Autor Subiect: Probleme frana... ciudate si posibil costisitoare  (Citit de 10972 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline laur

Re: Probleme frana... ciudate si posibil costisitoare
« Răspuns #30 : 11.Iul.2018, 08:41:49 p.m. »
Garniturile de la cilindri sigur nu sunt . Daca aveau defect curgeau și scadea lichidul in pahar, lucru care nu se întâmplă. Singura problema este pompa. Cred. Trebuie sa ma hotărăsc : merg la Fiat pentru constatare sa o schimb din oficiu. Repet : frana de urgență precum și cea de nevoie este beton.
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline adir

« Răspuns #31 : 11.Iul.2018, 10:01:20 p.m. »
Citat
Nu are treaba cu ABS. Pe loc daca apas pe frana in 15-20" pedala atinde podeaua.
In cazul asta la tine e ceva complet diferit de ce se intampla la mine.
  • SX4

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #32 : 11.Iul.2018, 10:30:59 p.m. »
Eu raman la parerea ca e o chestie electronica de la abs, poate e un moderator mai dibaci ca mine sa gaseasca topicul de la swift cu problema la modul/senzor sau pompa abs
Era ceva dat ca defect tipic de vecinii unguri
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Laurentiu

« Răspuns #33 : 12.Iul.2018, 08:29:17 a.m. »
Pe loc daca apas pe frana in 15-20" pedala atinde podeaua.

Garniturile de la cilindri sigur nu sunt . Daca aveau defect curgeau și scadea lichidul in pahar, lucru care nu se întâmplă. Singura problema este pompa.
In timpul cit tii apasata pedala de frina, pompa ar putea pierde din presiune pe la garniturile pistonaselor (garnituri cu ''fuste'') iar lichidul se reintoarce in pahar (rezervorul de lichid).

La o apasare pe pedala de frina si la o instalatie fara probleme, aceasta (pedala) nu are voie sa se mai miste din pozitia ei de blocare.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline laur

« Răspuns #34 : 12.Iul.2018, 04:26:18 p.m. »
Exact ! Asta am specificat si eu mai sus dupa ce am intors problema ,, pe toate fetele"cu mecanicul meu. Acum nu stiu daca sa mai merg la Fiat sau chiar la Suzuki pentru constatare si poate chiar schimbare tinand cont ca am si garantie, dar si un pret pe masura garantiei. O pompa in comertul online este 5-7 sute. Pareri ?
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline laur

« Răspuns #35 : 12.Iul.2018, 10:36:15 p.m. »
Eu raman la parerea ca e o chestie electronica de la abs, poate e un moderator mai dibaci ca mine sa gaseasca topicul de la swift cu problema la modul/senzor sau pompa abs
Era ceva dat ca defect tipic de vecinii unguri
Sunt ferm convins din experienta ca sunt scapari de lichid la presiunea aplicata pe pistonul pompei.
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline laur

« Răspuns #36 : 12.Iul.2018, 10:37:50 p.m. »
Citat
Nu are treaba cu ABS. Pe loc daca apas pe frana in 15-20" pedala atinde podeaua.
In cazul asta la tine e ceva complet diferit de ce se intampla la mine.
Eu zic ca defectul este identic (pompa de frana). De vreo 2 -3 ori am patit si eu situatiata la franari de urgenta reale, nu simulate. La cele simulate timpul de reactie oricat vrem noi sa-l apropie de realitate nu reusim. Pedala s-a dus foarte jos, dar totusi masina a ,,ingenunchiat''. La fremea respectiva am crezut ca a intrat sistemul de asistenta la franarea de urgenta, adica s-a generat presiune artificiala in instalatia de franare. Clar situatie anormala si poate pe viitor periculoasa. Fa proba te rog sa vezi daca se intampla si la tine sa se duca pedala jos daca ti apasat pe aceasta.
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline adir

« Răspuns #37 : 16.Iul.2018, 01:40:17 a.m. »
Nu se intampla 'la franari de urgenta', ci dupa ele. Mai precis, dupa ce intra ABSul. La urmatoarea apasare de pedala, se duce jos. Nu pana in podea, dar frana prinde mai jos. Doar daca apas incet, daca franez de urgenta functioneaza fara probleme.

La mine se pare ca e la timpul trecut. Am fost un pic cu masina off road, si cum a cam plouat, a fost cam mocirlos asa ca a intrat ABSul la greu la coborari. In mod foarte ciudat, a incetat sa mai faca asa.

Am citit pe un forum pe undeva ca asta ar fi o solutie, sa faci ABSul sa actioneze mai mult, se pare ca la mine a functionat.
  • SX4

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #38 : 16.Iul.2018, 06:46:27 a.m. »
@adir , daca nu te superi, poti sa treci tipul mașinii in semnătură sau la avatar?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline laur

« Răspuns #39 : 17.Iul.2018, 08:45:44 p.m. »
Situatia pare ca se imbunatateste. Pedala nu se mai duce jos mereu, iar cand coboara se opreste mai departe de podea. Ciudat. Am sa incerc sa pun ABS-ul la treapa pe ceva nisip, pamant, sa nu dau iar foc la placute. Oricum una scartieie la franare usoara.
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET