Autor Subiect: ATP Motors Ro Baia Mare  (Citit de 9560 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: ATP Motors Ro Baia Mare
« Răspuns #10 : 06.Dec.2022, 11:42:19 p.m. »
Revizia urmatoare a celei precedente (66k de km).  :P

Totul a decurs natural si normal, asa cum ar trebui sa decurga într-o reprezentanta a unei marci (cu toate ca asta e multimarca).
Pret total 800 si ceva de lei (filtre, ulei, testare frâne+suspensie+electronica, manopera) .

S-au schimbat si bujiile - cu cele aduse (originale) de mine în traista fara nici un comentariu (astea sunt alta cheltuiala, în jur de 400 si ceva de lei).
Manopera e mai scumpa (150 ora + TVA) dar asta e viata - toate s-au scumpit.

Uleiul s-a pus la cererea mea expresa tot ala care a fost oficial (pâna acum ceva timp) cu toate ca recomandarea era de utilizare a Motul (am stabilit ca o sa-l punem dupa ce schimbam supapa).

Din lipsa de dispozitiv - presa de extractie (livrare decembrie 2022 sau ianuarie 2023) s-a amânat pâna data viitoare schimbarea supapei de la pompa de vacuum.

PS1: ca surpriza placuta am constatat ca s-a completat (fara ca sa cer eu) un clips de prindere a grilei fata (aia cu sigla) pe care l-am "subtilizat" în vara pentru a prinde o aparatoare de noroi pe partea dreapta fata ce suferise un soc (am prins pe drum o bucata de lemn care a lovit aparatoarea si a smuls clipsul respectiv).
PS2: nota zece pentru acelasi tip care data trecuta juca teatru - de data asta parea resemnat si dedicat total clientului (deh, e criza....).

PS3: oameni ok, recomand cu caldura (chiar daca unora n-o sa le vina sa ma creada... ca fapt divers, am constatat ajuns acasa ca au curatat înclusiv capacul motor si zonele pline de praf din jurul lui).

PS4: dupa doua zile m-a sunat aceeasi voce sexy ca datile trecute ca sa afle daca sunt multumit - asta merita înca o nota de +.
« Ultima Modificare: 07.Dec.2022, 12:03:28 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: sfichiu, cristidav

Offline enicky

« Răspuns #11 : 11.Dec.2022, 05:38:42 p.m. »
.... asta merita înca o nota de +.
  Doua remarci : asta cu urmatoarea precedentei, e tare ! :-))

Iar asta cu nota plus ... probabil ca mi se pare, nu cred ca e postarea lui @ntire2000, nuuu, sigur nu ! :-O
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #12 : 11.Aug.2023, 09:43:16 p.m. »

Totul a decurs natural si normal, asa cum ar trebui sa decurga într-o reprezentanta a unei marci (cu toate ca asta e multimarca).
Din lipsa de dispozitiv - presa de extractie (livrare decembrie 2022 sau ianuarie 2023) s-a amânat pâna data viitoare schimbarea supapei de la pompa de vacuum.

O noua revizie (80k si ceva km), numai buna dupa un concediu de 2500 de km.
Schimbat ulei (Motul 8100 x-clean 5w30 de data asta), filtre, lichid de frâna (cica se schimba tot la 2 ani si am obosit sa ma împotrivesc  #:-S).
Rezolvata rechemarea pentru pompa de vacuum (un plus pentru tipul de la receptie care la final a ridicat capota ca sa-mi arate ce anume s-a schimbat ).
Amuzant a fost faptul ca mi s-a pus în vedere sa schimb placutele de frâna fata - cica mai duc maxim 5000 km.
Tocmai le schimbasem în curtea casei la 68k de km dar probabil ca le-or fi ros soarecii în parcare.... B-) altfel nu-mi explic....

PS: ieri am fost sunat de o voce suava ca sa ofer feedback (pozitiv, ca oamenii au ramas în continuare ok).
PS2: se pare ca începe criza, am trecut pe lânga sediul ATP Exodus din Bistrita, pare închis pentru reorganizare.....cred ca definitiv....
PS3: cost total 1000 si ceva de lei, un pret decent .....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ntire2000

« Răspuns #13 : 20.Feb.2024, 09:04:46 p.m. »
Mda, si o constatare negativa.

Toata toamna si iarna asta am folosit clima în momentele de aburire a habitaclului.
Senzatia ca pute tot mai tare m-a determinat saptamâna trecuta sa încerc o igienizare a ei.
Primul pas a fost sa schimb filtrul, ocazie cu care m-a izbit o revelatie.
Ca sa-l înlocuiesti trebuie sa dai jos torpedoul.... ori cum l-a mine ala e un fel de debara a masinii mi-am dat seama ca ordinea acareturilor de pe acolo e cam neschimbata de vreo doi ani.
Exact, nu fusese miscat de vreo doi ani, deci concluzia e clara.... filtrul de polen a fost schimbat doar pe factura.

