@enicky ai dreptate. Dar nu este cazul meu.
Ce nu imi place este faptul ca o afirmatie/fraza/propozitie nu este luata ca atare, simplu, mot-a-mot si este interpretata de fiecare cum ii place. Nu-mi permit sa calific pe cineva,
aici, ca ar fi cocalar, sau altfel.
Pe de alta parte prin expresia
"în orb" nu ma refer la faptul ca ai/n-ai vazut masina in showroom, ci ca nu stii cum functioneaza/se conduce !
Eu am dat niste exemple, din memorie, pe care mi le-am amintit aleatoriu, de "scuze" ale unor cunoscuti care n-au facut drive-test cu masina inainte de a o cumpara.
Cofirmare a faptului ca asta este o greseala(chiar daca nerecunoscuta!), sunt discutiile ulterioare in care propietarii(nu toti) isi exprimau impresiile, de fapt asteptarile(inselate) pe care le aveau de la noua masina, mai ales comparand-o cu cea anterioara.
Afara de categoria de mai sus, mai sunt si cei care isi "accepta" tacit eroarea si n-o mai comenteaza.
Fata de situatiile mai sus mentionate, exista binenteles si varianta fericita, in care esti placut surprins sau chiar puternic impresionat de felul cum se comporta masina chiar in momentul cand iesi pe poarta showroom-ului, deci esti un client satisfacut.
@Myhay (
problema nu e la masini ci la cei pe care le conduc) masina este un obiect, device, sau cum vrei sa-i zici, problema e daca eu, cel care voi
lucra cu ea, ma voi adapta tuturor comenzilor/cerintelor acesteia.
Iar dupa cum bine stim, suntem diferiti, fiecare are anumite indemanari, talente si aptitudini, deci clar nu vom putea sa "controlam" toti la fel de bine un autoturism. Aici avem marea sansa sa gasim diferite modele de masini, mai mari, mai mici, mai rapide sau mai lente, astfel incat sa alegem exact modelul care l-am putea conduce/stapani cel mai usor !
Am dat exemplul cu Mitsubishi ASX ca sa fiu inteles mai bine.
Si sa ne intelegem : masina nu e televizor sau fier de calcat, sau mixer, nu-mi place, o dau retur, masina este un instrument care poate scoate din normalitate sau chiar lua vieti omenesti(nu sunt cu drobul de sare!), deci altfel trebuie inteleasa achizitia ei.
Eu sper, asta imi doresc de fapt,
@vali22, ca vei face parte din categoria de clienti fericiti si vei fi satisfacut de modul cum se conduce viitoarea ta masina !