Autor Subiect: Insonorizare S-Cross  (Citit de 36030 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Insonorizare S-Cross
« Răspuns #40 : 12.Apr.2017, 12:18:11 a.m. »
...Eu incerc sa o perfectionez doar din pasiune. Masinuta chiar imi place....
    Daca tot ai facut aceste afirmatii, eu cred ca aceste masuratori sa le faci dupa ce vei insonoriza plafonul si podeaua. In situatia de acum n-au nicio relevanta, decat cel mult ca cifra de statistica.
   In alta ordine de idei, vei observa ca sunetul transmis in habitaclu este diferit, in functie de temperatura exterioara(iarna versus vara) si de cea a motorului.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline crsors

« Răspuns #41 : 12.Apr.2017, 10:15:25 p.m. »
Am vrut sa fac masuratori inainte si pe parcursul procesului de insonorizare, tocmai pentru a vedea in functie de fiecare etapa, eventualele imbunatatiri efective.

Azi am mai completat cu ceva chedere la usile spate (si am mai luat un set pentru faruri/capota).

Pana acum media zgomotului a scazut cu ~1dB, nu e mult, iar de munca ... mai e destul :D

• Suzuki SX4 S-Cross 2016 Passion 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline crsors

« Răspuns #42 : 12.Apr.2017, 10:24:31 p.m. »
    ....... eu cred ca aceste masuratori sa le faci dupa ce vei insonoriza plafonul si podeaua. .....

Sunt de acord ca plafonul este cu suprafata cea mai mare si mai putin insonorizata, dar mie mi se pare ca zgomotul cel mai pregnant vine totusi de la roti fata/spate, stalpii fata si usi. De cand am insonorizat carenajele fata, am inceput sa aud si zgomotele provenite din portbagaj.

Offline NicNic

« Răspuns #43 : 12.Apr.2017, 10:26:33 p.m. »
@crsors: Spor la proiectul de insonorizare!

Observ ca esti hotarat tare. Faci si masuratori pentru e evidentia eficienta lucrarii.  :good:

Ar fi foarte interesant la final, daca pe langa castigul de decibieli cu minus, poti sa ne spui si cat a fost "scorul" cu aceste operatiuni.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline aleksanders

« Răspuns #44 : 12.Apr.2017, 10:27:04 p.m. »
am gasit isonorizarea perfecta
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline NicNic

« Răspuns #45 : 12.Apr.2017, 10:27:43 p.m. »
am gasit isonorizarea perfecta

Rautaciosule. Ori esti invidios?  :D
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline aleksanders

« Răspuns #46 : 12.Apr.2017, 10:30:15 p.m. »
defapt sunt invidios pe timpul petrecut in compania masinii  :( - eu am insonorizarea bagata dupa dulap, boxele cocotate pe alt dulap.... as cumpara putin timp  :) - maine o sa aflu cum stau cu timpul pe termen mediu si lung.
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline crsors

« Răspuns #47 : 12.Apr.2017, 10:53:13 p.m. »
Nici eu nu ma laud cu prea mult timp. Aseara cand am ajuns acasa, am lipit chederele la o usa, iar azi in parcare la munca, inainte sa plec spre casa, cealalta parte. Tin dupa mine o stica cu alcohol tehnic, o carpa si o foarfeca. Carenajele le-am rezolvat sambata cu ocazia schimbarii rotilor de sezon.

Offline aleksanders

« Răspuns #48 : 12.Apr.2017, 10:58:12 p.m. »
Nici eu nu ma laud cu prea mult timp. Aseara cand am ajuns acasa, am lipit chederele la o usa, iar azi in parcare la munca, inainte sa plec spre casa, cealalta parte. Tin dupa mine o stica cu alcohol tehnic, o carpa si o foarfeca. Carenajele le-am rezolvat sambata cu ocazia schimbarii rotilor de sezon.

seara ce mai apuc sa beau un pahar de vin  :D

Offline enicky

« Răspuns #49 : 13.Apr.2017, 12:49:57 a.m. »
....Pana acum media zgomotului a scazut cu ~1dB, nu e mult, iar de munca ... mai e destul :D
               Acelasi tip de cheder ai folosit(de duster)?Asta pare a fi unul cu adeziv din cate vad. Fa-I si tu un foto cu sectiunea.thk
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip