Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki NEW VITARA
»
Diverse NEW VITARA
(Moderatori:
toma
,
yeti
) »
Motor New Vitara
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
3
4
5
6
...
17
Mergi Jos
Autor
Subiect: Motor New Vitara (Citit de 19512 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Bobcat134
Jr. Member
Mesaje postate: 68
Gen:
Bucuresti
Motor New Vitara
«
:
21.Apr.2017, 08:56:13 a.m. »
Salutare tutoror, din cate am citit pe acest forum (nu pe la subiecte dedicate) anumite persoane spun ca motorul Vitarei (ma refer la cel pe benzina 1.6) ar fi suficient pentru toate conditiile de drum , iar anumite persoane care spun ca este insuficient si nu face fata in multe situatii (fiind o masina de oras...).
Asteptam raspunsurile voastre si parerile voastre acumulate din experientele cu New Vitara.
memorat
Vitara passion 1.6 Mt 5 Allgrip
aleksanders
Hero Member
Mesaje postate: 3213
Gen:
new vitara
bucuresti
Re: Motor New Vitara
«
Răspuns #1 :
21.Apr.2017, 09:03:47 a.m. »
Nu cred ca sunt situatii in care sa nu faca fata datorita motorului - cred ca o sa discutam aici mult si bine lucruri ce nu tin de motor - este o ineptie sa spui ca nu face fata datorita motorului! - daca te referi la conditiile de off-road.... acolo nu este vorba de motor.
memorat
vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new
2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea
The following users thanked this post:
SuViPa
Bobcat134
Jr. Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #2 :
21.Apr.2017, 09:06:46 a.m. »
Nu ma refer la conditiile de off-road, asta nu este o masina de off-road, ma refer in depasiri, ma refer sa nu te rogi de ea sa capete putina viteza cand tu esti deja la o viteza de croaziera (100-130kmph), ma refer la munte daca este capabila cat de cat, inteleg ca nu trebuie sa o tii in 2000-3000 de ture cand urci dar nici nu imi convine sa stea in 6000 doar ca sa faca fata la un deal mai serios, cu bagaje si incarcatura...
memorat
dAlex
Full Member
Mesaje postate: 244
Timisoara
«
Răspuns #3 :
21.Apr.2017, 09:08:52 a.m. »
Pai s-a discutat mult despre asta pe alte topicuri. Tre sa citesti pe acolo, ca nu stiu daca oamenii or sa scrie din nou ce s-a vorbit deja.
Parerea mea, ca masina de familie e foarte buna. Merge si la depasiri inafara orasului, daca te duci cu turatiile pe la 2500-3000, ceea ce e ok. Or sa te lase multi in urma, dar tiruri si alti melci o sa depasesti usor. Eu conduc prudent ca am mereu familia cu mine.
In oras e perfecta din toate punctele de vedere. Mai putin suspensia care e cam tare, dar se mai lasa.
Daca vrei sa faci liniute, ia varianta turbo. Nu stiu diesel-ul cum se comporta, dar avand in vedere ca din ce am auzit e motor Fiat, pe mine m-a speriat din start.
memorat
Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT
Bobcat134
Jr. Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #4 :
21.Apr.2017, 09:10:49 a.m. »
Ok, nu era nevoie sa imi sugerezi sa fac liniutze pe o masina cross-over
)) eu doar vreau sa stiu intr-un post dedicat daca te rogi de aceasta masina in anumite situatii sau e capabila sa faca fata, nu imi doresc sa merg cu 200 km la ora nu doresc curse, doresc ca atunci cand vreau sa mearga mai tare din diferite motive sa nu ma rog de ea sa urce cativa km pe bord mai mult
memorat
aleksanders
Hero Member
Gen:
new vitara
bucuresti
«
Răspuns #5 :
21.Apr.2017, 09:26:04 a.m. »
Presupun ca nu ai inca masina ca sa o testezi, dar din semnatura vad ca o sa ai un allgrip - are si functia SPORT - ori de cate ori simti nevoia sa o alergi, functia sport o sa iti dea satisfactie - ca idee - pe drumul catre Grecia, cu masina plina ochi, pe modul sport m-am tinut cu brio dupa o laguna diesel cu 150cp pe care proprietarul o alearga. Asa ca departe de tine grijile unui motor subdimensionat.
