Autor Subiect: Overall opinion NEW VITARA  (Citit de 11766 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Bobcat134

Overall opinion NEW VITARA
« : 23.Mai.2017, 04:51:28 p.m. »
Sunt la limita de a renunta sa cumpar aceasta masina care trebuie sa ajunga in iunie. Majoritatea spun ca este o masina cheap, calitatea vopselei lasa de dorit, interiorul la fel si multi se plang si de functiile care nu merg mereu.

Va rog sa imi oferiti o opinie sincera.

Va multumesc.
  • Vitara passion 1.6 Mt 5 Allgrip

Offline toma

Re: Overall opinion NEW VITARA
« Răspuns #1 : 23.Mai.2017, 05:10:58 p.m. »
Experienta personala la doi ani impliniti de cand am masina si peste 35.000km: in ciuda tuturor neajunsurilor legate de vopsea, calitatea instalatiei audio, limitarile unitatii multimedia/navigatie  sunt foarte multumit de alegerea facuta.

Eu am avut cateva cerinte: SUV/crossover, diesel, 4x4, nu mai mult de 20.000EUR. Eram hotarat sa iau Duster, Vitara a aparut ca optiune in ultima clipa si nevasta a fost cea care a insistat s-o luam chiar daca am depasit cu putin bugetul. Cu exceptia celor doua mentionate de mine nici o alta masina nu bifa la momentul respectiv cerintele.

Tu ce cerinte ai?  Fa-ti o lista! Verifica ce se incadreaza in lista! Informeaza-te! Alege!

Daca vrei calitate superioara la banii de Vitara ai doua variante:

- masina rulata
- alt producator si mai scazi din dotari

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #2 : 23.Mai.2017, 05:17:08 p.m. »
Opinie sincera: Sunt multumit de masina ! Echiparea este satisfacatoare, la suma platita, am primit multe optiuni care la alte masini ...costa nene ! Experienta condusului :

-  nu te astepta la suspensii moi! Asta are si un punct bun : nu iti vine sa intri prin toate gropile cu viteza.
-  pozitia la volan este confortabila pentru drum lung (dar sa nu te astepti ca volanul sa se intareasca peste 50km/h, oricum nici nu il poti roti cu degetul mic)
-  vizibilitate foarte buna la volan, ciudat este ca desi este mai mare, simti masina foarte bine, poti face manevre "delicate".
-  pentru varianta diesel, nu se aude deloc motorul in masina iar la drum lung cu viteza a 6-a nici nu-ti dai seama cand ai depasit 130 ...
-  parbriz antifonat, dar putin rezistent, iar trebuie sa ai grija de el.
-  consumul, exact ce te astepti de la un diesel

Daca iti place sa ai grija de masina, aici ma refer la spalat si curatenie periodica, minusurile cu caroseria nu iti vor crea probleme. O am de 2 ani, nu am schimbat nimic la ea, nu a avut un comportament anormal. Totul este sa iti placa sa ai grija de ea si sa ai timp !
Varianta pe care am ales-o nu mi-a lasat deloc impresia de cheap, nici ca dotare, nici ca interior si nici ca functionalitate. nu stiu cum sta treaba cu celelalte echipari.
Eu iti recomand sa mergi pe ceea ce crezi tu, pe impresia din test drive si pe nivelul de echipare pe care l-ai ales. In felul acesta, cunosti la ce sa te astepti.
Nu este o masina de fitze, este o masina care livreaza ceea ce promite, in primul rand siguranta, apoi cred ca ar veni fiabilitatea, apoi un estetic tineresc si ... mai putin finetzuri precum la masinile frantuzesti sau nemtesti. Poate e putin mai din topor asa ca nu se pliaza automat oglinzile, nu se inchid automat usile la plecarea de pe loc, dar iti pot spune ca e o masina pe care sa te poti baza.
As scrie mai multe, dar cred ca am scris destul de mult. Sper sa te ajute impresia mea !
Eu am ales aceasta varianta pentru ca vreau sa tin masina 10+ ani si sa fac drumuri lungi cu ea. In acest moment o folosesc in capitala pentru ca este un context special care se va termina la sfarsitul anului, dupa care ... masina de vacanta :)

• New Vitara 1.6 ddis, Luxus

The following users thanked this post: SuViPa, ambmihai

Offline dAlex

« Răspuns #3 : 23.Mai.2017, 05:49:50 p.m. »
Salut,

Parerea mea dupa un an si 10000 km, e ca masina are un raport pret calitate bun. E o masina "corecta" dupa cum ii zic multi prezentatori din review-urile de pe youtube.

