Autor Subiect: Service TPMS  (Citit de 3987 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline teutzue

Re: Service TPMS
« Răspuns #10 : 09.Dec.2022, 02:13:15 p.m. »
Bateriile din senzorii oem îs gândite sa țină 10 ani, cam așa. Și senzorii mei au ținut 8 ani pana am vândut rotile.

Dacă sunt senzori AM, nu știu sa spun cât tine bateria la ei.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline mihai9015

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
    • Brasov
« Răspuns #11 : 09.Dec.2022, 03:07:31 p.m. »
Ar trebui intrat in meniul CB si citite presiunile din fiecare pneu; posibil sa identifici asa care senzori merg si care nu.

Am incercat sa verific in CB la TPMS dupa ce am parcurs ceva distanta dar nu arata nici o valoare la presiunea rotilor.

Salutare,

Masina face aproape 8 ani si nu am probleme cu senzorii inca, dar o chestie care cred ca a contat si conteaza este faptul ca rotile de iarna si rotile de vara au jantele lor si depozitarea nu s-a facut in exterior.

Sunt curios daca acea baterie este o pastila reincarcabila.

Am avut roti separate pentru setul de vara si cel de iarna, iar ca loc de depozitoare, le-am tinut in beci aprox 15 grade. Din ce stiu si au scris si colegii, nu este reincarcabila bateria de la senzori.
  • Suzuki Vitara 1.6VVT Allgrip Passion

Offline ntire2000

« Răspuns #12 : 09.Dec.2022, 03:24:48 p.m. »
Bateriile din senzorii oem îs gândite sa țină 10 ani, cam așa.
Dacă sunt senzori AM, nu știu sa spun cât tine bateria la ei.

La ce preturi au ajuns senzorii AM fata de cei originali nici nu merita sa-ti bati capul daca pica dupa 5 ani.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #13 : 09.Dec.2022, 04:52:47 p.m. »
Atunci nu pot decat sa citez un clasic in viata, mare iubitor de golf, "ghinion" ! Teoretic trebuiau sa fie ok la fel cum sunt ai mei. Practic cine stie, poate bateriile, poate senzorii in sine.
Bine ar fi sa ii poti schimba pe toti in acelasi timp, sa se uzeze uniform in timp. Oricum daca au inceput sa pice, fiind din acelasi lot, e posibil sa mai urmeze.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline enicky

« Răspuns #14 : 10.Dec.2022, 01:32:40 p.m. »
La ce preturi au ajuns senzorii AM fata de cei originali nici nu merita sa-ti bati capul daca pica dupa 5 ani.
   Patru bucati la pret de unu !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #15 : 10.Dec.2022, 10:28:46 p.m. »
Ce vorbesti?
Uite cât e originalul.....

In pretul ala intra chiar 5 bucati..... :-j
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Gabryel

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Iași
« Răspuns #16 : 13.Iul.2024, 09:51:03 p.m. »
   Patru bucati la pret de unu !
Am avut aceeași problemă. Am căutat prin comp de bord, soft, cabluri  etc... Am cumpărat senzori, de pe Ali (4 la preț de 1) - i-am scos pe cei vechi (de 6 ani dar nu erau originali deși am dat pe ei o gramada de bani) i-am înlocuit și eroarea a dispărut. Ar fi fost bine dacă aș fi schimbat și cauciucurile dar nu erau tocite ca sa necesite înlocuirea. Dacă și senzorii aștia ma țin 6 ani e perfect. Cei vechi i-am demontat, le-am scos bateriile ( 2 din ele aveau tensiunea sub 1 V ) și am comandat baterii
https://www.aliexpress.com/item/1005007211258665.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.4.6ad41802tHxXhO
sunt la fel precum cele din senzorii demontați.
  • Suzuki Vitara All Grip 2018 4x4 AT

Offline ntire2000

« Răspuns #17 : 23.Sep.2024, 08:14:44 p.m. »
Aceeasi problema, aparuta la întoarcerea în tara dupa un periplu prin Europa.
Senzorii aveau aproape 5 ani vechime, aviz celor care aveti asa ceva cumparat de pe aliexpress.

Rezolvata dupa o saptamâna, cu înlocuirea tuturor senzorilor (origine aliexpress) cu altii tot de "origine".
Cost total 40 de euro (adica 200 de lei) senzorii plus înca 160 de lei ceruti de jegosii care i-au montat pe jante (ca sa nu aiba de echilibrat rotile au marcat cauciucurile cu creta în dreptul valvei  :-?)

Dupa 3 km eroarea a disparut.

PS: am încercat remedierea problemei si prin decuplarea fisei de plus de la borna bateriei (de aia sunt resetate toate), dar n-a tinut ....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Sorin Bunda

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Bucuresti
« Răspuns #18 : 23.Oct.2024, 01:46:23 p.m. »
Salut!

Ma poate indruma cineva spre niste senzori ok pentru un S Cross din 2024. La dealerul autorizat sunt in jur de 300 lei/bucata oricinali sau AM la 240 lei/bucata. Mai sunt unii din Suceava (axydigital) care vand un senzor cu 120 lei si cica ii codeaza pentru modelul si anul masinii si se jura ca ar merge. Pe Aliexpress nu stiu daca senzorii de acolo se potrivesc cu modelul de S Cross din 2024, intrucat cei din Radacini mi-au trimis un link cu un senzor care are un cod piesa (care nu corespunde cu codurile celor de pe Aliexpress) si cod echivalent (care s-ar potrivi).

Inca o intrebare, acea eroare "Service TPMS" ramane mare permanent in bord si nu mai vezi nimic altceva, sau ulterior ramane o iconita mica undeva intr-un colt?

Multumesc anticipat!
  • Suzuki SX4 S-Cross AllGrip 2024

Offline ntire2000

« Răspuns #19 : 23.Oct.2024, 05:15:48 p.m. »
Acea eroare ramâne în bord pâna te lasa pe tine nervii, adica permanent.
Si nu mai vezi nimic altceva, la un moment dat chiar îti vin si gânduri s-o bagi într-un gard ca sa o faci sa dispara (am umblat 9 zile cu eroarea aia si stiu ce zic  >:))

Senzori codati? Mie personal mi se pare o teapa.
Senzorul are încorporat un cip care doar functie de emitator - pe o anumita frecventa, sincer nu stiu cum l-ar putea accesa baietii ca sa-l convinga sa comunice altfel cu computerul masinii.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού