Autor Subiect: Resetare calculator Ignis  (Citit de 4439 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline raduob

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
  • Gen: Bărbat
Resetare calculator Ignis
« : 28.Mai.2009, 01:48:21 p.m. »
Salut .. am si eu o intrebare ... cand am luat eu masinuta tipa ii facuse revizia de 10 mii de km (cartea de service) ... doua doua saptamani o sarit un sant cu ea ... in bord imi apareau 26500 aproximativ ... in doua saptamani nu prea faci 16500 de km ... se poate cumva reseta calculatorul sa-mi apare kilometrii reali? a mea nu are computer de bord deci nici nu stiu daca are mufa de diagnoza sau ceva. Multumesc

Offline M_TM

Re: Resetare calculator Ignis
« Răspuns #1 : 28.Mai.2009, 03:02:40 p.m. »
Sa fie oare din cauza loviturii.Din cate imi amintesc tu erai cu ignisul luat lovit,nu?
Din ce an e masina?Posibil ca astia sa fie cei reali. :(
Mai treci odata peste sntul respectiv si vezi ce se intampla (glumesc)

Offline miocrl

« Răspuns #2 : 28.Mai.2009, 03:18:15 p.m. »
deci nici nu stiu daca are mufa de diagnoza

uita-te sub volan in stanga sa vezi daca ai mufa OBD

in principiu se pot modifica kilometrii. dar dupa cum spune si M_TM, cred ca ceea ce iti afiseaza e real. nu am mai auzit sa se poate modifica kilometrajul la un soc fizic. doar daca ai kilometrajul mecanic ca la daciile vechi. si in cazul asta sa ti se roteasca de la 1 la 2 cifra miilor

Offline cobra20

« Răspuns #3 : 28.Mai.2009, 06:54:06 p.m. »
nu stiu daca functioneaza dar poti incerca: da jos cablul de pe bateria cea negativa si lasa asa peste noapte, iar dimineata incearca sa vezi daca sa modificat ceva, repet nu am testat dar am tot citit ca asa reseteaza astia din ungaria calculatorul, radu ce model ai? ca nu cred ca nu ai avea ECU, eu am modelul de baza si am chestia aia, situata pe partea dreapta a masinii sub bord. maine fac o poza unde este situata
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline danker

« Răspuns #4 : 28.Mai.2009, 08:28:42 p.m. »
-Pai poza am facut si eu, nu cred ca poti seta kilometrajul din softul de diagnosticare. vezi topicul deja existent. http://www.suzuki-club.ro/forum/diverse-ignis/diagnosticare-ignis-tester/
« Ultima Modificare: 28.Mai.2009, 08:30:36 p.m. de danker »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline miocrl

« Răspuns #5 : 28.Mai.2009, 08:34:47 p.m. »
diagnosticarea e una si resetarea kilometrajului e alta..
softul ala nu ti-l da nimeni pe gratis. costa destul de mult ca sa merite.
daca vrei neaparat poti sa te duci la unul care face marsavii cu masinile aduse din exterior si la 3o-50 de euro probabil ca iti reseteaza la ce kilometraj vrei tu
« Ultima Modificare: 29.Mai.2009, 09:58:05 a.m. de miocrl »
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

Offline raduob

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
« Răspuns #6 : 29.Mai.2009, 09:40:54 a.m. »
pai ... masina e din 2005 prima inmatriculare in mai 2006 ... o fost masina de showroom b&s ... dupa cum am zis daca in cartea de service apare o revizie de 10.000 de km cu doua saptamani inainte de accident ... masina o fost a unei cucoane despre care eu nu cred ca o facut ea in doua saptamani 15.600 km .. adik pana mea ... si eu daca traversez toata europa nu cred ca fac atat ... si in doua saptamani .. iar din calc stiu ca sunt unele serviceuri la care te duci cu masina adusa din afara si iti zic km reali si nu dupa cartea de service .. de pe calcul masinii .. ma gandeam ca paote merge treaba asta si la suzuki .. ca la alte marci merge ... cu bateria nu merge ... si nu vreau sa-i dau km inapoi ... vreau sa imi apara in bord kilometrii reali ... pe vremea cand aveam fiat imi facea la fiat un fel de resetare a calculatorului completa ... cu soft de fiat..  mersi de reply-uri
@cobra20 ... ECU este sigur ... ma refeream la calcul de bord ala care iti arata consum si alte prostii ... e modelul ala cam chel ... numai cu abs si ac ... fara geamuri electrice
« Ultima Modificare: 29.Mai.2009, 10:02:22 a.m. de raduob »

Offline danker

« Răspuns #7 : 29.Mai.2009, 11:15:33 a.m. »
- Cand ai facut actul de vanzare cumparare cati km scrie ca avea la bord?
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
« Răspuns #8 : 29.Mai.2009, 11:58:54 a.m. »
am auzit ca pentru 50 euro sunt baieti care reseteaza kilometrajul la orice masina si il aduce la cat doreste clientul, sub ceasuri in bord este un procesor ce il leaga la nu stiu ce aparat si-l modifica acolo si-l pune la loc
raduob - parerea mea ca nu conteaza 10-20-30 de mii la o masina din 2005 , uzura ei se poate observa pe discuri, tamburi, schimbatorul de viteze, pedalier...si nu prea cred ca de la un soc sa sara kilometrajul dar cine stie
« Ultima Modificare: 29.Mai.2009, 12:02:21 p.m. de mxxa »

Offline cobra20

« Răspuns #9 : 29.Mai.2009, 01:52:17 p.m. »
atunci modelul tau e GC cum are danker al meu e si mai chel ca numai abs am fara AC, asa cum zic si altii daca nu ai probleme cu masina atunci tot una, poate ca a facut cucoana aia atat nu se stie
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130