Autor Subiect: Overall opinion NEW VITARA  (Citit de 11765 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline fireburn

Re: Overall opinion NEW VITARA
« Răspuns #70 : 25.Mai.2017, 02:55:20 p.m. »
nu am vrut sa fiu rautacios, sper ca nu s-a interpretat gresit

Era vorba despre cu evolueaza topicul, in general, nu despre postarea ta.

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #71 : 25.Mai.2017, 03:00:38 p.m. »
De acord ca nu ne cramponam de calitatea parbrizului la alegerea Vitarei - calitate pe care eu sincer nu am resimtit-o a fi deficitara in mod deosebit.

Sunt curios daca baietii aia au parbriz pentru new Vitara, nu am gasit decat la reprezentanta pana acum.

Am întrebat. Nu au, se aduce doar pe comandă, iar preț nu au că n-au pe stoc.
Hitchcok  :dknw:
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

The following users thanked this post: toma

Offline enicky

« Răspuns #72 : 25.Mai.2017, 04:09:43 p.m. »
    Cred ca in 8 pagini am convins nu numai pe cel mai nehotarat client posibil, dar cred ca si toata familia lui isi va lua tot Suzuki !(si nu ma refer la initiatorul topicului!)
    Probabil c-ar trebui schimbat si titlul topicului !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline grrommitt

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
  • Gen: Bărbat
    • Romania
« Răspuns #73 : 03.Iul.2017, 03:42:34 p.m. »
prea multa gandire pentru o masina cu buget redus:)

la toate masinile tot ce e electric e facut in tari cu preturi mici la componente si servicii de aici si fiabilitatea scazuta.
la masinile mai scumpe sunt mai multe backup-uri si de aia downtime-ul nu e la fel de sesizabil.

tot ce e important la masina e motorul si franele (glumesc) dar alea ar trebui sa fie sigure, restul nu au cum la ce minti de progamatori exista si la cum se lucreaza :)

suzuki e cheap but good si cam atat.
  • Vitara S 1.4 BoosterJet AT

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #74 : 03.Iul.2017, 06:42:30 p.m. »
Aferim! Oricum mi se potriveste mult mai bine ca "bestsellerele" Captur si Qashqay care sunt stralucitoare si cam atat , mult mai putin capabile in teren si pe strada.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: toma, ambmihai

Offline Lerua07

« Răspuns #75 : 03.Iul.2017, 06:51:11 p.m. »
Costique....  :good:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline AT

« Răspuns #76 : 04.Iul.2017, 09:43:39 a.m. »
Indiferent de marca, calitatea asamblarii din fabrica (datorata in primul rand factorului uman insuficient pregatit/controlat) respectiv un control al calitatii mai mult formal al produsului la iesirea de pe linia de fabricatie, isi poate spune cuvantul in mod negativ, putand rezulta din productie si exemplare cu diferite grade de neconformitate (de exemplu un motor care trepideaza anormal / ambreiaj incorect centrat /probleme ale cutiei de viteza, etc - atentie, neconformitati neprezente la auto de drive test in baza caruia cumparatorul a luat decizia de achizitie).  Exemplar tocmai "iesit" din fabrica, pe care poti avea "norocul" sa-l primesti pe post de auto "nou".   Si au fost cazuri ...  Desi legislatia europeana (si romaneasca) interzice acest aspect, prevazand ca auto livrat trebuie sa prezinte aceeasi calitate ca si mostra pusa la dispozitie clientului pentru testare.

Deci in general tine de producator si de nivelul de calitate "dorit" in fabrica prin care care sa evite punerea pe piata in mod accidental, a unor exemplare cu diferite grade de neconformitate. Mai mult ca sigur ca un nivel control eficient are un cost ceva mai ridicat dar rezultatele se vad in perceptia si aprecierea unor marci care au dovedit calitate in privinta operatiunilor de productie. Deci companii care pun accent pe satisfactia clientului si neafectarea renumelui marcii respective.

« Ultima Modificare: 04.Iul.2017, 10:07:41 a.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #77 : 04.Iul.2017, 09:53:53 a.m. »
Offtopic: în cazul acesta, ar trebui luate mașini doar de la Sara Motors, acolo toate sunt supuse timp de 6 luni unor controale riguroase de calitate  :-))
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

The following users thanked this post: gelum

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #78 : 04.Iul.2017, 07:18:08 p.m. »
Cu totii stim ca mai sunt probleme , inclusiv de fabrica. Cum zicea americanul in "Rotile"? "Sa nu-ti iei masina facuta lunea sau vinerea!" Parea ca e de domeniul trecutului, eu cred ca este la fel de actuala.
Dar cand am vazut ca Captur e doar un Clio cocotat - pur si simplu- iar Qashqay n-are nici motor nici cutie pentru ce mi-am dorit ...jante de 19" la o masina care atinge maxim 167 km/h cu cutie CVT adica LENTA? E culmea kitch-ului auto! Sincer prea multi isi iau fake SUV doar pentru poza, din nefericire s-au inmultit aceste FAKE SUV la toti producatorii, trebuie sa deschizi ochii si mai ales mintea...Da, stiti, parbrizul e cam slabut...vopseaua e cam adunata si a  sarit singura...dragilor, daca valoarea de revanzare a fost in mintea voastra la achizitie, n-ati nimerit-o. Suzuki nu e marca de volum si nu are valoare mare de revanzare. Sper ca pe viitor aceste sincope sa se reduca pentru fericirea noilor posesori, caci eu...am invatat de la Socrate: "de te-nsori, de nu te-nsori, oricum dupa 10 ani o sa-ti para rau!"
« Ultima Modificare: 04.Iul.2017, 07:32:51 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: ambmihai, Emilian Sohterus

Offline AT

« Răspuns #79 : 05.Iul.2017, 10:44:46 a.m. »
Ar fi fost bine sa fie 10 ani.  Cred ca aceasta perioada nu mai este valabila la anumiti producatori sau noile modele scoase de ei. 
Noua lor "strategie" de obtinere a unui cost de productie cat mai scazut la masini cu orice pret (adica cu scaderea calitatii la limita) face ca perioada pe care te poti baza la aceste noi modele sa scada dramatic la circa 5 ani. Aspect care poate nu conteaza prea mult in piete ca India, China etc unde aceasta scadere a calitatii este in mare parte un lucru obsinuit. Insa sa aplici aceeasi "strategie"  pe o piata matura si mai pretentioasa la calitate (exemplu piata europeana) posibil sa le genereze in urmatorii ani o scadere dramatica a perceptiei brandului raportat la calitatea produselor, intrucat clientii vor considera un risc sa achizitionezi de la acesti producatori modele mai scumpe (peste 15.000 EURO) datorita deprecierii (scaderea valorii de revanzare) care va fi majora in timp foarte scurt 3-5 ani.  Insa posibil lucrurile sa avanseze atat de mult in urmatorii 5 ani datorita trecerii pe automobile electrice incat aproape toate automobilele cu motoare bazate pe ardere interna existente vor fi pierdere 100% pentru posesori - va trebui sa le dam la fier vechi :) 
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -