Autor Subiect: Alegere telefon nou: raport pret/performante  (Citit de 41385 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline AT

Re: Alegere telefon nou: raport pret/performante
« Răspuns #10 : 17.Iul.2017, 04:20:43 p.m. »

Un telefon bun la toate capitolele (performanta, stabil in functionare, ecran mare si luminos, camera foto excelenta) este Samsung Galaxy S7.
Acest Galaxy S7 este disponibil in doua variante, atat cu ecran normal drept,  cat si cu ecran curbat pe  doua laturi (senzatie vizuala deosebita):
https://www.emag.ro/telefon-mobil-samsung-galaxy-s7-32gb-4g-gold-sm-g930fzdarom/pd/DFXR03BBM/
https://www.emag.ro/telefon-mobil-samsung-galaxy-s7-edge-32gb-4g-black-sm-g935fzkarom/pd/D4XR03BBM/
Foarte important la un telefon este stabilitatea in functionare (adica lipsa erorilor sau blocajelor in functionare).
Are un pret corespunzator calitatii insa acum a devenit ceva mai "accesibil" datorita aparitiei modelului nou S8.

• Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #11 : 17.Iul.2017, 04:33:09 p.m. »
Confirm. Este de departe cel mai bun telefon. Prin bun, se subînțelege calitate, fiabilitate, lipsă erori, stabilitate etc. Nu văd sensul S8-ului.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Online NicNic

« Răspuns #12 : 17.Iul.2017, 04:47:18 p.m. »
S8 e exclus din cauza dimensiunii. Si S7 pare maricel.
La raportul calitate pret cred ca S7 este peste S8, din cauza ca nu mai trebuie platita si "noutatea".

Oricum, multumesc tuturor de pareri.
Cred ca am decis. (nu eu, ci viitorul proprietar   #:-S)

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline shpeedy

« Răspuns #13 : 17.Iul.2017, 07:54:04 p.m. »
Parerea mea e ca - pentru Android - un minim la ora actuala (luand in calcul o durata de utilizare de 1.5-2 ani de zile) ar fi ceva cu 3Gb RAM. Iar daca se doreste ceva mai mic de 5in - adica 4.5-4.7, telefoane reusite mi se par modelele Compact de la Sony.

Ceva imi spune (experienta similara cu Jumatatea-mi) ca se va ajunge totusi la un iPhone 5 SE...

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Online NicNic

« Răspuns #14 : 18.Iul.2017, 04:20:01 a.m. »
@shpeedy: Asa e, credeam si eu ca SE ar fi optim.

Am luat un P10-Lite si un SE.
La final, SE a ramas la baiat si P10-Lite la doamna.
Pentru ca cel mic a vrut iPhone.

Inca nu stiu daca este apreciat, fiindca SIM-ul trebuie schimbat cu unul format nano. Pentru "Lite"
Dar mie imi place Lite-ul. Se misca foarte bine (comparativ cu al meu M8).

SE pare un "kitch" de iPhone 5 resuscitat cu hardware de 6S (alt ... "ratat" de la Apple  :-S).
Desteapta-te romane!

Offline ASZ

« Răspuns #15 : 18.Iul.2017, 04:15:04 p.m. »
Daca exista si alte optiuni la el, in afara de Huawei, abia astept sa le aflu.
Repet, mic (la standarde actuale inseaamna pana in 5 inch (ideal ar fi ceva 4-4,3). Apoi sa se poata utiliza cu aplicatii obisnuite: GPS, Whathsaap, samd.
Nu conteaza marca, dar sa fie una de incredere ca macar 4-5 ani nu "ii vor cadea butoanele".

Cam atat.  Aaa, si sa fie "cat mai gratis"   :D
Cam cu aceeasi dilema ma lupt si eu de cateva zile ... se apropie ziua soatei si Galaxy S3 mini-ul da semne de oboseala.
Si pt. a avea un telefon bun, la un pret decent ... am tot rascolit netul si am gasit acestea: Samsung Galaxy A3 (2017) si Sony Xperia XA1
Molecularele la pret de laptop/notebook nu ni se potrivesc .. mai bine punem diferenta de bani, la concedii.

P.S. Am uitat sa scriu: nu sunt deloc multumit de Huawei-ul aflat in familie.
« Ultima Modificare: 18.Iul.2017, 04:53:11 p.m. de ASZ »

Online NicNic

« Răspuns #16 : 18.Iul.2017, 04:35:38 p.m. »
@ASZ: din ce arati tu, eu as spune sa iei Samsung. Este putin mai micut si are IP68.

Desteapta-te romane!

The following users thanked this post: ASZ

Offline ASZ

« Răspuns #17 : 19.Iul.2017, 04:46:33 p.m. »
Procesoarele + capacitatea RAM si ROM + ecranul + calitatea pozelor + durata bateriei consider ca sunt cele mai importante caracterisitici (ar folosi telefonul la ceva jocuri marunte + accesul la pagini de net, in cele ~2 ore petrecute pe drumul catre casa si servici), insa trecerea de la interfata Samsung la Sony este cea care o sperie pe doamna mea :(
Nic, ai rezolvat achizitia ?

Online NicNic

« Răspuns #18 : 19.Iul.2017, 05:06:58 p.m. »
Da. P10 Lite gold.
Mare, destul de simplist la design, insa se misca parca mai bine decat HTC-ul meu (M8).
Pozele ies bine in lumina buna. Altfel, parca e mai bine pe HTC.
Auditia e surpinzator de clara.
Bateria e de o zi, cum le spun eu. Incarci telefonul peste noapte si ai toata ziua la ce butona.

Oricum, cu ce a avut inainte nu se compara.  3 inch nu se poate compara cu 5,2 inch....
Desteapta-te romane!

Offline shpeedy

« Răspuns #19 : 19.Iul.2017, 10:51:54 p.m. »
@ASZ: se pare ca singurele puncte forte ale A3-ului sunt protectia IP68 si bateria (The battery life is spectacular - 93 hours Endurance rating (with AOD off); the A3 (2017) battery will outlast the S7 and iPhone 7 easily). Dupa cum i-am spus si lui NiciNic, la cum evolueaza aplicatiile pentru mobil, 3Gb RAM ar fi totusi un minim de la care eu personal n-as face rabat la un telefon de tinut 1.5-2 ani de acum incolo...

Pe de alta parte, XA1-ul sta bine si la capitolul putere si la cel foto.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X