Autor Subiect: Ce tărie va place?  (Citit de 9394 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Silfax

Re: Ce tărie va place?
« Răspuns #10 : 20.Apr.2017, 08:43:04 a.m. »
Imediat dupa revolutie l-am cunoscut pe dl Zetea si buna vreme dupa aceea, de Craciun si Paste se organiza transport special de clondire spre Iasi, asta pana a aparut si pe piata locala si nu a mai fost nevoie de comanda, decat cu ocazii speciale. In 26 de ani, calitatea produselor Zetea nu m-a dezamagit. Ma bucur sa vad ca a reusit sa faca un brand din ele. Va recomand sa le incercati.

http://www.zetea.ro/produse.html
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

The following users thanked this post: toma

Offline enicky

« Răspuns #11 : 20.Apr.2017, 10:06:35 a.m. »
O tuica de pruna (exemplu cea de Ursei), facuta in cazan din cupru mare de peste 200 litri, tinuta in butoi cu doage din dud si salcam intre 7-10 ani bate orice ... "tuica" irlandeza sau scotiana, veche de 12 ani sau mai mult .
             Intru-totul de accord. Cel putin a noastra stim sigur din ce e facuta. iti dai seama ce galbioara iese din butoiul ala?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline sfichiu

« Răspuns #12 : 20.Apr.2017, 11:55:53 a.m. »
Si eu prefer o tarie naturala,am cazanul meu si-mi fac din prune,cirese si tescovina! :D
  • VITARA S ,Matiz

Offline shpeedy

« Răspuns #13 : 20.Apr.2017, 12:14:51 p.m. »
Scuze, nu m-am putut abtine... :nueu:

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ulise

« Răspuns #14 : 20.Apr.2017, 12:40:42 p.m. »
Evident, așa ceva nu există. Fără un proces chimic controlat (cel mai la îndemână e distilarea) nu poți obține ”tărie”. Cred că ai vrut să spui ”tării din poame (a.k.a. fructe)”, nu?

Beuturile din magazine nu au  fost obtinute  din produse naturale- partial sau complet. Mai au adaugate si nescaiva chimicale.
Ma refeream la produse facute de mana omului, din produse naturale.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline AT

« Răspuns #15 : 20.Apr.2017, 12:54:32 p.m. »
Da, aveti dreptate, de preferat o tzuica sau palinca romaneasca, naturala, de calitate :)
Pentru cei care au cazan si o produc personal, puteti incerca si varianta tuicii din pruna (dublu distilata) apoi invechire intr-un butoi nou din lemn de...stejar.  Va asigur ca ceea ce va rezulta (dupa invechire cel putin 1-2 ani) va fi o bautura "regeasca". Am degustat o asemenea licoare regeasca la sotul verisoarei mele, un tipicar intr-ale lucrurilor bine facute  :)
Pentru cei care insa nu sunt producatori sau nu au la indemana o tzuica/palinca buna de la rude/prieteni, va recomand sa cautati o sticla de coniac Ararat (se pare bautura preferata a lui Churchill alaturi de un trabuc cubanez).
O puteti procura de aici:
http://www.delicateseflorescu.ro/ro/brandy/brandy-ararat_10_1/ . Mergand la magazin sa-mi refac rezerva de cafea, nu am "scapat" de dl.Florescu pana nu am luat si o sticla de Ararat de 3 ani vechime. Si acum ii multumesc ca a insistat. Asa am descoperit acum cateva luni aceasta licoare magnifica. Parerea mea, acest coniac Ararat depaseste ca rafinament multe din bauturile similare consacrate care se gasesc prin magazine. Merita sa-l incercati cand aveti ocazia.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline toma

« Răspuns #16 : 20.Apr.2017, 02:36:52 p.m. »
[...]
Pentru cei care insa nu sunt producatori sau nu au la indemana o tzuica/palinca buna de la rude/prieteni, va recomand sa cautati o sticla de coniac Ararat (se pare bautura preferata a lui Churchill alaturi de un trabuc cubanez).
Mergand la magazin sa-mi refac rezerva de cafea, nu am "scapat" de dl.Florescu pana nu am luat si o sticla de Ararat de 3 ani vechime. Si acum ii multumesc ca a insistat. Asa am descoperit acum cateva luni aceasta licoare magnifica. Parerea mea, acest coniac Ararat depaseste ca rafinament multe din bauturile similare consacrate care se gasesc prin magazine. Merita sa-l incercati cand aveti ocazia.

Acel Florescu:Confesiunile unui cafegiu

Si uite asa facem legatura intre doua topicuri: cel despre trascau si cel despre carti! Ce poate fi mai frumos?  :D
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline AT

« Răspuns #17 : 20.Apr.2017, 02:45:40 p.m. »
Da, frumoasa legatura   :D
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #18 : 20.Apr.2017, 02:59:40 p.m. »
Niste reporteri de la TVR merg intr-un sat pentru a face un reportaj, cum isi petrece ziua baciu' Ion. Il roaga sa povesteasca ce face in cursul zilei.
- Da pai, dimineata ma scol, si trag un pahar de palinca...
- Stai, bacie Ion. Nu ar fi bine sa afle toata tara ca de la prima ora bei. Spune ca citesti ziarul...
- Na, atunșea... dimineata ma scol, citesc ziarul. Dupa aia dau la porci sa mânce, dupa care citesc inc' un ziar. Până la prânz lucrez in atelier, timp în care citesc vreo două - trei carti. La masa de prânz citesc vreo doua reviste, iar seara adun iosagul de pe cimp, dupa care urmeaza presa de seara. Dupa cina ma duc la biblioteca satului cu prietenii, iar la 10 cind inchide biblioteca, merem toata trupa la Costel, el are tipografie.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

The following users thanked this post: NicNic, toma

Offline AT

« Răspuns #19 : 20.Apr.2017, 03:08:26 p.m. »
Super  :)