Autor Subiect: Cum se conduce Jimny pe asfalt?  (Citit de 20159 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline >pexic<

Re: Cum se conduce Jimny pe asfalt?
« Răspuns #40 : 04.Nov.2009, 12:59:38 p.m. »
Cam cu cit creste consumul daca diferentialul fata ramine cuplat? - la mine creste cam cu 15%
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline Forte

« Răspuns #41 : 10.Nov.2009, 08:27:11 a.m. »
Eu ziceam de LSD pentru a obtine o masina care se poate deplasa pe asfalt cu 4x4!

Cuplarea pe fata si cutia automata = consum 10l/100km!

Problema mea este:
http://www.suzuki-club.ro/forum/probleme-tehnice-jimny/ajutor!-jimny-comanda-4x4-la-buton!/

Si acum sa ma laud cu o mini-vacanta superba!
http://forum.club4x4.ro/viewtopic.php?p=180076#p180076

Tot incercand sa-mi repar Jimny-ul, am hotarat sa-mi cumpar unul din 2000, modificat in UK!
http://forum.club4x4.ro/viewtopic.php?f=7&t=11669

Si acum povesti din plimbarile din Dobrogea:
http://forum.club4x4.ro/viewtopic.php?f=38&t=11952

Sorry pentru off-topic, o sa incerc sa-mi fac timp pentru un JURNAL DE BORD!
« Ultima Modificare: 10.Nov.2009, 08:31:58 a.m. de Forte »

Offline Forte

« Răspuns #42 : 10.Feb.2010, 09:35:28 a.m. »
Cu atata zapada, am mers enorm de mult in 4x4 H ... pana la o iesire cand am reusit sa rup un MRL si a trebuit sa ma intorc pe sosea acoperita cu zapada in 2x4 H ... daca nu fortezi masina, merge foarte bine! Ai probleme doar la plecarea de pe loc in panta si este naspha ca nu poti sa parchezi pe cel mai mare troian din parcare! =))

Offline Cristi

« Răspuns #43 : 10.Feb.2010, 09:46:22 a.m. »
Pe vremea asta Jimny este in apele lui.  :clap: 4x4H face toti banii! Toata lumea se uita la el ca la circ: trece prin nameti foarte usor si singurul efort este sa-i ocoleasca pe cei ramasi impotmoliti.

Trebuie insa atentie la mormanele mari de zapada deoarece pot ascunde gheata ramasa de la ninsorile topite anterior   :fluier:

Cat despre mersul pe asfalt pe timp de iarna: daca nu bruschezi masina, nu prea vei avea mari surprize, mai ales in 4x4H. Si asta folosind numai cauciucurile stock!
- Kizashi Sport M/T
- ex SX4 1.9 DDis, 4WD @ 143 BHP
- ex Jimny Cabrio

Offline iulian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #44 : 04.Mar.2010, 08:43:58 p.m. »
LSD-ul are aplicabilitate in teren. El permite o anumita diferenta de viteza unghiulara intre perechea de roti de tractiune, dar cand diferenta devine prea mare (incrucisare de punti, in care una din roti patineaza si are viteza mai mare decat cea care sta) cuplul transmis ambelor roti creste si masina poate fi urnita. In cazul in care o roata este in aer, cuplul transmis lor este egal, dar mai mic decat cel necesar miscarii masinii, astfel, tu dai talpa si masina sta. Prin limitarea diferentei de viteza unghiulara intre cele doua roti motoare (de unde si denumirea), se transmite mai mult cuplu si rotii cu tractiune, rezultand punerea in miscare a masinii, cam asta fiing principiul LSD-ului.
Jimny nu avut niciodata diferential central si nici nu se poate monta, functioneaza pe alt principiu decat cele care au asa ceva din fabrica. Marele avantaj al diferentialului central este ca poti rula 4x4 permanent (gen Lada Niva), datorita faptului ca permite viteze de rotatie diferite ale cardanelor fata/spate, respectiv rotilor de pe cele doua punti (similar cu diferentialul deschis dintr-o punte, care permite viteze diferite ale rotilor). In momentul in care blochezi acest diferential central, el devine identic cu transmisia lui Jimny pe 4H (sau 4L), transmite aceeasi viteza unghiulara ambelor punti. La Jimny este o simpla cutie de transfer (care inglobeaza si reductorul) ce cupleaza si cardanul/puntea fata.

Offline gigi

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
« Răspuns #45 : 22.Apr.2012, 11:02:23 p.m. »
nu am avut posibilitatea de test drive cu Jimny si va rog sa-mi spuneti si mie cate ceva despre performantele sale pe sosea:
- e capabil sa depaseasca un tir care merge cu 90 km/h? si cam in ce conditii o poate face?

multumesc.
Ca la 20 de ani, fara griji si fara bani!

Offline alexb25

• Full Member
  • Mesaje postate: 229
« Răspuns #46 : 22.Apr.2012, 11:11:14 p.m. »
nu am avut posibilitatea de test drive cu Jimny si va rog sa-mi spuneti si mie cate ceva despre performantele sale pe sosea:
- e capabil sa depaseasca un tir care merge cu 90 km/h? si cam in ce conditii o poate face?

multumesc.

Salut,
Depaseste, cum sa nu!... Dar e mai tare in afara soselei. Acolo il depaseste instant pe TIR.  ;)
Ia legatura cu Forte. E din Constanta si are doua Jimny-uri.
jimnyholic

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #47 : 22.Apr.2012, 11:14:43 p.m. »
...la el poti vedea cum merge si unul automat!  :)
Go Terios!!!:)

Offline unde

« Răspuns #48 : 23.Apr.2012, 10:16:20 a.m. »

Poate sa deapseasca, insa tine cont de urmatoarele:
 - 90 de km la ora sint un pic peste viteza de croaziera de 80 de km/h
 - viteza maxima e 140 de km/h (reali)
 - NU vrei sa aflii consumul la viteze de peste 90 - 100 km/h si asta la mers constant, nu in acceleratie
 - timpul dat de constructor pentru 0-100 km/h e de vreo 14 secunde, deci clar masina asta nu a fost gindita pentru liniute. E mai degraba utilaj decit turism.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline VAXXi

« Răspuns #49 : 23.Apr.2012, 02:33:05 p.m. »
Merge si la depasiri fara probleme, doar sa le planifici mai cu grija si sa nu-ti fie frica s-o turezi corespunzator (si sa te duci la 110-120). Multa lume se teme sa tureze motorul de parca ar fi de pluta si nu zbarnaitoare japoneza de la unii care stiu sa faca motociclete mai bine decat masini :)
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995