Autor Subiect: Probleme frana... ciudate si posibil costisitoare  (Citit de 10968 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline adir

Re: Probleme frana... ciudate si posibil costisitoare
« Răspuns #10 : 03.Iul.2017, 01:13:47 a.m. »
Stiu cum functioneaza ABSul. Raspunsul tau nu e la intrebarea mea :)

• SX4

Offline Laurentiu

« Răspuns #11 : 03.Iul.2017, 08:42:48 a.m. »
Raspunsul tau nu e la intrebarea mea :)
OK, atunci nu-l lua in consideratie.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Leutz

« Răspuns #12 : 03.Iul.2017, 09:35:12 a.m. »
...
Cred ca astept pana schimb discurile si placutele sa vad daca cu ele noi mai face asa. Astea sunt cam uzate si poate ca ceva nu-i place ABSului. Foarte straniu.

Mie unul nu mi se pare foarte strantiu. Daca placutele sunt uzate e normal ca pedala sa tina mai jos. Sistemul mai compenseaza cresterea de volum datorata placutelor (si discurilor, ca zici ca si alea sunt uzate) subtiate in sensul restabilirii presiunii, dar nu poate face minumi => pedala 'tine' mai jos, din ce in ce mai jos cu cat uzura creste, n-ai ce-i face oricat ar compensa sistemul (In teorie compensarea ar trebui sa fie 100% efectiva in plaja de variatie a dimensiunilor placutelor/discurilor; in practica insa ...) ...

In conditiile astea pedala tine jos tot timpul dar nu percepi decat atunci cand intra morcovul si o calci tare. De unde si senzatia ca e in legatura cu ABS-ul. De fapt franele sunt slabute tot timpul, dar masina se opreste totusi daca franarea nu e violenta. Si se opreste la pedala relativ normala. Cand frana e brusca insa ... abia cu pedala la podea mai face fata si atunci da in nas => presiunea necesara este atinsa tarziu si brusc, de unde si ABS-ul si observatiile pe care deja le-ai facut.

Cred ca problema semnalata devine problema doar daca persista si dupa schimbul de placute si/sau discuri. Pana atunci, nimic neobisnuit sa ai 'scapari' de pedala. Evident, nu sunt mechanic si n-am vazut masina. Vorbesc doar din experienta proprie cu multiple placute si discuri ajunse la 'os', pe multiple masini; toate s-au comportat la fel. Ma intreb cum au sarit mecanicii la aerisire si probleme de ABS, inainte sa schimbe placutele si discurile evident (din spusele tale) uzate.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline adir

« Răspuns #13 : 05.Iul.2017, 01:56:40 a.m. »
Nu e o 'senzatie' iar diferentele sunt foarte mari.
Pedala nu tine jos tot timpul ci doar dupa ce intra ABSul. Nu dupa ce am senzatia ca intra ABSul, chiar intra ABSul.

Iar la franare brusca chiar dupa ce a intrat ABSul, frana tine foarte bine, sus! Adica pe dos din ce-ai inteles tu. E moale si coboara jos doar daca apas frana incet.
  • SX4

Offline laur

« Răspuns #14 : 07.Iul.2018, 10:35:23 a.m. »
Salut. Uite că mă confrunt și eu la 125k km cu o problema identica. Rog inițiatorul sa posteze eventuala rezolvare.Multumesc.
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline adir

« Răspuns #15 : 07.Iul.2018, 10:48:34 a.m. »
Nici o rezolvare pana acum. Dupa cum am mai spus, se intampla doar dupa ce intra ABSul. Destul de rar.
Iar daca franez hotarat (in caz de urgenta) chiar si in asemenea situatie frana functioneaza bine.
Doar daca apas usor pedala nu franeaza pana nu merge mai jos decat de obicei.

Nu am ales rezolvarea sugerata in service, mi se pare un pret mult prea mare. O sa schimb anul asta discurile + placutele, o sa vad daca mai face la fel si dupa asta.
Foarte curios ca am observat fenomenul la ceva perioada dupa schimbarea lichidului de frana... nu stiu daca are sau nu are legatura, s-ar putea sa aiba.
  • SX4

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #16 : 07.Iul.2018, 10:51:33 a.m. »
Problema a fost sezizata la swift acum cativa ani, dar nu gasesc topicul, iar rezolvarea era nasoala, se strica unitatea sau ceva similar de control a abs-ului, e o piesa electronica parca sau o pompa.Gasise un coleg ceva pe un forum unguresc unde zicea ca e defect tipic
La swift era vreo 2000 lei piesa
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline adir

« Răspuns #17 : 07.Iul.2018, 11:01:47 a.m. »
Mie mi s-a spus pe undeva pe la 9000 ron, daca tin bine minte.
  • SX4

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #18 : 07.Iul.2018, 11:03:53 a.m. »
Eu retinusem ca era pe unix sau e piesa vreo 2000 lei si cred ca era ceva modul sau pompa abs, nu mai retin si o lua razana ceva electronic de pe ea
Nu cred sa fie mai scumpa la sx4 clasic
Da o cautare in zona swift a forumului poate gasesti topicul
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline laur

« Răspuns #19 : 07.Iul.2018, 11:12:42 a.m. »
Posibil sa schimb si eu discurile si placutele in viitorul foarte apropiat. Dar nu cred ca acolo este problema. Nivelul lichidului ramane constant in pahar. O sa fac si o aerisire sau chiar o schimbare a lichidului. Ne tinem la curent. Multumesc de raspuns.
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET