Intre timp se duse si Nokia 6.1. Cred ca mi se intampla ceva; in ultimii ani nu mai am noroc la electronice
. Telefonul inca merge, insa… cu ceva probleme.
Problema e ca la un moment dat aplicatia (sau ce-o fi) care gestioneaza PIN-ul s-a busit. Telefonul e setat cu PIN si amprenta. De ceva timp partea de PIN nu mai merge. Introduc PIN-ul, aplicatia face ceva ca si cum ar debloca telefonul, insa dupa 1 secunda revine la ecranul care cere PIN-ul. initial am zis ca cineva sau ceva mi-a schimbat PIN-ul. Insa PIN-ul e acelasi. Cand bag unul aiurea ecranul reactioneaza corespunzator. Deci practic… aplicatia recunoaste PIN-ul correct, dar mai departe nu reuseste sa deblocheze telefonul.
A doua problema e ca in setari nu exista (sau poate nu MAI exista, daca e din cauza vreunui malware) optiunea care sa dezactiveze setarile de securitate. Pur si simplu sunt condamnat sa folosesc telefonul in starea asta, in care doar cu amprenta pot sa-l deblochez. Optiunea de schimbare PIN nu merge, face la fel ca la deblocarea ecranului. Optiunea de anulare PIN si/sau amprenta nu exista.
Una peste alta, telefonul merge ok din orice alt punct de vedere. Insa, experienta utilizarii e compromisa. Nu stiu cand ma trezesc ca nici amprenta nu mai merge si nu-l mai pot debloca. Sau cine stie ce alte probleme. Pentru moment nu stiu ce sa fac. Mai investighez problema, apoi o sa incerc un factory reset; sau poate un downgrade la versiunea anterioara de Android.