Autor Subiect: Alegere telefon nou: raport pret/performante  (Citit de 41393 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Re: Alegere telefon nou: raport pret/performante
« Răspuns #70 : 24.Sep.2018, 03:30:05 p.m. »
Sunt de acord cu @Costique in privinta elefoanelor chinezesti, insa din motive strict legate de calitate si suport aftersales. Chestiile geopolitice si culturale sunt mai putin relevante.

Spuneam acum ceva timp tot aici despre un Xiaomi RedMi 3, la care m-a atras bateria de 4100mAh. Dupa un timp, relativ scurt, a inceput sa faca probleme, pana la momentul in care a devenit efectiv "greu utilizabil". Obsedat de baterie si de comfortul pe care il adduce un smartphone la care pleci de-acasa peste weekend fara grija incarcatorului si te intorci cu inca 30% baterie, am zis ca poate a fost o intamplare => mi-am luat unul la fel. De fapt un facelift al lui, numit RedMi 3x.

Asta a avut probleme de nou. Si ma chinui cu el asa din prima zi. Problema majora, care la primul telefon a aparut abia dupa vre-un an, la asta a aparut dupa o saptamana. Si e o problema de fundatie, nu una de sprafata. Si anume, fie algoritmii, fie hardware-ul de noise suppression nu merg cum trebuie. Asta e o chestie rezolvata in lumea telefoniei mobile din anii 90. N-am mai auzit de asa ceva pana acum. Si se pare ca sunt multiple modele Xiaomi cu defectul asta; care este practic de nerezolvat. Nu ai ce sa-i faci tu ca utilizator; si nici Xiaomi nu a rezolvat nimic, desi sunt forumurile pline de plangeri.

Simptomele sunt dupa cum urmeaza: in mod (aparent) aleator mecanismul de noise suppression in loc sa reduca doar zgomotul de fond, reduce si vocea. Deci eu aud interlocutorul tot timpul, iar el/ea din cand in cand nu mai aude nimic. Cu cat convorbirea dureaza mai mult, cu atat mai des intervine "amutirea". Practic, e un telefon inutilizabil pentru oricine are de vorbit chestiuni serioase, cu oameni seriosi, la telefon.

Partea buna e ca am vazut la Nokia un telefon cu baterie similara. E unul din cele situate mai jos in gama. Investighez, poate iau unul.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline ...

« Răspuns #71 : 24.Sep.2018, 03:38:30 p.m. »
Eu am Xiaomi Redmi 4X de 13 luni si nu ma pot plange de calitatea convorbirilor, bateria de 4100 mAh tine foarte bine, conectivitate buna, a rezistat si la o "placare" pe gresie, fisurandu-se doar sticla de protectie.
Al 2-lea Xiaomi din familie, Note 5A, are vreo 9 luni si functioneaza la fel de bine.
Urmatorul mobil pentru unul dintre juniorii familiei va fi probabil tot Xiaomi sau ceva asemanator, de buget. 

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #72 : 24.Sep.2018, 04:20:40 p.m. »
Citat din: cristyyy2003
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Gata, Cristi, ai ajuns si tu la concluzia ca Xiaomi e viitoru'?!  ;)

Multumit de "janghina" ?

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Nici nu stiu ce sa zic..este ok, daca nu te deranjeaza sistemul de operare (pe mine nu neaparat ca ma deranjeaza, dar duc lipsa continuitatii Apple) este o jucarie faina.
Inteleg ca are specificatii de top, nu imi dau seama daca este mai bun ca un alt telefon Android dar iti pot spune ca la capitolul camera au facut "rabat".
Ba mai mult, cred ca si plasticul putea fi altul, daca tot copiezi Apple de atata vreme, macar fa-o si cand vine vorba de materiale.

