Autor Subiect: Chip-Tuning New Vitara  (Citit de 17633 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Chip-Tuning New Vitara
« Răspuns #30 : 04.Iul.2017, 11:52:22 p.m. »
... Nu are legătură cu marketingul și profitul. 1,4 nu e o găselniță de marketing ci o aliniere la tendință.
             :-? , :pardon:
Cred ca daca nu scoteau mai repede 1.4 turbo, pierdeau o parte din clientii care doreau un benzinar turbo ceva mai sportiv si cu mai mult cuplu decat aspiratul clasic.
......Iar ca marketing, teoriile spun ca intotdeuna trebuie sa ai si un model mai basic cum este 1.6,  ca sa poti scoate in evidenta si sa poti vinde mai scump noul model 1.4 turbo :)     
             Corect Adi !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rdc

« Răspuns #31 : 04.Iul.2017, 11:54:06 p.m. »
@ambmihai: corect, dar nu toate, doar cele cu injectie stratificata
si nu toti, doar ce-i care-si permit r&d pe hibride
nu-i intamplare ca suzuki e in parteneriat cu toyota de anu trecut

The following users thanked this post: ambmihai

Offline cmd77

« Răspuns #32 : 05.Iul.2017, 10:08:53 a.m. »
Eu cred ca foarte curand se va face trecerea la hibride cu sistem hibrid serie. Cel putin Nissan se pare ca a dat lovitura cu sistemul E-Power (https://www.forbes.com/sites/peterlyon/2017/01/31/nissans-note-e-power-a-glimpse-at-the-hybrid-car-of-the-future/#221f73fa7797) de pe Nissan Note si are un foarte mare succes in Japonia. Cel mai mare atu se pare ca e pretul similar cu modelul conventional. Deocamdata au vandut 100.000 in 6 luni in Japonia. Pret undeva pe la 17K  USD si consum sub 3% la care se adauga avantajele unui motor electric.
Ce faina ar fi Vitara cu un astfel de motor :-)
  • suz
Vitara Passion 2WD benzina Galactic Gray

Offline AT

« Răspuns #33 : 05.Iul.2017, 10:16:46 a.m. »
Foarte curand va trece si Suzuki la productia in masa de masini hibride si eventual electrice. Deja au avansat concret in aceasta directie pentru a fi pregatiti de marea schimbare pe care cred ca o vom observa concret in piata  incepand cu sfarsitul lui 2018 (aparitia masiva a acestor modele hibride/electrice):
http://autostiri.ro/suzuki-motor-corporation-toshiba-corporation-si-denso-corporation-au-decis-sa-infiinteze-o-companie-mixta-care-va-produce-in-india-baterii-litiu-ion-destinate-industriei-auto/

• Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline shpeedy

« Răspuns #34 : 05.Iul.2017, 11:47:11 a.m. »

....Cred ca aceste semnale au determinat producatorul sa introduca, la doar cateva luni de zile distanta de la lansare si versiunea de motor turbo 1.4, care asigura acel plus necesar de putere, semnalat de o anumita parte a utilizatorilor.
Iar motorul de 1,6 ei l-au tot perfectionat, am putea spune ca este un motor "traditional" pt. Suzuki, avand in vedere ca a dotat chiar primele Vitare, apoi GV, S-Cross, Sx4 si din nou Vitara. Datorita traditiei lui, as indrazni sa afirm ca, bine intretinut, acest motor este f. fiabil.

Daca ne referim strict la motorul 1.6 de pe New Vitara, ar fi binevenita clarificarea ca acesta nu are legatura cu cel de 1.6 de pe primele gen de Vitara/GV.

Familia de motoare M1xA (unde x=3/5/6/8) s-a pus in diferite iteratii ale sale pe Swift (de la gen. MZ), SX4, S-Cross, Jimny, GV Gen.2 (doar in 3 usi), Ignis, Liana, Aerio.

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Online aleksanders

Chip-tuning New Vitara
« Răspuns #35 : 01.Aug.2017, 10:01:55 p.m. »
Cochetasem cam 10' cu ideea de a-i face un chiptunning la motor dar m-a linistit cel cu care am vorbit: fiind un aspirat,cîstiga doar vreo 10 cai si vreo 25-28 nm la cuplu pentru 200 euro si pierzi si garantia...Pentru o crestere asa de mica nu se merita zic eu...

@ovidiu68 - ce firma ti-a oferit chiptunning? din ce am tot discutat cu cei ce fac asa ceva.... nu au inca softul pt noua vitara si in plus de asta nu pierzi vreo garantie - operatiunea de scriere a respectivului soft are si posibilitatea de stergere fara sa se observe vreodata ca a existat - si nu este vorba numai de 10cp care la drept vorbind sunt doar 7-8, ci si de scaderea consumului si cresterea cuplului.... lucruri mai importante.
« Ultima Modificare: 02.Aug.2017, 10:26:43 a.m. de shpeedy »
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline ovidiu68

Re: Chip-tuning New Vitara
« Răspuns #36 : 01.Aug.2017, 10:35:30 p.m. »
@ovidiu68 - ce firma ti-a oferit chiptunning? din ce am tot discutat cu cei ce fac asa ceva.... nu au inca softul pt noua vitara si in plus de asta nu pierzi vreo garantie - operatiunea de scriere a respectivului soft are si posibilitatea de stergere fara sa se observe vreodata ca a existat - si nu este vorba numai de 10cp care la drept vorbind sunt doar 7-8, ci si de scaderea consumului si cresterea cuplului.... lucruri mai importante.

Firma este Clean Look Tuning Iasi(au pagina  pe fb) si mi-au spus ca se cistiga max 10% la putere si max 18nm...Nu e mare lucru nici la cuplu...(Intr-adevar nu cei 120 de cai sunt problema ci cei doar 156 nm la cuplu...asa cum la 1.4 boosterjet cei 140 de cai sunt doar cu 16% mai multi decit la 1.6 ,pe cind cei 220 nm sunt cu 41% mai multi decit cei 156nm .Asta este aspiratul...)
Ei spuneau ca trebuie dat jos de pe masina ECU pentru a putea fi reprogramat...si de aceea costa 200 euro si ca pierd oricum garantia...
Nu stiu ce sa zic...la altii nu am incercat, m-am dezamagit in urma raspunsului primit...
Daca ar fi vorba chiar si doar de 10 cp dar macar de 30-40 nm si ceva consum redus, ar merita zic eu...dar nu stiu unde...si mi-e teama ca nu se poate...Daca cineva stie...
  • vitara passion 2x4

Online aleksanders

Re: Chip-tuning New Vitara
« Răspuns #37 : 01.Aug.2017, 11:24:33 p.m. »
Cum ziceam - cei ce fac de ani de zile treaba asta o fac curat - prin rescrierea softului fara a afecta integritatea pieselor.... vad ca cei din Iasi umbla in ECU si nu stiu ce garantie imi pot prezinta ca nu busesc ceva acolo....
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline boga81

« Răspuns #38 : 02.Aug.2017, 11:16:01 a.m. »
stai linistiti. Pe tipul asta de ECU nu se poate rescrie prin OBDII, ci doar prin desfacerea ECU. Asa a fost si la mine. Daca vrei sa incerci, cei de la OBDTuning mi se pare ca au si in Iasi. Eu am facut la DOC am 3 ani si ceva si nu am avut nicio problema, nici cu garantia, nici la revizie, nici cand au pus tester pe ea. Nu cred sa difere ceva la Vitara cu acelasi motor
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline AT

« Răspuns #39 : 02.Aug.2017, 03:14:07 p.m. »
Cand ai facut tuningul la DOC,  a fost efectuata si o masuratoare pe dynamometer (stand dyno) pentru verificarea rezultatului obtinut?
Cati CP/Nm au rezultat dupa tuning?  In diverse articole de specialitate se mentioneaza necesitatea efectuarii unei masuratori comparative
inainte si dupa tuning, tocmai pentru a avea o certitudine.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -