Autor Subiect: Romania way of life !  (Citit de 12904 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
Romania way of life !
« : 03.Iun.2009, 12:33:55 p.m. »
Yello, de ceva vreme ma tot chinui sa-mi iau un SX4 ... am inceput la B&S, cu o incredere de 50% mai ales dupa tot ce am citit pe aici.

Pe parcurs..

- Mi se face orferta ... suna bine

- Intreb de leasing, le dau toate informatiile despre mine ca sa stiu daca mi se aproba dosarul sau nu ... dupa ceva timp primesc mail ca "da se aproba dosarul 100%" - toate bune si frumoase ...

- Intreb ce culori sunt (eu o vroiam neagra), si imi zice ca e in productie (in 10 zile urma sa iasa din fabrica si sa ia serie de sasiu) si ca sa mi-o tina trebuie sa o rezerv cu un avans ...

- Dau un avans intreb daca a iesit din fabrica ... raspuns "aa nuuu mai are .." (trecusera cele 10 zile)

- In timpul asta eu asteptam sa-mi iasa copia la cartea de munca ca sa finalizez dosarul

- Tot in timpul asta intrebam de Test Drive .. nu se poate ca nu e masina .. (dubios :P)

- Intr-un final termin dosarul il dau .. imi zice ca dureaza putin sa se aprobe ..

- Dupa 6 zile sun sa vad ce si ma amana cu cateva ore .. dupa care primesc telefon si imi zice ca dosarul se aproba dar cu noi conditii ..
25% avans in loc de 20% (6-700eur aproximativ) si o rata reziduala mai mica decat vroiam eu ... Zic ok .. sa-mi trimita si mie pe mail desfasurator cu noile conditii, astept toata ziua si nu am primit nimic... (ce m-am gandit eu .. daca asa se poarta acum cand sunt client si le dau bani practic .. dupa ce cumpar masina si o sa am o problema cu ea cum o sa se poarte?) sun a 2a zi sa ma duc sa-mi iau macar avansul si aia e (pe parcursul aceste perioade increderea mea a scazut si nu e vorba de cei 5% in plus care trebuie sa-i dau ...) la telefon mii de scuze alea alea ca nu a mers serverul de mail (ma rog ok .. se poate intampla) si a ramas sa ne vedem azi sa discutam ori sa-mi ridic avansul ori sa continui

- De ieri pana azi m-am tot gandit ce si cum sa fac si am pus in balanta ce mi s-a intamplat, nu e mare lucru dar ma asteptam la altceva, tot ce am citit pe forumuri legate de masina si dealer. Nu caut perfectiunea in masina am vazut ca sunt mici / mari probleme si le accept dar cand si masina si dealerul au probleme ... nu stiu ce sa mai zic

- Azi dau mail iar... trec 2 ore si nimic .. (iar) .. .ok sun .. imi raspunde si zice ca nu e la servici ca are probleme cu sanatatea (iar o chestie care poate sa fie foarte adevarata)

- Acum stau si ma gandesc de cate ori s-a vorbit aiurea cu mine sa enumar cateva ..

1. test drive promis la o saptamana dupa ce am fost sa intreb de masina (insitat la fiecare intalnire)

2. dosar aprobat 100% fara noi conditii (nu stiu la ce sa ma mai astept .. fac dosarul dupa aia sa-mi mai ceara nu stiu cati bani pt eu stiu ce)

3. masina iese din fabrica 10 zile (trebuie avans sa o tina), e.... au trecut cele 10 zile si masina tot nu a iesit din fabrica .. (aici eu o gandesc altfel ..acel avans este egal cu 0 si masina daca a iesit au si vandut-o)

4. chestia cu +5% la avans mi se pare strict romaneasca, pare ceva de genul aaa a mers pana aici hai ca pt 5% nu se opreste aici ...

5. chestia cu serverul de mail + raceala subita - pot fi perfect adevarate si nu vreau sa vorbesc aiurea, dar dupa cele de mai sus...

Acum am vorbit la Autonet sa vad ce si cum .. am povestit pe scurt situatia si mi-a zis ca masini negre nu se mai fabrica :))) dar ca daca e rezervata atunci nu apare in sistem .. si am intrebat bun si cat sta o masina in fabrica mi s-a raspuns ca aproximativ 10 zile soooooooo daca nu au vandut-o deja ce motiv are sa-mi zica ca masina nu a iesit din fabrica .....

Sincer nu inteleg nimic ... poate ma leg de niste chestii minore, dar pe de alta parte cand intri intr-un magazin de haine un pic mai rasarit vanzatorii de acolo se poarta mai frumos decat se poarta astia de la suzuki ... deci la suma asta si o perioada de 3 ani in care eu depind de ei .............

Ok ce sa fac ce pareri aveti ?
Sunt nebun ? :D

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Romania way of life !
« Răspuns #1 : 03.Iun.2009, 12:57:05 p.m. »
Nu ma leg de alte detalii, dar chestia cu leasingul nu cre ca tine de B&S. Cand am luat masina de la ei, puteam face leasing la vreo 4 firme. Am incercat prima data la Impuls Leasing si dupa vreo saptamana aflu ca imi aproba dosarul dar fara valoarea reziduala, adica imi crestea rata destul de multicel. Cei de la B&S imi spusesera ca sigur se aproba dosarul in 2-3 zile daca intrunesti nu stiu ce conditii (pe care le intruneam) - se pare ca n-a prea fost asa. Da in fine, poate asta tine de leasing si ei au fost prost informati. Asa ca m-am mutat cu leasingul la Unicredit Leasing unde mi-a fost aprobat dosarul fara alte probleme sau discutii.

