0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
O tuica de pruna (exemplu cea de Ursei), facuta in cazan din cupru mare de peste 200 litri, tinuta in butoi cu doage din dud si salcam intre 7-10 ani bate orice ... "tuica" irlandeza sau scotiana, veche de 12 ani sau mai mult .
Evident, așa ceva nu există. Fără un proces chimic controlat (cel mai la îndemână e distilarea) nu poți obține ”tărie”. Cred că ai vrut să spui ”tării din poame (a.k.a. fructe)”, nu?
[...]Pentru cei care insa nu sunt producatori sau nu au la indemana o tzuica/palinca buna de la rude/prieteni, va recomand sa cautati o sticla de coniac Ararat (se pare bautura preferata a lui Churchill alaturi de un trabuc cubanez). Mergand la magazin sa-mi refac rezerva de cafea, nu am "scapat" de dl.Florescu pana nu am luat si o sticla de Ararat de 3 ani vechime. Si acum ii multumesc ca a insistat. Asa am descoperit acum cateva luni aceasta licoare magnifica. Parerea mea, acest coniac Ararat depaseste ca rafinament multe din bauturile similare consacrate care se gasesc prin magazine. Merita sa-l incercati cand aveti ocazia.