memorat
Bobcat134
fireburn
Hero Member
Mesaje postate: 2620
Gen:
«
Răspuns #6 :
21.Apr.2017, 09:32:43 a.m. »
Depinde de stilul tau de condus.
Depasirile din afara localitatilor, cu motorul asta se fac pe la 4000-5000 rpm (asta daca nu depasesti carute, care nu solicita la fel).
Oricum sunt valori subiective pentru ca in realitate depind de foarte multi factori de trafic.
Eu zic sa te duci la un test cu masina, ca altfel, vorba lui Alex, fabulam pe aici la greu
memorat
aleksanders
Hero Member
Gen:
new vitara
bucuresti
«
Răspuns #7 :
21.Apr.2017, 09:33:43 a.m. »
pentru linistea ta interioara
@Bobcat134
memorat
AT
Hero Member
Mesaje postate: 1135
Bucuresti
«
Răspuns #8 :
21.Apr.2017, 09:59:23 a.m. »
Pentru cineva care a condus inainte o masina diesel si acum trece pe masina cu motor pe benzina, va trebui sa-si adapteze stilul de condus la curba de raspuns diferita a motorului pe benzina. Pe scurt, motorul cu benzina genereaza cuplul si puterea maxima doar la turatie ridicata (cazul motorului aspirat 1.6) deci pentru depasiri rapide, motorul trebuie turat fara teama in zona mentionata in specificatii. In cazul motorului 1.6 daca se doreste un raspuns sportiv (stil mai apropiat de cei obisnuiti cu diesel) , exista intre scaune selectorul din care se alege setarea Sport a masinii, care o va face "mai agresiva".
In cazul variantei de motorizare benzina cu turbina ( cazul motorului 1.4) cuplul maxim este disponibil de la o turatie mai scazuta (in genul dieselului) insa puterea maxima se obtine tot la turatie ridicata.
Daca esti genul de utilizator mai sportiv care parcurge multi km in regim de autostrada si mai ales in extern, 1.4 are si avantajul unei silentiozitati un pic sporite datorata cutiei manuale cu 6 trepte (varianta 1.6 are cutie manuala cu 5 trepte si la viteza foarte mare >130 km/h motorul este si se aude mai turat).
Ambele motorizari benzina sunt foarte bune, aspiratele (indiferent de producator) istoricul utilizarii arata ca se bucura de o fiabilitate mai mare si consum ceva mai mic in oras, cele cu turbina se lauda cu un cuplu la turatie mai scazuta si cu o putere ceva mai mare dar in detrimentul unui consum mai mare in oras sau la viteza foarte mare pe autostrada.
Iata si un film comparativ intre cele doua motorizari Suzuki benzina referitor la comportamentul lor sportiv.
«
Ultima Modificare: 21.Apr.2017, 10:23:18 a.m. de AT
»
memorat
Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -
DarkDuck
shpeedy
Hero Member
Mesaje postate: 11865
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #9 :
21.Apr.2017, 10:45:47 a.m. »
Daca nu ti-e frica sa apesi pedala de acceleratie, te descurci cu motorul asta in trafic - eu la rulaj de aproape 100,000km cu roofbox-ul pe masina, anvelope AT all-season si masina inaltata (deci conditii nu tocmai prielnice) ajung cu relativa usurinta la 150km/h.
Si in off-road usor spre mediu se descurca - sa nu uitam ca acelasi motor in versiunea mai mica de 1.3L (M13A) se gaseste pe Jimny.
memorat
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
3
4
5
6