Intre timp, sunt din nou detinator de Nokia (model 6.1)
; al treilea, dupa N9 si Lumia 830. Deja il am de ceva timp si l-am folosit suficient de mult ca sa imi fac o idee.
Per total, e un telefon bun, care arata si merge exact ca in review-uri, adica foarte bine. Iar daca mai punem si pretul de 285AUD, e chiar fantastic. Practic, nu-ti dai seama ca intre timp Nokia a murit si-a inviat. E un Nokia cu acte in regula: foarte bine executat, solid, greu si... arata foarte, foarte premium.
Ca plusuri si minusuri (pur subiectiv, in ambele categorii), ar fi cam asa.
Plusuri.
- E robust si greu. Se simte ca-l ai in mana si in buzunar. L-am lovit deja ce cateva ori foarte tare, inclusiv cu ecranul, si n-are nici macar o zgarietura.
- Ecranul cu negrul ala fabulos, pe care nu l-am mai vazut de la vechile Nokia. De fericire, i-am setat tema 'all black', in care totul e in alb-negru, pe fundal negru, cu exceptia iconitelor applicatiilor. Sunt inculmea fericirii.
- Bateria tine destul de bine, peste asteptari.
- Ecranul se deblocheaza la dublu-tap, iar la single-tap sau miscare catre ochi afiseaza pe ecranul inchis ceas, data, notificari si alte chestii.
- Android-ul pur e o minunatie. Cred ca e cea mai buna decisive pe care puteau s-o ia. Nici o balarie instalata pe telefon. A venit absolut gol
, doar cu setul minimal de aplicatii native Google. Intamplator (?!) si interfata si modul de lucru la versiunea asta (Android 8.0.0) chiar aduc suspect de mult cu MeeGo de pe Nokia N9. Lucru care ma bucura nespus, ca tare era simplu si eficient. Android-ul asta e aproape p-acolo. Mare plus
.
Minusuri.
- In primul rand, este foarte mare, lucru pe care il stiam, dar am crezut ca o sa ma obisnuiesc. Nu m-am obisnuit. Din cauza asta, cum ma invart... ba il scap, ba il lovesc de toate alea. Plus ca ma chinui sa-l butonez cu o singura mana.
- Nu are butoane fizice, desi ar fi fost loc de ele. Am ocolit intotdeauna telefoanele astea, pentru ca nu-mi plac. Acum insa am facut o exceptie; si pana la urma m-am obisnuit cu el.
- Nu are led pentru notificari. Trebuie sa iei telefonul si sa te uiti la el. Neajunsul este oarecum "tratat" prin faptul ca notificarile sunt afisate pe ecranul inchis daca faci gestul de a te uita la telefon sau daca faci un tap scurt. Dar tot trbuie sa vii langa telefon.
- Are conector USB Type-C, care nu-i asa popular inca. Trebuie sa-mi fac acum arsenal de cabluri Type-C.