Pentru asta nu-l învinovatesc pe meseriasul care mi-a lucrat la revizie ci pe smecherasul ala care m-a preluat pe piept si m-a facut foarfeca.

Da, se pare ca principalul defect al natiei asteia e ca nu toti suntem oameni între noi.
Cum ne prindem la colt, cum avem tendinta sa ne-o tragem.

PS: nici n-a fost nevoie sa mai dau cu spray din ala de igienizare, mirosul a disparut instant.
Când am vreme o sa pun o poza cu filtrul, e mai negru ca dracul.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Laurentiu

« Răspuns #14 : 20.Feb.2024, 09:26:04 p.m. »
... sa încerc o igienizare a ei.
...filtrul de polen a fost schimbat doar pe factura.
Este o lucrare care nu-ti poate lua (cu tot cu aerisirea habitaclului) lucrind lejer 30 - 40 minute; o poti face chiar si in pauza de masa.

P.S.  Cel mai bine este ca schimbul de filtru polen si igienizarea s-o faci primavara si toamna (cind faci si schimbul de pneuri).
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ntire2000

« Răspuns #15 : 20.Feb.2024, 09:40:23 p.m. »
Problema e ca putoarea respectiva provenea de la filtru, instalatia n-are cum sa miroasa în halul ala.
O parte din vina o am si eu, trebuia sa fiu mai vigilent (ca doar traim în RO) mai ales ca stiu ce presupune schimbarea acelui filtru, în speta demontarea torpedoului, ori la mine ala e neschimbat de vreo doi ani.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Laurentiu

« Răspuns #16 : 21.Feb.2024, 10:08:49 a.m. »
ala e neschimbat de vreo doi ani.
Schimbare filtrului de habitaclu, in regim propriu, nu-ti ia mai mult de 10 minute operatie pe care trebuie sa o faci de doua ori pe an, iar filtrul de aer (motor), e bine sa-l schimbi in fiecare primavara ori macar sa-l sufli cu aer comprimat.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ntire2000

« Răspuns #17 : 21.Feb.2024, 10:31:56 a.m. »
Pai schimbul l-am facut în vreo 5 minute, mai mult mi-a luat sa golesc torpedoul si sa-l aranjez iar.

Si da, cred ca de acum asta o sa fac si eu.
Revizii în regim propriu (sa pot sta lânga mecanic ca sa vad ce face ala), ca nu vreau sa (mai) fiu fraierul nimanui.
Se pare ca în tara asta nu prea (mai) exista oameni decenti, hotia si ciupeala e un cancer care se raspândeste necontrolat.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: cristidav

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #18 : 21.Feb.2024, 02:34:37 p.m. »
Ca sa-l înlocuiesti trebuie sa dai jos torpedoul.... ori cum l-a mine ala e un fel de debara a masinii mi-am dat seama ca ordinea acareturilor de pe acolo e cam neschimbata de vreo doi ani.
Exact, nu fusese miscat de vreo doi ani, deci concluzia e clara.... filtrul de polen a fost schimbat doar pe factura.

Pentru asta nu-l învinovatesc pe meseriasul care mi-a lucrat la revizie ci pe smecherasul ala care m-a preluat pe piept si m-a facut foarfeca.

Am trei intrebari catre tine, in ordinea numerelor de pe tricouri ;):

1. Esti sigur ca nu te-a lasat memoria (referitor la ordinea lucrurilor din "glove box"?
2. Esti sigur ca mecanicul nu a scos dintr-o miscare torpedoul cu toate acareturile dinauntru si l-a pus identic inapoi?
3. Poate ca nu inginerul de la receptie te-a "tepuit", ci chiar mecanicul sau magazionerul?

Daca raspunsul este "all the above", atunci merita sa dai cu piatra. Altfel, ar fi cazul sa te ... indoiesti! :-?   
« Ultima Modificare: 21.Feb.2024, 03:08:09 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ntire2000

« Răspuns #19 : 21.Feb.2024, 03:35:51 p.m. »
1) 100% sigur
2) n-avea cum sa-l scoata complet dintr-o miscare pentru ca nici eu nu am reusit; în plus, exista riscul sa rupi plasticaraia, în speta balamalele si ceva cleme laterale... si nu cred ca are nimeni chef de cârpit masina clientului pe degeaba.
3) între mecanic si cel de la receptie, tind sa cred ca ultimul, mecanicul nu cred ca-i curios de atingerea targetului de vânzari (ala mi-a facut cadou un clips de prindere a grilei pe traversa).

PS: si nu (mai) dau cu piatra; am ajuns la un grad de întelepciune (a se citi lehamite) care ma face sa ramân indiferent la toate rahaturile din jur; încep sa le iau asa cum vin si sa sar cât pot peste ele.
In afara de timp (live your life), restul poate fi înlocuit.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού