Autor Subiect: Tranzit Bulgaria  (Citit de 10540 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Tranzit Bulgaria
« Răspuns #70 : 22.Ian.2010, 03:35:35 p.m. »
Cum se circula in zona Sofia, exista centura sau trebuie sa traversezi orasul?

Are centura, dar daca ai GPS poti sa o iei linistit prin Sofia, practic tai direct orasul. In vara, cand am mers in Grecia, am trecut fix prin Sofia si la ducere si la intoarcere, GPS-ul m-a ghidat fara probleme.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #71 : 22.Ian.2010, 03:52:33 p.m. »
Problema mare este doar în zona pasului Şipka, între Kazanlâk şi Gabrovo. De la Gabrovo spre Stara Zagora se merge impecabil (drum reabilitat acum 2 ani) şi eu nu am avut nicio problemă să trec în direcţia pe care o doream (era şi noapte, că în ultimii ani am traversat Bulgaria doar noaptea... şi singur!  :D ). Nu cred că m-am descurcat doar pentru că ştiu să citesc caracterele chirilice. ;)

Sofia are centură şi, în afară de ultima treime, care este cu o bandă pe sens (şi acolo e cam cu surprize, dar pot fi evitate - gropile), în rest are 3 (trei) benzi pe sens - mă refer la ruta prin est- sud - sud-vest, dinspre "România" spre "Grecia". Sunt indicatoare suficiente - trebuie doar să ţii Kulata, treci pe lângă Blagoevgrad şi la Simitli faci stânga (dar cu ieşire spre dreapta pentru că drumul spre Bansko traversează şoseaua naţională pe un pod).

Traversarea oraşului Sofia e uşoară, dar depinde de ora şi ziua în care treci. Şi ţine doar de tine, dacă ai chef sau nu.

Cel mai important sfat este să cauţi mereu şi cât mai des indicatoarele. Sunt câteva puncte în care trebuie să schimbi direcţia şi sunt semnalizate cam din scurt. De ex., la ieşirea de pe centura Sofiei către Kulata, spre stânga, la un semafor.
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #72 : 29.Ian.2010, 08:49:12 a.m. »
Am revenit aseara din Bulgaria, fara probleme.
La dus am ales ruta prin Veliko Tarnovo, pasul Republika, Nova Zagora, Stara Zagora, Plovdiv, Pazardjik, Velingrad, Bansko. Am mers duminica, nu prea a fost trafic, putin mai intens intre Pazardjik si Velingrad unde si drumul trece prin niste chei deosebite, ceva asemanator cu defileul Jiului. Am intalnit si vreo 8 echipaje de politie dar nu m-a oprit nici unul. Drumul in general bun, e si o portiune de autostrada intre Stara Zagora si Pazardjik.
La intoarcere am ales varianta prin Blagoevgrad, Sofia, Pleven. Drumul e mai aglomerat, era si intr-o zi lucratoarte, o multime de echipaje de politie, ca le-am pierdut si numarul. Nu m-a oprit nici unul. Am treversat Sofia prin centru, in aproximativ 40 de minute. Nu prea m-am uitat dupa semne ca m-am luat dupa gps.

Prima varianta este putin mai lunga dar trece prin zone mai frumoase si parca nu este asa de plictisitoare si de chinuitoare fiindca are mai putine portiuni drepte kilometrice pe care esti tentat sa o calci si sa te prinda garcea cu radarul. Defapt, cel mai greu la acest drum mi s-a parut sa mentin viteza legala mai ales pe la intersectiile cu drumuri secundare unde de multe ori stau la panda cu radrul masinile de politie. Dar am reusit sa scap cu euro marunti in buzunar. :)

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #73 : 29.Ian.2010, 09:29:25 a.m. »
Bravo! De obicei, daca mergi corect, nu te opresc. Dovada ca si eu am trecut fara probleme asta vara, catre Grecia. De rev n-am mai avut asa mult noroc :P

Cum a fost prin Stara Zagora, ai gasit centura? :D
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #74 : 29.Ian.2010, 09:40:39 a.m. »
Dar e al dracului de greu sa mergi corect, mai ales obisnuit din Romania unde am si detector de radar si unde in general se merge mult mai tare.

Cu centura la Stara Zagora nu am avut probeme, am tinut indicatorul de Sofia pe verde, cel de autostrada, care incepe la vreo 10 km de oras.

Offline tra

« Răspuns #75 : 18.Ian.2018, 11:21:02 a.m. »
La începutul verii, undeva la mijlocul lui iunie, plec in Thassos... asa ca am de traversat tara vecina de la sud.
Pana acum am fost la ei de câteva ori prin Varna/Balcic ... plimbări de câteva ore ... nu m-a atras in mod deosebit... acum trebuie sa o traversez de la NE la Sud... plecare din Constanta... ruta ar fi Negru Voda - Dobrici - drumul 207 + 208 - Aytos - Karnobat - A1 - E85 - Haskovo - Makaza - Keramoti. Problema ar fi ca nu am informatii suficiente despre drumul de la Dobrici la Aytos... asa ca daca aveti ceva info recente va rog sa postati!

P.S. Ruta a fost facuta cu ajutorul info de AICIhttp://www.roads-bg.eu/ si AICI.https://forum.softpedia.com/topic/1008113-cu-masina-spre-grecia-prin-bulgaria/page__st__5472#entry21813681
Ar fi vorba de 40-50 km in total care apar pe harta cu portocaliu+rosu... asta daca info de pe acea harta sunt relevante...

Multumesc.
  • Toyota Corolla / Vitara Passion allgrip 1,6 benzină

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #76 : 26.Oct.2019, 01:47:05 p.m. »
Am tranzitat Bulgaria dus-intors saptamana asta.

Initial, am vrut sa cumpar vigneta online pe https://web.bgtoll.bg/. Pe langa elementele obisnuite platii pe card, mi-au cerut sa furnizez IBAN-ul, SWIFT-ul, etc. Asa ca am renuntat. Dupa trecerea frontierei RO/BG, am cautat prima benzinarie in care am gasit un aparat de la care am putut sa-mi cumpar cu cardul vigneta de o saptamana in valoare de 15 leva.  Software-ul era programat in vreo 8 limbi, printre care si romana.

Dupa vreo 20 km de mers in Bulgaria, vad o masina albastra cu girofar inscriptionata BGTOLL, stationata pe dreapta. Unul dintre cei doi functionari ma opreste cu paleta si-mi cere talonul la control. Mi-a zis ca stie ca am platit vigneta. Am plecat mai departe spre granita urmatoare. La iesirea din Bulgaria, mi se verifica din nou talonul pentru a se verifica existenta vignetei platite.

La intoarcere am vazut din nou masinile BGTOLL, dar, de data asta nu m-a mai oprit nimeni si nici nu m-a controlat la granita.

Concluzia: cumparati vigneta...

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Fujitsu

« Răspuns #77 : 26.Oct.2019, 02:51:31 p.m. »
Bine că știa, înseamnă că au sistem online de verificare.
In Slovenia verificau ochiometric, trăgând pe dreapta toate mașinile la vreo 2 km de granita și uitandu-se daca ai vigneta lipită pe parbriz.
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #78 : 26.Oct.2019, 03:04:28 p.m. »
Au. Am verificat si eu acum si inca sunt Activ. :D
  • SX4 by Giugiaro