Autor Subiect: Probleme frana... ciudate si posibil costisitoare  (Citit de 10973 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline SSXX4

Re: Probleme frana... ciudate si posibil costisitoare
« Răspuns #40 : 14.Sep.2018, 04:59:23 p.m. »
Avut si eu probleme similare pret de cateva luni, prin primavara. Uneori (total aleatoriu) simteam ca n-am frane. Am crezut ca-s placutele sau ceva de genul. M-am dus de urgenta la service. Primul suspect: placutele. Dar mi s-a zis sa revin dupa vreo cateva luni, ca mai duc putin. Alte sugestii au fost schimbarea pompei (cica vreo 1000 euro) sau inca o chestie, pe care n-am retinut-o, din pacate, nefiind de specialitate. Am mers cca 2-3 luni conducand ca melcul si tensionat, de ce sa nu recunosc. Am avut simultan si ceva probleme cu un fel de inecare, ca si cum se chinuia sa traga. Cineva mi-a zis ca s-ar putea sa merg in 3 bujii. Asa ca le-am schimbat tot la reprezentanta, cu originale made in Japan (ale mele aveau deja 100.000, din 2007). Pe moment comportamentul masinii s-a imbunatatit in privinta lipsei de putere, desi nu s-a corectat definitiv. Dar franarea a ramas problematica. Dupa cca 3 luni revin pentru placute (pe care le-au schimbat cu tot cu discuri), dar ii rog sa verifice lichidul de frana (cantitate, calitate). Repet, nu-s mecanic, dar am simtit sa le solicit asta. Ca idee, la revizia din urma cu 5-6 luni nu au verificat asta... :-? Asa ca, in prezenta mea (am refuzat sa stau in show-room), un tinerel a venit cu un fel de tester, a desurubat busonul de la lichidul de frana si l-a pozitionat chiar in gura de umplere-parea ca evalueaza calitatea unor vapori...si a zambit cand culoarea de la verde a testerului a trecut la galben. Verdict: schimbat imediat. Rezultat: scapat, in sfarsit, de stresul cu frana. Sper sa fie si altora de ajutor. Posibil la unii sa fie alte motive. Deocamdata la mine s-a rezolvat asa.
« Ultima Modificare: 14.Sep.2018, 05:27:26 p.m. de SSXX4 »
  • SX4 4x4 1.6 GLX 2008

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #41 : 14.Sep.2018, 05:04:46 p.m. »
De cand nu mai schimbasei lichidul de frana?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline SSXX4

« Răspuns #42 : 14.Sep.2018, 05:20:43 p.m. »
Cred ca de la o revizie de cativa ani, poate vreo 4-5 nu stiu exact.
  • SX4 4x4 1.6 GLX 2008

The following users thanked this post: gabineg

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #43 : 26.Feb.2020, 09:36:50 a.m. »
Am avut si eu o problema cu frana de mana, in sensul ca, desi reglata in service sa tina la al treilea-al patrulea click, in scurt timp ajungea la ultimul. "Ajutata" uneori de neatentia mea, care a favorizat de cateva ori plecarea cu frana de mana trasa, evident pana mi-am dat seama.

Vinovata pare a fi fost piesa: mecanism de reglare a sabotilor, cod 53701-79J00-000. Am inlocuit-o azi la Autonet.
« Ultima Modificare: 26.Feb.2020, 09:54:32 a.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro

Offline ciocoiconstantin

« Răspuns #44 : 27.Feb.2020, 12:42:37 p.m. »
E acelasi cod petru ambele roti spate? cat a costat o buc.?
  • sx4 1,6 gs 4x4
sx4 1,6 4x4 2007

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #45 : 27.Feb.2020, 03:04:28 p.m. »
Sabotii i-ai schimbat ??
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline fireburn

« Răspuns #46 : 27.Feb.2020, 03:47:10 p.m. »
Balaria aia care costa de te-ndoaie, ca normal, trebuie schimbata la ambele roti spate.
Pe mine m-a usturat devizul ala, ca mi-l amintesc si acum  :D
Mi s-a parut pretul nefiresc de mare pentru 2 sarme (stanga + dreapta).

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #47 : 27.Feb.2020, 04:05:03 p.m. »
N-am schimbat sabotii, n-a fost cazul. "Sarma" e vreo 300 Lei. Nu cred daca e acelasi cod.  Codul asta cautat pe google intoarce  rezultat pentru dreapta. Din fericire, doar piesa de pe dreapta a fost găsită slăbită.
Piesa pe stanga pare a fi 53702-79J00-000.
« Ultima Modificare: 27.Feb.2020, 05:49:56 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro

Offline MOTANUL

« Răspuns #48 : 28.Apr.2021, 08:09:50 p.m. »
Eu am discuri de frana fata-spate la SX4. Roata dreapta spate am observat cu ocazia schimbului de roti ca e blocata (frana de mana era lasata jos - evident nimeni nu apasa pedala de frana). Pe stanga se misca liber - pe dreapta trebuia forta seriaoasa sa o urnesti si dupa asta mergea dar nu foarte usor ca pe stanga.

Se poate gresa-regla ceva?

Mentionez ca nu am dat etrierul jos sa ma uit. Nu e blocata sa iasa fum din roti sau sa se incinga roata / dar nici bine nu este.
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline enicky

« Răspuns #49 : 28.Apr.2021, 10:01:11 p.m. »
Se poate gresa-regla ceva?

Mentionez ca nu am dat etrierul jos sa ma uit. Nu e blocata sa iasa fum din roti sau sa se incinga roata / dar nici bine nu este.
  Am patit fenomenul, prima observatie este ca dupa cativa km parcursi, fara franari energice, pui mana pe janta si vezi daca e mai calda decat cealalta opusa(stanga sau dreapta). Daca e mai calda/fiebinte, clar e o problema.
Fiind mult de scris, ti-am gasit aici explicatii largi inclusiv foto care cred ca te vor ajuta.
  Succes!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip