Autor Subiect: Înfoliere faruri/capotă s-cross  (Citit de 12782 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
Re: Înfoliere faruri/capotă s-cross
« Răspuns #20 : 29.Mai.2017, 12:49:33 p.m. »
Probabil, dar asta pentru că geamurile afumate after-market se asociază statistic cu un anumit (sub)strat social.
Este, evident, o prejudecată, dar... este.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline toma

« Răspuns #21 : 29.Mai.2017, 12:57:45 p.m. »
[...]
Urmează să-mi primesc mașina săptămâna viitoare și voi urma niște pași printre care aplicare  folie neagra pe geamuri spate și folie de protecție pe faruri.
Păreri?

Ai cerut pareri si ai primit. Faptul ca nu concorda cu ale tale nu ar trebui sa fie o problema.

Sunt afumate, dar nu destul de afumate.
Nu îmi place să se vadă cine este la volan.
[...]
@bekxy
[...]
Doi la mână nu vor fi negre de negre. Se vede prin ele, doar că nu se mai distinge din prima persoana.
[...]
[...]
De obicei geamurile vin deja din fabrică la limita legii.
[...]

Sa recapitulam:
- stii ca cele din spate sunt deja probabil la limita legii dar tie oricum nu ti se pare suficient, ar trebui inchise si mai mult
- vrei sa nu se vada cine este la volan, cel putin sa nu se dinstinga din prima (de aici deducem ca vorbim despre cele din fata ca doar nu conduce nimeni de pe bancheta din spate)

Si totusi esti nelamurit de ce am sarit sa judecam?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Cosmin09

« Răspuns #22 : 29.Mai.2017, 12:59:54 p.m. »
Nu ca as vrea sa-i iau apararea colegului @Meltdown, dar in acest weekend am simtit si eu nevoia de a mai reduce vizibilitatea geamurilor spate. A fost prima data cand am plimbat bebelusul la un drum lung si chiar era nevoie de ceva mai inchis pt ca altfel s-a incins in masina. Noi ne-am mai oprit pe drum sa mutam scoica ba pe stanga, ba pe dreapta, ba i s-a tinut umbra cu ce aveam prin masina... Astazi am cumparat niste jaluzele auto dar in care nu imi pun prea mari sperante pt ca nu sunt exact pe latimea geamului. Iar daca ar fi fost, ar fi fost ori pe latimea de sus a geamului, ori pe latimea de jos...deci, oricum nu se potrivesc. Cu aceste jaluzele tot mai ramane o suprafata de sticla prin care poate patrunde soarele.

Deci....si eu, probabil, voi lua in calcul montarea de folie pe geamurile spate si luneta, daca nu gasesc alte solutii de umbrire eficienta a locurilor din spate. In fata nu ma deranjeaza si nu i-as pune nimic...dar in spate e nasol, mai ales pt un copil atat de mic (aproape 2 luni).
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline traian.rosoiu

« Răspuns #23 : 29.Mai.2017, 01:23:20 p.m. »
Acesta era unul din motivele la care ma refeream si eu. Tin minte si acum cum intorceau copii capul sa se fereasca de soare. In final am mers pe varianta de mai jos (stiu ca e si mult marketing, insa o schimbare s-a simtit).
http://www.ebay.com/itm/Sonniboy-Sonnenschutz-inkl-Tasche-Suzuki-SX4-S-Cross-JY-2013-5-door-/262008737898?hash=item3d00f0106a

• Suzuki S-Cross Premium 1.6 benzina Allgrip

Offline Cosmin09

« Răspuns #24 : 29.Mai.2017, 01:34:53 p.m. »
Interesant dar nu se potriveste nici pe noul SX4 si nici pe Vitara...

Offline enicky

« Răspuns #25 : 29.Mai.2017, 01:40:00 p.m. »
   Fiind unul dintre cei care n-am avut bani de bemveu, mi-am pus si eu folie pe geamuri la Suzuki !  :D Dar ca sa fiu sincer la toate masinile am avut, mai putin la papuc.
    Recomand, din proprie experienta, montajul acestora la un centru specializat, care va poate da si autorizatie RAR. La firma la care am pus eu la ultimile doua masini(firma veche de peste 10ani) am gasit si folie de calitate si buni meseriasi. Folia fumurie este interzisa pe geam-sofer si pasager fata, dar ei au o folie transparenta(cu o f. usoara tenta de bleu) mai scumpa e adevarat, dar care retine radiatiile UV intr-un procentaj f.mare.(mana stanga nu se mai bronzeaza!) Montajul lor a fost impecabil, fara bule de aer, etc., iar la geamurile laterale pun folia sub nivelul fetei de usi. Despre utilitatea acesteia nu mai vorbesc.....
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline wolfin

« Răspuns #26 : 29.Mai.2017, 01:50:00 p.m. »
@eniky la cine ai pus foliile?
Salut si mersi

La clio am inca toate geamurile infoliate. Recomand si pe fata.....chiar daca....
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Cosmin09

« Răspuns #27 : 29.Mai.2017, 02:04:20 p.m. »
Eu, la masina anterioara, am pus folie la Expert Detailing, in 2009. Am primit autorizatie RAR pt ea si garantie 5 ani. Pana sa vand masina, in 2015, nu au aparut bule dar am schimbat, pe garantie, o folie de pe spate pt ca incepuse sa se desprinda.

Offline enicky

« Răspuns #28 : 29.Mai.2017, 02:07:10 p.m. »
    Eu am mers cu masina unui amic care avea folie si pe fata si imi obstructiona vizibiliatea staga-dreapta, avea tenta de oglinda prin interior.
  www.folieautorizatarar.ro /Viorel Raileanu/0766 529 211/bd.Dimitrie Cantemir nr.20 este firma unde mi-am pus eu si sunt f. multumit. De altfel a fost prima Vitara noua la care au montat(sept.2015).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #29 : 29.Mai.2017, 02:17:14 p.m. »
   Fiind unul dintre cei care n-am avut bani de bemveu, mi-am pus si eu folie pe geamuri la Suzuki pentru că mașina mea nu a venit din fabrică cu „Privacy glass (geamuri spate şi lunetă)”:D Dar ca sa fiu sincer la toate masinile am avut, mai putin la papuc.

Enicky, ai intrat iar într-o perioadă de asta în care nu ești atent sau nu citești și scrii numai să zici și tu ceva. Varianta Cool NU VINE DIN FABRICĂ cu geamurile din spate închise la culoare.
Normal că ți-ai pus folii.

Aici se discuta motivul/rostul pentru care pui folii negre peste geamul fumuriu.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, SuViPa