Autor Subiect: Masini din alte branduri in familie  (Citit de 5720 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Masini din alte branduri in familie
« : 23.Apr.2017, 01:23:13 p.m. »
Deschid un topic nou, bazandu-ma pe informatiile furnizate de fiecare dintre noi, fie in semnatura, fie in diferite postari. Sunt notorii Subaru al lui @rexkrokiDAU , Mazda lui @aleksanders, Smart-ul lui @BXXENL, Peugeot-ul lui @bogdanzarnescu, Honda lui @bekxy, si chiar Audi-ul adminului. Unele au fost in familie inainte de cumpararea Suzuki-ului, altele au venit dupa.

Ar fi interesant sa analizam ce v-a facut sa alegeti Suzuki dupa experienta cu alt brand, dar, mai ales, ce v-a facut sa parasiti Suzuki in dauna altui brand.

Sa incep eu. In familia largita a aparut un Fiat 500, achizitionat de curand de cumnata-mea, initial posesoare de Dacia 1310 . Si-a dorit o masina de mici dimensiuni, manevrabila in oras, cu consum mic si neaparat cu cutie automata. I-am recomandat Celerio, dar, desi era cea mai ieftina optiune, nu avea ca dotare cutia automata.   
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

Re: Masini din alte branduri in familie
« Răspuns #1 : 23.Apr.2017, 01:48:44 p.m. »
E mai frumos 500-le ca Celerio.  ;)

La mine e cam asa:
Nu am ce sa-i reprosez S-Crossului, am fost foarte multumit de el dar am cautat ceva mai mare si cu cutie automata. Si daca se poate cu motor benzinar aspirat, garda la sol generoasa, tractiune integrala, ceva dotari etc si uite asa am ajuns la Outback. Cochetam cu iedeea asta inca de cand aveam SX4 dar pana acum nu s-au aliniat astrele, atat cele obiective cat si cele subiective:)

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #2 : 23.Apr.2017, 02:10:46 p.m. »
Înainte de Vitară am avut (mai exact doamna a avut) X3. Luat în alte vremuri, să zicem mai bune, de nou. Împlinise 10 ani iar întreținerea era peste puterile noastre. Mașina a fost un tanc, și-a făcut datoria. Căutam o mașină nouă, de familie. Cum am mai spus, ne-am uitat la Opel Astra Tourer și Hyundai i40. Ambele au fost un fâs sau o țeapă. A treia opțiune și cea câștigătoare, Vitara.

Peugeotul a ajuns la noi profitând de o... să-i spunem castană. Are o serie de probleme, nu a fost întreținut corespunzător. Iar numărul de km face neprofitabilă orice investiție. Își face cu brio datoria de casă - job și retur. Visul meu este să-l vând și să iau un Jimny sau un SX4, dar momentan nu sunt fonduri de completare.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline enicky

« Răspuns #3 : 23.Apr.2017, 02:22:37 p.m. »
    In familie, cred ca te gandesti la sot+sotie, presupun, nu ? Exclus var de-al doilea sau un vecin(care mi-e ca un frate)? :)

"Ar fi interesant sa analizam ce v-a facut sa alegeti Suzuki dupa experienta cu alt brand,"
   Corect ar fi sa nu depasim idea enuntata de tine, altfel suntem  ...off forum, si chiar n-are rost sa descriem aici alte marci.

L.P. La SAB era un Fiat 600 rosu , original, f. bine intretinut, bunicul celui din poza.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 23.Apr.2017, 02:24:58 p.m. »
Evident ca ma gandeam la familie ca sot+sotie, tata+mama, frati+surori, cumnati+cumnate. Nu vecini sau prieteni la catarama. 
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: enicky

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #5 : 23.Apr.2017, 02:32:31 p.m. »
radem, glumim... dar nu parasim incinta   =))

Offline shpeedy

« Răspuns #6 : 23.Apr.2017, 04:53:52 p.m. »
Ai mei parinti au (in fine, tot pe numele meu - e luata prin programul Rabla acu' fro' 11 ani) o Skoda Fabia 1 cu motor pe benzina 3-in-linie de 1.2L / 55cp. Cu reviziile facute la timp si mentenanta corespunzatoare, inca merge trotineta...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline aleksanders

« Răspuns #7 : 23.Apr.2017, 07:11:02 p.m. »
inafara de mazda si meganu a ramas tot pe numele meu desi a ajuns la ai mei, care mai au un c220 din 2006 - si poate o sa schimb mazda cu un stepway prestige diesel+cutie robotizata care poate ajunge cu anumite reduceri si rabla undeva la 11k  :D
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #8 : 23.Apr.2017, 07:28:16 p.m. »
Fă un drive test înainte, eu am condus benzinara cu cutie robotizată de la Dacia și nu mi-a prea plăcut cum pleacă de pe loc.

Offline aleksanders

« Răspuns #9 : 23.Apr.2017, 07:36:31 p.m. »
e mult mai potent dieselul - spunea si dealerul de benzinara ca are lag - oricum mazda are 86 cp si un consum de 8-9% in oras, dacia are 90cp, e diesel si nu cred ca sare de 5-6 consumul  :)
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea