Autor Subiect: Presiune anvelope  (Citit de 12991 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Presiune anvelope
« Răspuns #10 : 29.Iun.2017, 09:55:46 a.m. »
Pentru verificarea presiunii, eu rulez cateva sute de metrii ca sa transmita senzorii din roti informatia la sistem TPMS, opresc motor , cheie in contact, intru in meniu (tin apasat cateva secunde buton dreapta), si in meniu TPMS iti arata presiunea pentru fiecare roata
Tot acolo poti modifica setarile de avertizare TPMS - confort - avertizeaza daca scade presiunea sub 2.2 (approx) si eco daca scade sub 2.4 (approx - neverificat)

Nu e nevoie sa opresti motorul, este suficient sa nu fii in miscare pentru a putea accesa meniul CB (acesta este indisponibil cat timp te deplasezi ca masura de siguranta). Deci rulezi cateva minute, te opresti din miscare (de exemplu la semafor) si accesezi meniul CB -> TPMS

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline gigel

« Răspuns #11 : 29.Iun.2017, 10:15:18 a.m. »
Mile pe oră, Gigele?
Scuze, ai dreptate .Mpa=megapascali.
  • S Cross Start -Silky Silver Metallic

Offline Lerua07

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #12 : 23.Apr.2019, 06:46:58 p.m. »
Zic să umflăm pentru mod "ECO" și consum redus roțile la 2,8 cu 2,6, le umflăm.

Poza atașată e luată de pe stâlpul dintre ușile stânga ale Vitarei.
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?action=dlattach;topic=5837.0;attach=26945;image

Pe drumuri foarte bune cum este cel dintre Bistrița și Cluj nu e inconfortabil să mergi cu presiunile mari din poză. Dacă te îndepărtezi de drumul bun, atunci într-adevăr devine o problemă.
Japonezii au dat acele presiuni in concordanta cu drumurile din Japonia.  ;)
La noi sa mergi cu 2,7-2,8 e belea mare.
« Ultima Modificare: 25.Apr.2019, 09:51:21 p.m. de yeti »
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Tatallor

Re: Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #13 : 23.Apr.2019, 07:06:32 p.m. »
Mie cele de iarna mi-au fost livrate direct cu 3.2 pe toate cele 4 roti  :)
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic

Offline enicky

« Răspuns #14 : 25.Apr.2019, 02:48:11 p.m. »
Mie cele de iarna mi-au fost livrate direct cu 3.2 pe toate cele 4 roti  :)
  Un fel de bataie-de-joc pe banii clientului ! Daca mai urci si 3 pers. in spate la presiunea asta, ii nenorocesti : caroseria loveste in tampoane si combinat cu "topaiala" rotilor se creeaza un mare disconfort.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline smiley

« Răspuns #15 : 25.Apr.2019, 05:11:37 p.m. »
@enicky la denivelari normale si gropi normale nu ai cum sa comprimi suspensia maxim astfel incat sa lovesti tampoanele, chiar si cu roti de lemn.
Si cui ii "topaie" rotile nu inseamna ca are presiune mare in pneu ci faptul ca e dus amortizorul.

La presiune mai mare decat maximul permis o sa ai uzura pe mijlocul anvelopei, dinamica afectata, poate si un POC.

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline aleksanders

« Răspuns #16 : 25.Apr.2019, 11:02:01 p.m. »
Presiunea ridicata face ca anvelopa sa nu mai absoarba lafel de eficient socurile din drum.... de aici si o uzura mai rapida pe partea de directie/suspensie dar o sa te bucuri de economie la benzina  :D
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline enicky

« Răspuns #17 : 26.Apr.2019, 11:48:54 p.m. »
@enicky la denivelari normale si gropi normale nu ai cum sa comprimi suspensia maxim astfel incat sa lovesti tampoanele, chiar si cu roti de lemn.
Si cui ii "topaie" rotile nu inseamna ca are presiune mare in pneu .....
    Asa am zis si  eu pana am primit  reclamatii de la cei din spate si nu-i credeam. Cu alta ocazie am lasat-o pe sotie sa conduca si am stat in spate : la un "balans" mai mare direct in tampoane se oprește caroseria. De aici si ideea de a pune arcuri Mad. Asta e.....
  Iar topaiala la presiune mare se accentueaza pt.ca balonul tare nu mai absoarbe nimic, se manifestă  chiar ca o roata de lemn.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Tatallor

« Răspuns #18 : 27.Apr.2019, 12:01:41 a.m. »
Presiunea ridicata face ca anvelopa sa nu mai absoarba lafel de eficient socurile din drum.... de aici si o uzura mai rapida pe partea de directie/suspensie dar o sa te bucuri de economie la benzina  :D

Nust ce sa zic, de cand am trecut la cele de vara am scazut consumul cu 2% in 1000 de km, si-s pe 2,8 cu 2.6.
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic

Offline danut1900

• Full Member
  • Mesaje postate: 143
  • ...but it's more important to be nice.
    • Suceava
« Răspuns #19 : 27.Apr.2019, 07:15:25 a.m. »
2.3 presiune la rece crește la 2.45 când auto este utilizat la o temperatură exterioară ≥20°, iar denivelările sunt "filtrate" mai puțin.
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 2WD MT