Cat despre seriozitatea celor de la B&S... e bine cand semnezi contractul cu ei sa le fortezi mana (daca se poate) sa-ti treaca acolo data cand vine masina. Ca altfel... :baston: asa am asteptat-o si eu 5 luni de zile. Tarziu abia am facut o anexa la contract in care a fost trecuta si o data.

PS: recomandarea mea e sa nu le mai dai mail, ci mai degraba telefon!
« Ultima Modificare: 03.Iun.2009, 12:59:30 p.m. de ..::Khaos::.. »
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Cristi

« Răspuns #2 : 03.Iun.2009, 01:02:49 p.m. »
Eu sunt de parere ca cei de la B&S vor sa te agate, si odata ce te-au agatat cu leasingul iti "baga pe gat" si alt termen de livrare (te duc cu zaharelul putin cate putin) si alta culoare.

Sfatul meu: retrage avansul, si incearca in alta parte, mai ales ca s-ar putea sa fie pe stoc masinuta (Radacini de exemplu avea informatii despre stoc online).

Aaa, si oricum culoarea neagra (desi frumoasa) nu se preteaza pentru Bucuresti...trebuie spalata masina mult prea des!

Mult noroc!  :good:
- Kizashi Sport M/T
- ex SX4 1.9 DDis, 4WD @ 143 BHP
- ex Jimny Cabrio

• Hero Member
« Răspuns #3 : 03.Iun.2009, 01:05:46 p.m. »
Si eu sunt de parere ca ar fi bine sa incerci si la alt dealer, poate poate gasesti ceva pe stoc :) E de incercat si in provincie, dat fiind ca au aparut multi dealeri in ultimele luni.

Offline whizzy

• Hero Member
« Răspuns #4 : 03.Iun.2009, 01:06:37 p.m. »

Mersi de raspuns.

Faza cu leasing-ul .. ok nu tine de ei .. Dar eu am un mail de la ei in care au zis ca au vb si dosarul se aproba 100%.

Mi-a zis ca am nevoie de X salariu ca sa ma incadrez .. am de aproximativ 2 ori mai mult ... so ?
Eu tot la parerea mea raman ca este o faza tipic romaneasca aia 5% in plus :)

Poate nu am mentionat dar dealer-ul m-a contactat dupa ce a vb la leasing (in prima faza) .. eu zic ca nici nu a vorbit :)

Oricum tind sa renunt .. acum nu stiu daca numai la dealer sau si la masina .. asa ca daca schimb dealer-ul nu stiu daca rezolv mare chestie.
Plus ca iar merg iar telefoane iar .. m-am saturat nu ma grabesc ..(am masina si ma descurc cu ea)

Cat despre spalat .. cam stiu .....daca totusi vreau sa continui poate schimb si culoarea ..

vdm

Post Merge: 03.Iun.2009, 01:07:23 p.m.
Stau in bucuresti .. vreau masina de aici .. si service tot aici :D

Iar am pretentii la banii mei :P

• Hero Member
« Răspuns #5 : 03.Iun.2009, 01:11:17 p.m. »
La service poti merge oriunde, nu conteaza de unde ai luat masina.

As fi curioasa cum de ai platit avansul la dealer, daca tu nu aveai contractul de leasing gata? Spun asta pentru ca eu am platit la leasing, iar apoi dupa nu stiu cat timp, leasingul a virat banii la B&S. I-a virat in mod absurd, pentru ca masina nu intrase in fabricatie, dar in fine, asta e alta problema. :-j

In alta ordine de idei, cred ca ar fi pacat sa renunti la SX4 doar din cauza unui dealer. Masinuta merita! :yeah:

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #6 : 03.Iun.2009, 01:13:59 p.m. »
daca spui ca nu sti ce sa faci si vrei sa renunti si la masina atunci eu spun sa te gandesti de doua ori, fa prima data un test drive...  nu ii inteleg pe cei ce dau un avans si dupa aia fac test drive, dar in fine...

daca totusi iti doresti masina asta atunci e simplu, renunta la colaborarea cu BS, sunt prea multe cazurile cand clienti nu au fost multumiti, nu ingrosa si tu randurile lor, mai ai inca doi dealeri in bucuresti.

PTR

• Vizitator
« Răspuns #7 : 03.Iun.2009, 01:33:36 p.m. »
 Anul trecut un prieten vroia sa cumpere tot un SX4 de la BS, dupa ce l-au dus cu vorba vreo 2 luni a renuntat la ei si in 2 saptamani venea cu masina de la Oradea. Dar atunci nu erau ceilalti dealeri in Buc. Cred ca ar fi mai bine sa incerci si la alti dealeri, eventual ii suni pe toti care sunt mai aproape si ii intrebi ce SX4 au pe stock, poate ai noroc si gasesti ceva care sa iti placa.

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #8 : 03.Iun.2009, 01:45:54 p.m. »
parca mai era un dealer si in Pitesti (nu stiu cat de profi este)!

Dealeri Suzuki Romania
« Ultima Modificare: 03.Iun.2009, 01:58:28 p.m. de Stefan »
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline whizzy

• Hero Member
« Răspuns #9 : 03.Iun.2009, 02:19:05 p.m. »
@..::Khaos::..(cu foarte multe puncte :P): am dat avansul pt a rezerva masina nu pt leasing (adik sa mi-o tina pana se face leasingul)

- am inteles ca pot sa merg la orice service .. dar nu vreau sa plec din bucuresti pt o revizie .. mi se pare aiurea

@rexkroki: am facut test drive pe un 1.5 2wd in ianuarie si mi s-a parut ok .. dar am zis ca daca o iau sa fac un test drive si pe un model pe care il cumpar

.. o sa ma mai gandesc si va tin la curent :D

va multumesc pt interes :)