Da, detaliile sunt enervante, vopsea, etc.. dar motorul imi place, consuma putin, si lucrurile astea au contat pentru mine. Si sa mai am si scaune incalzite si DLR-uri si oglinzi incalzite...sunt bonusuri. Bine ca le am, dar nu fac mofturi daca nu merg perfect.

Daca pentru tine conteaza finisajele, confortul, detaliile sa fie ok, m-as uita spre o alta marca gen Volkswagen. VW-urile mi se par masini foarte bine finisate, dar plictisitoare, si nu e doar parerea mea.

In rest, SPIRIDUSHU zice bine.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline Lerua07

« Răspuns #4 : 23.Mai.2017, 06:32:07 p.m. »
Cred ca din toate comentariile despre Vitara ai filtrat si retinut numai nemultumirile si neajunsurile, care.... sunt foarte putine si cam neimportante as zice eu. Interiorul, cu exceptia plasticelor tari, arata chiar bine si elegant , este ergonomic si functional iar scaunele sunt exceptionale (cel putin la Spirit si Luxus  ;) )
Multimedia isi face treaba bine (mai putin navigatia ptr ca nu i se face upgrade si mirrorLink care oricum e mai mult un moft)
Poate ca lacul vopselei si stratul exterior al parbrizului au o duritate ceva mai mica ( spun poate.... ptr ca la mine, dupa 2 ani, nu pot spune ca am constatat asa ceva) , dar asta nu-i un capat de tara.
In rest.... pareri personale numai de bine... la pretul acesta !  :good:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline ambmihai

« Răspuns #5 : 23.Mai.2017, 06:48:50 p.m. »
nu am decat 4000 km.
personal sunt mai mult decat multumit..as spune supermultumit.
ca sa adaug la opiniile colegilor,cu care opinii sunt in totalitate de acord,as spune:
se conduce foarte usor(best city suv 2015 si 2016 in Australia)
eu ,la 60 de ani,dupa un drum de 7 ore ma dau jos de la volan fara sa fiu anchilozat-nu ma mai dor genunchii si spatele.

asta din partea mea
succes in alegere
« Ultima Modificare: 23.Mai.2017, 07:06:45 p.m. de ambmihai »
  • Suzuki vitara allgrip cool 1.6 benzina
Cine controleaza media ,controleaza mintea..Jim Morrison

Offline enicky

« Răspuns #6 : 23.Mai.2017, 06:57:38 p.m. »
     Daca tot mai citesti mult pe forum si mai cauti defecte/probleme/fiabilitate/consum/raport pret-calitate/s.a. probabil ca vei renunta la Suzuki ! Daca iti arat masina mea si o mai si conduci iti demontez toate plangerile de pe acest forum, cu o singura exceptie : unitatea multimedia. Eu am renuntat inca de la achizitia masinii la ea si intre timp mi-am luat ceva net superior si la un pret decent.
     Ca sa nu mai scriu(si-asa am scris prea multe!) iti dau doar doua citate :
"Re: Satisfactii New Vitara
Citat
  Vitara 2015 : echilibrata si surprinzatoare !
   Echilibrata incepand cu pretul si dotarile fiecarui model, japonezii au stiut sa-ti ofere chiar dela entry level dotari esentiale, "reducand " costurile cu "maruntisuri" gen degivrare oglinzi,lampa portbagaj, pilot automat,scaune incalzite,sistem multimedia(care unde a fost pus n-are navigatie),roata de rezerva, dotari care nu afecteaza siguranta si confortul interior, dar pastrand celelalte dotari necesare celor 5 stele NCAP, asigurarii unui consum economic de carburant, mers sportiv sau offroad, si, in acelasi timp lasand posibilitatea sa-ti accesorizezi singur masina dupa placerea si posibilitatile fiecaruia.
  Surprinzatoare este ca si dupa ce am facut peste 3000 de km, tot mai treb. sa invat cand sa folosesc modul sport si cand auto, daca vreau sa am un consum bun(si in acelasi timp sa suplinesti lipsa de cuplu pt."benzinare"), motorul este  f. "elastic" si iti permite sa faci multe cu el chiar daca nu esti in treapta de viteza corecta, manevrabilitate deosebita, chiar daca este usoara nu se "lasa" cu tine in curbe, o parchezi unde nici nu credeai ca ai loc si foarte placuta si usor de condus.La acest capitol probabil ar fii trebuit sa incep cu faptul ca te surprinde pretul mic in raport cu dotarile masinii, dar e mai interesanta partea "tehnica" oferita de constructor.Daca n-o ai, mergi la un drive test si n-o sa-ti vina sa crezi !!! E o experienta  ce nu trebuie ratata!"

In citatul urmator am expus(cam lung) impresia mea dupa primele curse pe zapada :

"Vitara este si prima japoneza si primul 4x4 din viata mea ! pana acum am invatat destul de bine sa stapanesc un turism (4x2) pe zapada si chiar pe gheata. Am mers vreo 10 ani si cu tractiune spate (dacia-papuc) destul de dificil de controlat iarna, mai ales daca nu e incarcat; ca sa intelegeti, cu ea nu puteai pleca de la bordura daca era o pojghita de gheata, si nu te impingea cineva.
            Cu Vitara am iesit din parcare, pe o zapada de aprox. 20cm direct cu snow si a mers normal,daca n-as fii auzit scartaitul zapezii as fii zis ca sunt pe asfalt curat.
 .           Virajele abordate incet= masina se incadreaza normal fara derapaje.
            Virajele abordat in viteza sau brusc produc un derapaj usor de controlat(reduci acceleratia) de sofer sau intra esp-ul care opreste derapajul.
            Plecare dupa loc cu gheata sub roti, derapaj usor de fata, dar te ajuta "spatele" si volanul, si s-a rezolvat !
            Plecare dupa loc cu zapada sub roti, esti primul dela semafor fara niciun derapaj. Daca imediat faci stanga sau dreapta e bine sa treci pe "auto" ca sa nu mai fuga de spate. Dar eu n-am facut-o mereu, si cand patina spatele, reduceam acceleratia (mai ales ca mi re parea si distractiv derapajul!)
            Mers pe stradute ocolitoare, am intrat in zapada troienita de plug, pt a permite si "contrasensului" sa treaca, am iesit din troian fara probleme  gen balans s.a. care le faci cu 4x2.
            Franare cu frana de motor dela a3a in jos se reduce bine pana in semafor, la final doar am piscat frana.
            Franare de urgenta, esp-ul intra bine, isi face treaba, masina e usoara, n-are inertie mare(l-a testat si sotia), si se opreste repede (pe distanta scurta).
            La drum(oras) masina iti confera senzatia de siguranta stiindu-te ajutat de 4x4,  ESP, pozitia inalta la volan, si nu in ultimul rand, Hankook-ul isi face treaba bine. Ramane de vazut  cum se comporta la drum lung si rampe inzapezite, dar greul cred eu, este in oras.
            Masina nu e o investitie, dar cred ca  Vitara chiar este, isi merita toti banii si chiar mai mult ! BRAVO SUZI!
        Atentie : NU folositi frana de mana iarna !!"

Habar-n-am ce asteptari ai tu de la aceasta masina, dar daca vrei lux, il gasesti pe la echiparile de varf si nici acolo la nivel maxim.
    Pot doar sa te asigur ca are acelasi "comportament" ca la inceput(2 ani si 18oooKm), chiar motorul este mai elastic(de ex. pot lua anumite curbe chiar si cu viteza aIIIa) acum, iar consumul a scazut usor.
     In rest...  the choise is yours !       
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: SuViPa, valeriu, ambmihai

Offline jupanul1

« Răspuns #7 : 23.Mai.2017, 07:40:56 p.m. »
Sunt la limita de a renunta sa cumpar aceasta masina care trebuie sa ajunga in iunie. Majoritatea spun ca este o masina cheap, calitatea vopselei lasa de dorit, interiorul la fel si multi se plang si de functiile care nu merg mereu.

Va rog sa imi oferiti o opinie sincera.

Va multumesc.

Sincer - îmi pare că dorești să-ți justifici renunțarea la achiziția de Vitara. Ceea ce nu e neapărat un lucru rău - până la urmă e în totalitate alegerea ta, că tu va trebui să trăiești mai departe cu ea, nu noi.

Pe scurt:
 - da, mașina este ”cheap”, dar la fel sunt și toate opțiunile din aceeași clasă în categoria aia de preț. Orice altceva ”mai decent” la banii ăia înseamnă aproape exclusiv SH;
 - vopseaua este relativ OK; îmi pare rău că-ți spulber visele, dar nu vei primi vopsea de Bugatti/Rolls la preț de Vitara;
 - calitatea percepută a interiorului este complet subiectivă - de exemplu, deși toată lumea spune că sunt plasticele așa și pe dincolo, mie nu mi se pare, ba chiar sunt foarte mulțumit de ele. Cred că am scris și în jurnal de ce, nu mai aduc vorba;
 - care sunt funcțiile alea care nu merg mereu? (excludem MirrorLink, am scris pe topicul dedicat de ce). Dacă ceva e defect la autoturismul livrat ai oricând posibilitatea de a apela la garanție (în primii 5+2 ani, funcție de ce ai achiziționat).

Dar nu mă pot opri să nu te întreb - n-ai făcut un drive-test? Eu zic să te duci să mai faci încă unul (poate ceva mai lung, de vreo 50-60 minute, mai ... în tihnă), vezi ce și cum... poate-ți vei (re)aduce aminte totuși de ce te-ai oprit la Vitara.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline Bar

« Răspuns #8 : 23.Mai.2017, 08:03:42 p.m. »
Avand in vedere ca ai indoieli si parerile sunt impartite,
iti recomand sa renunti la Vitara ...

To be continued ...  ;)
  • X

Offline Bobcat134

« Răspuns #9 : 23.Mai.2017, 10:51:03 p.m. »
Va multumesc pentru raspunsuri tuturor, @jupanul1 @enicky @ambmihai @Lerua07 @dAlex @SPIRIDUSHU @toma [@Bar -> (desi nu ti-am inteles prea bine mesajul  :-)) )] pentru interesul acordat.

Nu doresc lux ca nu sunt o persoana mofturoasa, si nu am dorinta de a ma lauda cu masina pe care o cumpar, aceste nelamuriri cel mai probabil au aparut ca se aproprie data de achizitionare, si nu vreau sa ma plang la nimeni, insa am strans ceva timp cativa bani si inca nu ii am pe toti pentru a o putea cumpara. Din acest motiv nu vreau sa regret cu "durere" aceasta perioada in care am economisit, iar din ce am citit ( cum spuneau cateva persoane si pe acest forum si pe forumuri din afara, situatii precum ca aerul conditionat e slab, ca parbrizul se crapa se zgarie, ca rbs nu functioneaza bine, ca hill hold control nu merge decat cand are el chef.. etc. ) aceasta masina nu este una perfecta. Este o masina de buget, am inteles perfect asta, si nu am obiectat, insa nu as vrea ca in timp sa ma trezesc cu rugina pe caroserie, cu sisteme care se repara pe bani multi, cu parbrize de inlocuit etc. Cu interiorul am inteles si pot spune ca m-am conformat, acesta are si avantaje si dezavantaje.

Tot ceea ce imi doresc, este o masina fiabila, usor de intretinut, care sa nu necesite reparatii majore, sa nu aibe sisteme care merg cateva mii de km apoi sa pice, pe scurt imi doresc o masina care sa fie de calitate in bugetul ei + crossover (mini suv).

Va multumesc inca odata pentru timpul acordat , mesajele voastre m-au facut sa ma mai linistesc.

• Vitara passion 1.6 Mt 5 Allgrip