Autor Subiect: Insonorizare S-Cross  (Citit de 36033 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline crsors

Re: Insonorizare S-Cross
« Răspuns #90 : 09.Mai.2017, 11:07:54 p.m. »
Dif noi sunt de 16.5, iar prinderile sunt fix pe acelasi cerc.
Maine trec prin Dedeman sa caut papuci si sa ma uit de plexiglas.
Cred ca o sa pun primul inelul de spuma, peste el cel de plexic prins cu suruburi cum zice nic, de cele 3 gauri, apoi cu holsurub sau tot suruburi dar puse invers dif de plexic. Eventual ii pun o garnitură subtire intre ele. As pune si un inel mare de burete cum e in videoclip dar nu stiu cum sa fac.
Am mai făcut mici adaptari la focus si mondeo cand am schimbat difuzoarele originale. Diferența s-a simtit.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Passion 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline crsors

« Răspuns #91 : 14.Mai.2017, 12:24:24 a.m. »
Azi am reusit sa insonorizez si a 4-a usa. In plus am pus noile boxe. Asteptarile au fost depășite cu mult. Imi vine sa dorm in masina  :good:
Maine daca apuc pun si poze.

Offline enicky

« Răspuns #92 : 14.Mai.2017, 02:21:48 a.m. »
   Sunt curios cum le-ai montat. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #93 : 14.Mai.2017, 01:47:55 p.m. »
Azi am reusit sa insonorizez si a 4-a usa. In plus am pus noile boxe. Asteptarile au fost depășite cu mult. Imi vine sa dorm in masina  :good:
Maine daca apuc pun si poze.
Măi, tu chiar ai rămas în maşină... hai cu pozele şi cu detaliile! Ai schimbat faţă/ spate/ tweetere?
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline crsors

« Răspuns #94 : 14.Mai.2017, 05:25:11 p.m. »
Scuze pt intarziere dar ne mai ocupam si de altele in afara de masina.
Prima metoda incercata a fost cu inel de spuma initial de 2,5cm+inel de plexiglas de 4mm luat din Dedeman. Asa cum ma asteptam s-a torsionat cand am strans.
A doua varianta a fost cu niste plexiglas de la un monitor defect de vre-o 7-8mm si cheder/purfix.  Problema cea mare a fost decuparea materialului. Pe o parte tai cu soricelul, in spate se topeste si se sudeaza la loc :D. Am schimbat tipul de panza si a mers mai bine dar nu perfect. Dupa ce am dat cu ulei siliconic pe calea pe unde trebuia sa tai a bers brici. Nu m-am stresat sa le scot perfecte ca nu se uita nimeni la ele in usi.
Deci in varianta finala avem: inel de plexic, prins cu suruburi de caroserie(suruburile sunt cu cap ingropat), inainte de piulita am pus saiba cu garnitura. Pe spatele difuzorului am aplicat alta garnitura si le-am prins cu holsuruburi de plexic.

Offline crsors

« Răspuns #95 : 14.Mai.2017, 05:29:35 p.m. »
Papuci electrici mici pt. borna de minus nu am gasit asa ca i-am folosit direct pe cei originali care au mers fara pb. I-am scos din mufa originala si i-am bagat in tub termocontractabil.

Am identificat + - cu o baterie de 9V de la un multimetru.

Offline bekxy

• Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #96 : 14.Mai.2017, 05:36:58 p.m. »
Super! Cam la aşa ceva mă aşteptam.
Ştiam că plexiglasul se topeşte la tăiere electrică şi mă gândeam, dacă o fi să fac şi eu pasul, să-mi iau "tinerescul" fierăstrău manual de traforaj.

Tweeter-ele le-ai schimbat?

Offline crsors

« Răspuns #97 : 14.Mai.2017, 05:42:09 p.m. »
Acum partea de twittere:
Multam @bekxy pt hint la demontare capace.
Am identificat + - dupa firul cu condensator dar si dupa culoarea firelor care a fost la fel ca la difuzoarele de pe fata (clar sunt pe acelasi canal).
Am gasit un mouse vechi de la care am luat 2 perechi de pini. (nu am vrut sa tai mufa de pe masina)
Din pacate era seara si dupa o zi de munca am fost cam obosit, asa ca am uitat sa fac poze cu prinderea lor de capace. Nu am vrut sa le decupez asa ca le-am pus pe dedesupt si le-am lipit cu glue gun.

Offline bekxy

• Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #98 : 14.Mai.2017, 05:50:28 p.m. »
Bravo, dom'le! Mă îmbii să fac şi eu pasul, noroc (ghinion?) că plec în concediu şi n-o să am timp în viitorul apropiat.

Şi acum vine întrebarea (nu e a mea  :D ):
"Şi nu pierzi garanţia?"  Dacă-ţi crapă turbina sau diferenţialul, ce faci? :-)) :-)) :-))

Offline crsors

« Răspuns #99 : 14.Mai.2017, 05:58:35 p.m. »
Super! Cam la aşa ceva mă aşteptam.
Ştiam că plexiglasul se topeşte la tăiere electrică şi mă gândeam, dacă o fi să fac şi eu pasul, să-mi iau "tinerescul" fierăstrău manual de traforaj.

Tweeter-ele le-ai schimbat?

Inainte sa faci achizitia ar fi bine sa le auzi pe astea si sa vezi ce iei.
De ce? Pt ca se aud total diferit cele de pe spate fata de cele din fata.
Eu le-am luat cu o anumita logica. Am zis ca pe faca avand loc separat pt inalte am luat din componente pe fata. https://www.auto-sound.ro/difuzoare-auto-hertz-uno-k-165.html
iar pe spate am zis sa iau coaxiale ca sa nu mai gauresc fetele de usi pt twittere. Asa ca am luat: https://www.auto-sound.ro/difuzoare-auto-hertz-uno-x165.html
Acum, dupa cum se vede unele au:
Putere nominala   75W RMS
Raspuns in frecventa   55Hz-23kHz
iar celelalte
Putere nominala 55W RMS
Raspuns in frecventa   60Hz-21kHz
iar ambele au Sensibilitate 93,5dB

Avand aceeasi sensibilitate ma asteptam ca cele de putere mai mare sa se auda mai incet pt ca au nevoie de ceva mai multa putere pt. a fi antrenate.
TOTAL GRESIT: ca sa se auda la fel de tare tb sa le tin pe cele din fata la -5
Sa nu mai pomenesc si de faptul ca cele din fata se aud muuuult mai bine, mai curat. (bass-ul e bass iar inaltele de asemenea).
Nu-i pb. per total se aud impreuna super, doar ca nu mai tin echilibrarea fata/spate la 0.

The following users thanked this post: bekxy