Concluzia: in utilizare pare un telefon rapid, nu am gasit bug-uri so far, desi initial am zis ca-l dau imediat ce imi vine X-ul (i-am dat dauna...am scapat un burlan rectangular fix pe mijlocul telefonului), am reconsiderat si il voi pastra ca telefon de backup.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #73 : 24.Sep.2018, 07:58:52 p.m. »
Daca va minunati cu preturi asa de bune la telefoanele chinezesti, aflati ce au facut cu minereurile de pamaturi rare...ca asta urmeaza. Totul e doar sa controleze piata...ca ieftin nu va mai fi. O sa vorbim de telefoane ieftine din China doar pana isi ingroapa/cumpara concurentii.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #74 : 24.Sep.2018, 08:04:29 p.m. »
Noi sa fim sanatosi, pareri Pro si Contra vor fi mereu
Daca Mark Zuckerberg isi acopera webcam-ul cu banda adeziva(si banuiesc nu are laptop chinezesc) de telefoane ce sa mai spunem, informatia de aici http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/hacker/zuckerberg-isi-acopera-webcam-ul-cu-banda-adeziva-de-ce-ar-trebui-sa-o-faci-si-tu-1426939
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #75 : 24.Sep.2018, 08:10:06 p.m. »
Pai de asta comentam eu, ca in China nu mai conteaza daca ti-o acoperi...si nu ma deranjeaza exact asta ci in slujba cui...oricum e clar ca lumea merge spre dictaturi, democratia s-a prabusit sub 50 de ani de prea bine...Sfarsitul Imperiului Roman reeditat, deh , Istoria stie de ce, speram ca barbarii sa aduca ceva mai bun...dupa ce "ineaca in sange" lumea "civilizata"...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Lerua07

« Răspuns #76 : 27.Sep.2018, 02:04:27 p.m. »
Eu am un Samsung s5 de care sunt foarte multumit. Totusi imi face tot mai mult cu ochiul un Nokia........  B-)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Leutz

« Răspuns #77 : 10.Oct.2018, 04:20:58 p.m. »
Azi, in urma unui telefon important pe care l-am ratat in mod cu totul si cu totul jenant din cauza c...atului de Xiaomi (luat "decat" la jumatea lui iunie), am comandat un Nokia 6.1 dual-sim.

Pretul a fost 285AUD  :-)), care suna mirobolant in raport cu specificatiile. Sper sa merite. Review-urile sunt foarte bune, deci teoretic ar trebui sa fie OK. Singura chestie care o sa-mi lipseasca e bateria. Ce sa fack, devin din nou muritor de rand  :D si fac joc de glezne pe langa prize. Dar macar viitorul o sa … sune bine.

Oricum, dupa 2 (doua) Xiaomi cu probleme si un Nokia 3110 ar fi OK.

Despre Xiaomi, by-the-way, in postarile anterioare am uitat sa mai scriu si despre alta problema majora.
Redmi3-ul nu a mai mers conectat ca storage la calculator dupa un update de la versiunea de interfata MIUI 7 si ceva la MIUI 8 si ceva. N-spe update-uri dupa aia, la alte versiuni mai noi nu au rezolvat problema.
Redmi3X-ul luat lunile trecute a avut problema asta de nou, pentru ca a venit din start cu MIUI 8 si ceva. Evident, am facut toate update-urile dupa aia … si nimic.
Pana la urma am scos pozele si alte chestii de interes din ele cu un micro-SD pe care am copiat de mana datele; iar apoi le-am copiat de pe SD pe laptop.

Asa ca, pentru un timp macar, o incerc sa evit chinezariile in domenii care imi sunt vitale.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #78 : 10.Oct.2018, 04:32:25 p.m. »
Deși mi a fost greu fara iOS, am trecut peste asta si am încercat sa folosesc poco F1. Într-un final nefericit pentru el, i am făcut vânt.
Nu pentru ca se mișcă rău, era chiar rapid.
Nu pentru ca făcea poze nasoale, erau chiar decent.
Pentru ca ECRAN! Nimic nu era vizibil in momentul in care purtam ochelarii de soare polarizați, indiferent de marca ochelarilor.
Dealbreaker... deși era un telefon fain si ieftin, ADIO.
P.S. Totuși in viața mea ramân pentru mult timp cel putin 3 dispozitive Xiaomi :)

Sent from my iPad using Tapatalk
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline ...

« Răspuns #79 : 10.Oct.2018, 04:33:15 p.m. »
Iar eu voi fi in cautare, in urmatoarele luni, de un Xiaomi pentru junior, pentru ca ale noastre, cu toate update-urile la MIUI 9 si ceva la zi, nu au nicio problema...Android 7.1.1...

The following users thanked this post: shpeedy