Autor Subiect: Republica Moldova (Chisinau) cu masina  (Citit de 6025 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Republica Moldova (Chisinau) cu masina
« Răspuns #10 : 12.Iul.2017, 02:23:43 p.m. »
Wow! Ce de sfaturi! Mulțumesc mult! Mai ales pentru treabă cu viteza...că mi cam place sa "mă grăbesc" fara vreun motiv anume :)

Se poate merge si mai tare cu euroii plasati in talon. Te opreste si incepi "tiganeala". Mie mi-e lehamite de asa ceva si prefer sa merg incet. E vorba de un drum de o ora de la vama la Chisinau. Cum nu e aglomerat nu e stres cu depasirile asa ca prefer sa  merg in ritm de "plimbare". Drumul e placut - nu e Transfagarasan dar traverseaza multe dealuri si merge si o buna bucata prin padure.

Chiar e nevoie de taxi? Nu merge făcut la pas + RATB?

Partea centrala merge facuta lejer la pas. Intr-o zi acoperi tot. Mijloacele lor de transport in comun sunt ca o calatorie in timp: te intorci in anii '80 sau chiar mai devreme  :-))  Pe langa "RATB", care e destul de sarac, exista o infloritoare industrie de maxi-taxi mereu aglomerate si toate aratand in pericol de dezintegrare la urmatoare groapa.
La taxi ma gandeam ca poate ai nevoie daca ramai pana tarziu in oras si esti departe de cazare... sau mergi la gradina botanica... sau mai stiu eu ce.

Tot de la Cricova ar mai fi bun un vin rosu uleios demidulce, careia nu mai stiu cum ii zice. Eu sunt fan al vinurilor rosii seci, insa acela era foarte bun. Daca nu ma insel cramele Cricova sunt acele galerii subterane in care te plimbi cu masina.

Sunt multe vinuri bune la Cricova si la pret bun. Am mentionat "sampania" pentru ca, desi nu sunt mare amator de asa ceva, mi se pare de o calitate superioara la un pret foooarte bun. Imi iau de acolo 2-3 sticle sa acopere toate evenimentele festive dintr-un an.

PS: Sunt foarte curios cu ce impresii va veti intoarce din MD! Mie dupa fiecare vizita acolo imi creste aprecierea fata de Romania si realizez ce sansa extraordinara am avut cu intrarea in EU. Si asta in conditiile in care, la fel ca la noi, diferenta intre capitala si restul tarii din punct de vedere al nivelului de trai este semnimificativa.

« Ultima Modificare: 12.Iul.2017, 05:34:39 p.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline toma

« Răspuns #11 : 12.Iul.2017, 02:29:27 p.m. »
Cagor pastoral :) e si prin Ro.

Asta ar fi o postare mai degraba pentru topicul cu vinuri:

Din vinurile de la noi Cagor-ul il poti compara cu Lacrima lui Ovidiu - un vin licoros.

Citat
La tradiţionala rubrică de „likbez” vom spune că numele „Cahor” reprezintă o denumire de origine controlată în Franţa şi poate fi folosită doar de către francezi. Fix ca în cazul Champagne sau Cognac. Respectiv, toate denumirile gen Cahor, Cagor, Kagor, Cahors, etc. urmează să dispară din Moldova, dacă încă nu au dispărut. În plus, Cahorul original se face din 70% Malbec (30% Tannat şi Merlot), adică soiuri nu prea întâlnite la noi. Dacă un Cahors original este, de regulă, sec, la noi „kagorul” este un vin de desert, dulce, cu alcool ridicat. Cel mai des, pe colţul nostru de rai, „cahorul” se produce din Cabernet Sauvignon şi în mod oficial trebuie să poarte denumirea de „Pastoral” sau vin licoros. 5 din cele 6 vinuri degustate aseară au avut parametri similari de zahăr şi alcool: 160 g/dm3 şi, respectiv, 16% de tărie.
http://finewine.md/vinuri-pastorale

Dintre localurile din Chisinau, ultimul care mi-a placut a fost asta: Kozlovna Czech Pub & Restaurant. M-am delectat cu bere Kozel si cu niste urechiuse de porc divine!!! Te simti ca-n Cehia.

Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #12 : 12.Iul.2017, 02:30:26 p.m. »
La taxi ma gandeam ca poate ai nevoie daca ramai pana tarziu in oras si esti departe de cazare... sau mergi la gradina botanica... sau mai stiu eu ce.
Si cum zici ca e mai bine sa fac? Sa intreb inainte de a ma urca cat ar fi? Ai idee cam cat ar tarifa per/km? Vad pe Maps cati km sunt dupa care...estimez cursa ;)

Am mai auzit ca si aici ar fi fain.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline toma

« Răspuns #13 : 12.Iul.2017, 02:39:40 p.m. »
Arata bine in filmulet. N-am fost deci nu-ti pot spune din proprie experienta.

Cu taxi-ul mereu intrebi cat iti ia inainte sa te urci  ;). Nu stiu cat e km (oricum nu au aparat de taxat) dar o cursa nu depaseste in medie 25-35 lei moldovenesti. Dintr-o extremitate in alta a orasului nu ar trebui sa fie mai multe de 60 lei. Daca suni la taxi ai toate sansele sa ti se raspunda in rusa dar vorbesc si "pa" moldoveneste:). Daca il iei de pe strada vei fi tradat de "accent", prin urmare daca ti se cer 50-100 lei il trimiti la plimbare  :-))

Offline shpeedy

« Răspuns #14 : 12.Iul.2017, 02:45:54 p.m. »
PS: Sunt foarte curios cu ce impresii va veti intoarce din MD! Mie dupa fiecare vizita acolo imi creste aprecierea fata de Romania si realizez ce sansa extraordinara am avut cu intrarea in EU. Si asta in conditiile in care, la fel ca la noi, diferenta intre capitala si restul tarii din punct de vedere al nivelului de trai este semnimificativa.

Ma sperii... Noi mergem cu Juniorul...

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #15 : 12.Iul.2017, 02:55:19 p.m. »
Plec eu maine spre Chisinau. Revin cu informatii calde. Sper ;)
  • #romaniaelectrica

Offline toma

« Răspuns #16 : 12.Iul.2017, 02:59:17 p.m. »
Ma sperii... Noi mergem cu Juniorul...

Nici un motiv de spaima. Chisinaul este in multe aspecte similar cu Bucurestiul. Ce tine de mediul privat: cartiere rezidentiale, mall, afaceri, masini, IT, firme, se dezvolta binisor. Ce tine de primarie (de stat in general) e ca Bucurestiul din '90-'94. Eu in Chisinau stau la cumnata, dar socrii sunt peste Nistru. De acolo am multe povesti savuroase  :-))

Moldova ca medie mi se pare similara Romaniei post decembriste. Inainte de caderea comunismului Republica Sovietica Moldova era cel putin pe acelasi nivel cu Romania. Perceptia mea este ca ei au tot batut pasul pe loc in timp ce Romania, de bine de rau, a progresat. Chiar daca ritmul este chinuitor de lent, chiar daca puteam mult mai mult, chiar daca unele lucruri mai degraba au involuat (educatie si sanatate). Mie vizitele in MD mi-au deschis ochii si m-au facut sa privesc Romania in alt fel.

Anyway, sunt offtopic. Deci, fara grija cu Juniorul ca nu-i Siria  ;)

The following users thanked this post: gabineg

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #17 : 12.Iul.2017, 03:44:42 p.m. »
Văd că ești în temă. E vreo panica daca prin parc sau la vreo clădire mai interesanta (nu neapărat în capitală) fac 2-3 poze cu drona?

Sent from my iPhone ☺️

• #romaniaelectrica

Offline toma

« Răspuns #18 : 12.Iul.2017, 03:49:47 p.m. »
http://diez.md/2016/04/19/legea-dronelor-moldova-ce-trebuie-sa-stie-un-detinator-de-drona/

As evita asta in Chisinau  ;)

In zonele nepopulate sau rurale nu cred ca o sa ai probleme.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #19 : 12.Iul.2017, 04:08:30 p.m. »
Deci daca esti decent si nu te bagi in viata oamenilor, ar tre sa fie ok.
Multumesc,
Cristi
  • #romaniaelectrica