Autor Subiect: Tura relaxata de o sambata, cu pestera si peste  (Citit de 2248 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline drares

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 91
  • Gen: Bărbat
Tura relaxata de o sambata, cu pestera si peste
« : 26.Mai.2009, 12:42:26 p.m. »
Inspirat de aici, sâmbăta trecută, la braţ cu un Forester, am dat o raită prin vecini. Pe lângă ce mă aşteptam să găsesc, am nimerit pe drumul spre peşteră nişte cireşi de mare angajament, care s-au lăsat culeşi fără discriminare atât de poporul bulgar, cât şi de "cotropitori". Cireşe de mai, direct din pom.... uh...  :dream:

La peşteră am avut ghid vorbitor de franceză, ocazie cu care am constatat că încă mai pricep, dar nu mai sunt în stare să leg două vorbe. :(

Taxa de pod rămâne la fel de cretină, nu pentru că dai bani, ci pentru că podul e vai de mama dumnealui. În rest, plimbărica a fost foarte mişto pentru o zi relaxată. Dacă băgaţi şi papa la Luliaka (peşte, desigur), ar fi bine să aveţi moneda locală. Noi n-am mai avut chef sa bântuim prin Ruse după o casă de schimb şi plătind direct în euro am marcat cam 10% în plus. A, şi neapărat azvârliţi prin maşină costumele de baie. Eu am luat ditamai ţeapa, ignorând acest aspect. Clipocea piscina aia lângă mine de mă zgâriam pe ochi.

Pentru speriaţii de Bulgaria şi de eternele istorii cu pericolele care pândesc la tot pasul, mă ofer oricând să povestesc despre nenumăratele plimbări în lung şi-n lat pe care le tot fac de 5 ani pe la ei. Inclusiv săptămâna în doi de vara trecută, când am bântuit cu Swiftul pe tot litoralul, de la Durankulak la Rezovo, hai-hui spre sud, căutând în fiecare seară cazare pe unde ne nimeream.
« Ultima Modificare: 26.Mai.2009, 12:44:06 p.m. de drares »
If you want to truly understand something, try to change it. (Kurt Lewis)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Tura relaxata de o sambata, cu pestera si peste
« Răspuns #1 : 26.Mai.2009, 01:11:51 p.m. »
Foarte dragut. Nu ne incanti privirea si cu cateva pozne?
Numai bine,
Cristi
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline drares

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #2 : 26.Mai.2009, 01:21:44 p.m. »
Vin şi poze, dar mâine, că am uitat să iau cardul cu mine la birou.  :">

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #3 : 26.Mai.2009, 01:24:44 p.m. »
Si cazare ieftina pe unde ati gasit pe la ei? ...ca parca am da si noi o fuga vara asta.

Se gaseste vara cazare daca te duci fara rezervare?
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline bogdanb

« Răspuns #4 : 26.Mai.2009, 09:48:46 p.m. »
Pentru speriaţii de Bulgaria şi de eternele istorii cu pericolele care pândesc la tot pasul, mă ofer oricând să povestesc ...

Cred ca ar fi bine pentru noi toti sa ne povestesti cum faci sa eviti politistii racketi bulgari.
Eu am patit-o o singura data in Bulgaria, la un drum spre Turcia. Si la dus si la intors, fix in zona Veliko-Tarnovo. La dus drumul era bombardat si ocolind gropile, cica am intrat pe contrasens. Care "sens" ??? La intoarcere m-a oprit fara motiv si fiindca nu aveau de ce sa se lege s-au luat de trusa medicala, care era sub placa de la portbagaj, intr-un locas destinat ei. Am cotizat 20 USD la dus si 20 DM la intors (era inainte de EURO).
E drept, pe toata zona de litoral, de la granita pana la Varna nu ai treaba cu Garcea bulgar, indiferent pe ce drum o iei. Dar asta e alta mancare de peste  B-)
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline grandvitara

• Full Member
  • Mesaje postate: 219
« Răspuns #5 : 27.Mai.2009, 01:53:38 p.m. »
asteptam poze si daca ai niste sfaturi depre drumul spre grecia prin sofia nu strica eu am mers spre turcia ca sofer si spre grecia ca pasager .

Offline drares

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #6 : 27.Mai.2009, 03:46:18 p.m. »
Mai întâi câteva poze, cum am promis.

Si cazare ieftina pe unde ati gasit pe la ei? ...ca parca am da si noi o fuga vara asta.

Se gaseste vara cazare daca te duci fara rezervare?

În vacanţele "stabile" de la marea bulgărească eu am stat fie în Balcic, fie în Krapets (la Artea, de pildă). Acum 4 ani nu era o problemă să găseşti cazare în Balcic. Între timp, i-am cam cotropit... În plimbarea de anul trecut, alegând locuri mai puţin aglomerate, n-a fost o problemă, deşi se întâmpla în plin sezon. E drept, în fiecare seară căutam cazare doar pentru o noapte, ceea ce poate că ne-a ajutat. Am plătit în medie 40 leva pentru o cameră dublă. Am înnoptat în Balcic, Veteran (un capăt de lume pierdut pe lângă Varna), Byala, Cernomorets, Kiten (aici am luat ţeapă, că părea un orăşel anonim şi ne-am trezit că e la mare modă, dintr-un motiv care-mi scapă, drept pentru care am căutat vreo 2 ore cameră) şi Tsarevo. Dacă ai chef de mers spre sud şi "îndrăgeşti" la fel de mult ca şi mine brăţările all-inclusive, mi s-a părut fain la Sinemorets, unde am găsit o plajă liniştită şi oameni mişto. La Yug ar fi o variantă de camping, apa e absolut genială, n-am văzut Marea Neagră atât de limpede niciodată. Mai poţi găsi campinguri; singurul meu ghid a fost harta de la editura Niculescu, dar locurile marcate cu simbolul de camping chiar există :).

Evitând celebrele Albena, Nisipurile de aur, Sunny Beach, Nessebar et co. scade dramatic şi riscul de a fi manelizat cu afecţiune de conaţionali. Ceea ce mi se pare priceless.

Pentru speriaţii de Bulgaria şi de eternele istorii cu pericolele care pândesc la tot pasul, mă ofer oricând să povestesc ...

Cred ca ar fi bine pentru noi toti sa ne povestesti cum faci sa eviti politistii racketi bulgari.
Eu am patit-o o singura data in Bulgaria, la un drum spre Turcia. Si la dus si la intors, fix in zona Veliko-Tarnovo. La dus drumul era bombardat si ocolind gropile, cica am intrat pe contrasens. Care "sens" ??? La intoarcere m-a oprit fara motiv si fiindca nu aveau de ce sa se lege s-au luat de trusa medicala, care era sub placa de la portbagaj, intr-un locas destinat ei. Am cotizat 20 USD la dus si 20 DM la intors (era inainte de EURO).
E drept, pe toata zona de litoral, de la granita pana la Varna nu ai treaba cu Garcea bulgar, indiferent pe ce drum o iei. Dar asta e alta mancare de peste  B-)

A, eu nu zic că nu poţi găsi miliţianul şpăgar. La fel de adevărat e că eu nu l-am întâlnit nici măcar o singură dată, nici pe litoral (inclusiv la sud de Varna), nici spre Veliko Tarnovo (unde recomand oricând un weekend), nici spre Sofia sau Bansko. Şi am făcut ceva drumuri prin Bulgaria. Mă feresc de o comparaţie cu glia natală, că n-are sens polemica. Punctul meu de vedere e că poţi găsi - cu resurse puţine - locuri frumoase şi oameni mişto. Şi ar fi păcat să le ratezi din cauza unui bau-bau care nu numai că nu e prea negru, dar - dacă ai ghinionul să nimereşti peste el - e chiar familiar. Sau, mai puţin subtil: nu vei fi în Elveţia, dar nici nu vii din Elveţia. :D

asteptam poze si daca ai niste sfaturi depre drumul spre grecia prin sofia nu strica eu am mers spre turcia ca sofer si spre grecia ca pasager .

Până la greci cu maşina nu am ajuns, mă duc exact peste o lună. :) Pe drumul spre Kulata am fost doar până la Simitli, unde se face stânga spre Bansko. Singura treabă pe care am remarcat-o e că în Sofia ai de făcut la un moment dat o "stângă" care în iarna 2007 nu era semnalizată. Dacă o ratezi, te cam învârţi o vreme prin oraş până nimereşti drumul bun. Dar e foarte posibil să se fi rezolvat, în general indicatoarele m-au condus rezonabil cam peste tot prin Bulgaria.

Vai cât am scris...
« Ultima Modificare: 19.Nov.2009, 02:16:56 p.m. de cristyyy2003 »

Offline bogdanb

« Răspuns #7 : 27.Mai.2009, 11:11:25 p.m. »
Frumoase poze, bravo  :clap:
Si mie mi-a placut mult de tot peisajul asta-vara cand am facut o plimbare la Kaliakra si mai departe pana la Varna, pe un drum care mergea pe mari portiuni pe faleza aia inalta a lor.
Nu as fi crezut niciodata ca Marea Neagra poate fi si ...verde!
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline danker

« Răspuns #8 : 31.Mai.2009, 08:13:21 p.m. »
-Foarte frumos si la obiect ai prezentat bulgaria de peste garla si eu prefer sa merg in cate un uichend, pe la vecinii bulgari, nu pentru ca ar fi elvetia ci pentru ca sunt la 2 pasi, drumurile sunt mai libere, zonele turistice sau nu, mai linistite, mai curate, mai multa politete si se pot vedea lucruri mai putin stiute.... decat un drum blocat pe valea prahovei, numai ideea de DN1 ma streseaza si nu vreau sa-mi bat joc de orele mele libere.
-Apropos, unde este localizata pestera cu pricina? La Ivanovo ai fost?
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline drares

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #9 : 01.Iun.2009, 03:41:57 p.m. »
Da, drumul spre peştera Orlova Chuka e pe la Ivanovo, către Dve Mogili. Tot prin zonă ar fi şi orăşelul medieval Cherven, unde noi n-am mai apucat să mergem.