Eu unul o sa-mi reduc la maximum consumul de produse chinezesti (cel putin branduri chinezesti-"sa te feresti cand vin si cu daruri") si am mai multe motive. Principalul este ca nu pot sprijini o administratie care a infiintat cel mai mare si puternic sistem de supraveghere a populatiei de tip "big brother" de pe planeta (care deja le-a dat idei multor altor "autoritaristi", cel putin inca 10 tari sunt in tratative de implementare!!!) de care nimeni nu se oripileaza cum o faceau fariseii cu NSA-ul lui Snowden. Adica, printre altele, nu mai vorbim doar de telefoane si internet, 200 milione de camere CCTV urmaresc non stop toata populatia Chinei si nu numai iar toti locuitorii au/primesc o nota, cat de "model" sunt pentru regim. Rezultatul este in politica externa a Chinei, au inceput pretentiile teritoriale (Vietnam s-a aliat cu SUA in problema marii Chinei de sud).
In plus, in provincia aia de sud unde au facut industria de trilioane pe kmp legea dreptului de autor nu exista, orice am face noi aici ei imediat cumpara, desfac, copie si te omora cu pretul redus care vine din crunta exploatate a chinezului de rand, cu studii sau fara (v-am scris despre situatia cu fata care lucreaza 16-18 ore pe zi la controlul designului). Asa ca probabil o sa-mi schimb Note 3-ul luat in mai 2014 care se tine bine dar mi-as dori ceva cu poze mai bune noaptea. Mult laudatul P20 Pro nu m-a convins - vedeti comparatia low light photo de pe GSM Arena, nu din pozele din avion de pe net (Huawei a fost interzis de curand si in Australia ca fiind inregimentat politic si supraveghind posesorii)- asa ca astept sa vad ce face LGV40. Daca nu ma convinge, imi iau un Samsung Note 9. deja pretul la Note 9 in Europa pe ebay e de la 700 euro.