sau sa educ niste oameni.
- o sa am o discutie si la suzuki-romania plus mail oficial (simt ca e datoria mea sa fac asa ceva), cu toate ca m-am saturat si nu mai vreau sa aud de ei
- daca nu si-au incalcat contractul .. ok bv lor, dar tot imi ramane problema cu serviciile (problema cu termenul de livrare practic nici nu a existat.. doar vroiam sa stiu ce se intampla cu masina mea, daca mi se zicea de la inceput o luna ... nici nu mai sunam o luna de zile .. ma rog)
- o sa fiu multumit daca minim 10 clienti care citesc postul meu si nu numai (ca al meu nu e asa grav) or sa evite BS motors

- Imi cer scuze fata de Suzuki si de BS motors daca sunt deplasat sau exagerat, dar daca nu si citeste cineva chestia asta investiti fratilor in cursuri pt angajati ..

Sper sa iau masina azi maine si sa continui intr-un Jurnal de Bord :D

Offline andrei_a9

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 264
« Răspuns #77 : 02.Iul.2009, 10:27:10 a.m. »
...trist :( imi pare sincer rau pentru nervii pe care ti-i mananci cu berbecii astia. am trecut si eu prin ceva asemanator, dar nu cred ca am avut experienta ta si determinarea pentru a ma inversuna asa impotriva lor. In orice caz iti respect eforturile de a schimba ceva  :good: cel mai nasol e cand stii ca ai dreptate si dai peste o mare de oameni incuiati sau chiar rau-voitori carora nu le pasa decat de ei si de cum sa intepe clientii. astia de la bs, si sunt convis ca multi alti dealeri de orice marca din tara, vand masini parca ar vinde acadele... te atrag spre ei si dup-aia incep cu rautati de genu' uite masina, nu e masina.
eu am zis ca daca imi voi mai cumpara vreodata masina noua, in afara de dacia, nu-mi mai cumpar de la noi din tara. chiar daca in vest sunt preturi mai mari se stie ca sunt facute "altfel" si mai ales esti tratat "altfel", adica se poarta cu tine cum ar trebui sa te porti cu un "client"(adica nu doar o persoana care ia ceva de la tine, ci o sursa de venit pentru bunastarea ta).
Toate bune si nervi de otel!

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #78 : 02.Iul.2009, 01:39:09 p.m. »
Eu nu inteleg cu cine te-ai certat mai sus....
B&S nu stiu daca sa zic din pacate sau din fericire vinde destul de bine...
Asteptam sa-ti vedem printesa :P
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline whizzy

• Hero Member
« Răspuns #79 : 02.Iul.2009, 02:27:06 p.m. »
nu m-am certat am discutat :D .. cat despre vinde destul de bine nu am cum sa te contrazic ca nu am nicio statistica sau date reale dar sincer din cate vad eu prin romania nu vad asa de multe suzuki ca restul marcilor

si daca vand destul de bine sa vanda in continuare :) eu doar mi-am spus parerea despre ei si probabil peste tot se intampla asa

o sa o vedeti :D stai sa vina  :">