0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Wow! Ce de sfaturi! Mulțumesc mult! Mai ales pentru treabă cu viteza...că mi cam place sa "mă grăbesc" fara vreun motiv anume
Chiar e nevoie de taxi? Nu merge făcut la pas + RATB?
Tot de la Cricova ar mai fi bun un vin rosu uleios demidulce, careia nu mai stiu cum ii zice. Eu sunt fan al vinurilor rosii seci, insa acela era foarte bun. Daca nu ma insel cramele Cricova sunt acele galerii subterane in care te plimbi cu masina.
Cagor pastoral e si prin Ro.
La tradiţionala rubrică de „likbez” vom spune că numele „Cahor” reprezintă o denumire de origine controlată în Franţa şi poate fi folosită doar de către francezi. Fix ca în cazul Champagne sau Cognac. Respectiv, toate denumirile gen Cahor, Cagor, Kagor, Cahors, etc. urmează să dispară din Moldova, dacă încă nu au dispărut. În plus, Cahorul original se face din 70% Malbec (30% Tannat şi Merlot), adică soiuri nu prea întâlnite la noi. Dacă un Cahors original este, de regulă, sec, la noi „kagorul” este un vin de desert, dulce, cu alcool ridicat. Cel mai des, pe colţul nostru de rai, „cahorul” se produce din Cabernet Sauvignon şi în mod oficial trebuie să poarte denumirea de „Pastoral” sau vin licoros. 5 din cele 6 vinuri degustate aseară au avut parametri similari de zahăr şi alcool: 160 g/dm3 şi, respectiv, 16% de tărie.
La taxi ma gandeam ca poate ai nevoie daca ramai pana tarziu in oras si esti departe de cazare... sau mergi la gradina botanica... sau mai stiu eu ce.
PS: Sunt foarte curios cu ce impresii va veti intoarce din MD! Mie dupa fiecare vizita acolo imi creste aprecierea fata de Romania si realizez ce sansa extraordinara am avut cu intrarea in EU. Si asta in conditiile in care, la fel ca la noi, diferenta intre capitala si restul tarii din punct de vedere al nivelului de trai este semnimificativa.
Ma sperii... Noi mergem cu Juniorul...