Autor Subiect: motorul nu dezvolta putere dupa schimbarea vitezelor  (Citit de 1723 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vcotofana

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
motorul nu dezvolta putere dupa schimbarea vitezelor
« : 05.Apr.2017, 04:53:39 p.m. »
Buna ziua!
Am un Suzuki Wagon R+, motor 1,0, fabricat in 1999. De mai bine de doua luni motorul nu dezvolta putere in mers dupa schimbarea vitezelor. Mai exact, pe loc motorul se accelereaza insa in sarcina cand accelerez dupa ce schimb viteza motorul parca se inea ca cateva secunde dupa care zici ca-i "racheta". Am fost in service, i-am inlocuit fise, bujii,pompa de benzina(tot ansamblul cu filtru cu tot), sonda Lamda, i-am dat jos catalizatorul, am curatat traseul de evacuare insa problema persista. Azi am fost la reprezentanta Suzuki, a pus-o pe tester pe loc si in mers insa mi-au spus ca nu da nicio eroare si n-au ce sa-mi spuna cu toate ca in proba au observat aceeasi manifestare (nu dezvolta putere cateva secunde dupa scjimbarea vitezei dupa care dintr-o data demareaza normal).
Va rog daca ma puteti ajuta va multumesc din suflet.

Offline jupanul1

Re: motorul nu dezvolta putere dupa schimbarea vitezelor
« Răspuns #1 : 05.Apr.2017, 06:19:11 p.m. »
Nu cunosc f. bine detaliile despre Wagon R, dar ai verificat și partea de alimentare? Adică pompă injecție, injectoare, computer de injecție...
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #2 : 05.Apr.2017, 08:03:31 p.m. »
Tî-as sugera o cautare pe la sora geamana Agila si verisoara Corsa. Fiind rude, impart aceleasi motoare si foarte posibil aceleasi boli.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: gabineg

Offline vcotofana

• Newbie
  • *
« Răspuns #3 : 13.Apr.2017, 11:25:38 p.m. »
Azi am fost la inca un service destul de mare insa dupa ce au stat pe masina 2 ore trei persoane, cu tester, cu probe cu tot, la sfarsit au rupt comanda de lucru deschisa, si-au cerut scuze ca nu au putut depista defectul si mi-au spus ca nu ma costa nimic.
Nu stiu ce sa mai fac.
La schimbarea vitezelor, intre 2500 si 3000 de turatii motorul nu dezvolta putere (nu se accelereaza) dupa ce trece de 3000 functioneaza normal.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #4 : 14.Apr.2017, 12:09:58 a.m. »
La ce service ai fost?

Offline vcotofana

• Newbie
  • *
« Răspuns #5 : 14.Apr.2017, 07:45:28 a.m. »
La AUTOMAR din Ploiesti. Este un service cu ativitate inceputa in anii '90 si asigura garantie si reparatii pentru Daewoo iar acum lucreaza cu Hyundai insa nu refuza la reparati niciun fel de marca auto.

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 14.Apr.2017, 09:21:27 a.m. »
...pe loc motorul se accelereaza insa in sarcina cand accelerez dupa ce schimb viteza motorul parca se inea ca cateva secunde dupa care zici ca-i "racheta".
Banuiesc ca este o problema de alimentare in trecerea de la regimul de mersul in gol la cel in sarcina. Amestecul de carburant este imbogatit (mai mult combustibil decit aer) si pentru citeva secunde motorul se ineaca pina se produce arderea completa in cilindri.
Pune pe cineva sa merga in urma masinii si sa observe daca in urma schimbarii vitezelor, iese un nor de fum negru.

P.S. In service ti-au verificat punerea la punct a aprinderii?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!