La Mulți Ani tuturor!
Am revenit din mica vacanță pe care am avut-o de Revelion în Bulgaria, la Bansko și iată pe scurt câteva impresii și fotografii.
Plecat pe 30 dec. 2009, pe ruta București - Giurgiu - Ruse - Pleven (Plevna) - Sofia - Blagoevgrad - Bansko, întors pe 02 ian. 2010 pe ruta Bansko - Velingrad - Plovdiv - Karlovo - Troian - Veliko Târnovo - Ruse - Giurgiu - București.
Cu tot cu plimbările pe la Mănăstirea Rila și pe la Șiligarnika (sus la pârtiile de ski de lângă Bansko), au fost 1380km, parcurși în fix 24h de condus, cu un consum de 4.8l/100km (cu Skoda).
Evident, poliția bulgară a fost "la datoria" de luat șpăgi, fapt pentru care lângă Pleven, deși eram cu tempomatul fixat la 70km/h și confirmat pe GPS cu 65km/h, am fost amendat pentru că am mers cu 94km/h.
Atașez câteva poze din zonele de pe unde am ajuns.
Harta traseului
Pe lângă Bansko, spre pârtiile de schi
La Ston, la piramidele naturale
Un curcubeu, pe drum
De remarcat a fost faptul că, deși la întoarcere am trecut munții pe la pasul Troian (1525m), drumul a durat mai puțin, pentru că distanța a fost cu 50km mai scurtă. Nu am putut face nici poze, nici film, pentru că am prins o ninsoare puternică, completată cu ceață densă și vânt tare. Totul s-a terminat cu bine, neavând probleme nici cu gheața, nici cu poleiul de pe drum.
Ca fapt, divers, pe 01 ianuarie 2010, pe la ora 14, la Blagoevgrad erau 18 grade.
Notă: Ar fi mai bine ca topicul să se numească "Prin Bulgaria".