Autor Subiect: Urmatoarea masina care va fi ? ....  (Citit de 53442 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Urmatoarea masina care va fi ? ....
« Răspuns #510 : 07.Mai.2022, 11:16:31 p.m. »
Dacă crezi că e vreo problemă, te rog să-mi spui! Mulțumesc.
    De ce ar trebui sa fie o problema?!
Plus ca, daca pentru unii "exista" o problema, pentru altii acea "problema" nici nu exista !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Calin sb

« Răspuns #511 : 07.Mai.2022, 11:22:47 p.m. »
La Ploiești au una albă, Premium în showroom,  piele trapă, automată. Dar este 4×2.
Ieri nu mai era in lista de disponibile niciuna
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Offline ntire2000

« Răspuns #512 : 07.Mai.2022, 11:31:47 p.m. »

Voi intrebati de robor s.a., dar eu n-am inteles sa fi facut vreun drive-test si ma tem ca(n-a facut) dupa primul drum cu masina o sa vina cu "reclamatii" ! :)

Stii cum am luat eu Vitara?
M-am dus vreo 3-4 km cu masina colegului @remarque care a fost amabil sa ma lase sa vad cum se "misca".
(El avea atunci problema cu motorul (care între timp s-a rezolvat - a reparat si motorul si a câstigat si procesul intentat pentru recuperarea pagubei) si a avut nevoie de o parere în plus care sa-i confirme ca nu e nebun si are pitici la motor).
Oricum nu poti sa te "prinzi" complet de toate aspectele masinii din orice drive test oricât de lung ar fi.

Ca dovada ca eu si acum dupa 3 ani am rezerve la parcarea cu fata, nu sunt înca sigur pe lungimea capotei ca sa o parchez la centimetru (cu Ignisul parcam la milimetru).
Masina asta e mai mare cu 2 numere decât am fost eu obisnuit.

Parerea mea personala e ca atunci când schimbi masina trebuie sa fi pregatit sa lasi de la tine anumite asteptari si sa te adaptezi la ceea ce îti ofera masina respectiva.
Adica sa te obisnuiesti cu ea asa cum se obisnuieste cu o proteza orice om cu handicap.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #513 : 07.Mai.2022, 11:31:59 p.m. »
@Calin sb Probabil că s-a dat între timp... O fii luat-o altcineva tot fără  a face testdrive.
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline enicky

« Răspuns #514 : 08.Mai.2022, 12:52:55 a.m. »
Stii cum am luat eu Vitara?
    Ei, (1)eu am facut 3(trei) teste la 3 dealeri cu Vitara, daca pun la socoteala faptul ca la Dageco l-am facut dublu, ar fi 4, dar nu se pune, ptr. ca era traseul mai scurt. Il stiu pe remarque.
(2) alt aspect, neglijat de foarte multi din pacate, ar fi ca masina pe care ti-o cumperi trebuie sa te "mulezi" pe ea, sa-ti vina ca o manusa, sa n-o cumperi pentru ca e mare, frumoasa, asa are si x-ulescu, sau sa "moara lumea de necaz".
   Zilnic vad cetateni(ca nu le pot spune soferi!) care se chinuiesc sa faca o nenorocita de parcare, sau le e teama sa treca printre doua masini(cu 5km/h), chiar daca au juma' de metru stanga-dreapta si blocheaza traficul !
 Asa ca, te trezesti cu tancu' in fata casei si vrei-nu-vrei, trebuie sa urci la volan !  Naspa!
De ex. am fost pe punctul de a-mi lua ASX, o masina frumoasa, spatioasa, automata, 4x4, japoneza, dar obosita rau, departe de felul meu de a conduce. Cum era sa o comand in orb?!
   D-aia gasim trafic blocat chiar daca sunt doua benzi pe sens, mergem toti pe doi, parcari pe doua locuri sau cu distanta de 2m in spate, 2m in fata si multe altele de care te miri si nu-ntelegi, dar de fapt omul nu poate mai mult, e masochist, si-a luat masina sa se chinuie zilnic cu ea ! Dar cand o incuie se uita mandru la ea ptr. ca atunci e in sfarsit relaxat ! :-))
Nu intamplator insist eu pe drive-test !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Romix

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #515 : 08.Mai.2022, 07:34:07 a.m. »
@enicky ai dreptate. Dar nu este cazul meu. Am fost și am făcut test cu S-Cross (cu automată și allgrip). Mi-a plăcut. Dar până să îmi fac planurile financiare modelul a ieșit din ofertă. A apărut Vitara strong-hybrid (singura cu automată și allgrip). Nu există la test drive în zona mea. Și are niște specificații tehnice mai slabe decât actualul meu SX4 (are 108 cp și 138Nm). Nemaivorbind de preț: peste 25000 euro. Și timpul de așteptare de 8-10 luni. De aceea am mers la SsangYong. Îmi oferă ce vreau (automată și 4×4, pe care mi le doresc de mult; se poate verifica pe forum) la suma de 24740 euro si un timp estimat de așteptare mult mai rezonabil. Specificatii tehnice: 163cp, 260Nm. Nu o iau pentru că e mai mare sau să mă fălesc. Din contra cred că cei de pe aici, pe unde stau vor zice: " De unde a scos ăsta și chinezăria asta?" . Dar nu mă privește și nu mă interesează ce zic ei.
  În ceea ce privește modul de condus și.. alte parcări,  iar nu e cazul meu. Am permis de 32 ani și am condus n-șpe masini.
Final: dacă aveau mașină la testdrive fii convins că făceam. Dar dacă așteptam să aducă (dacă ar fi adus vreodată) probabil că prețul ar mai fi crescut cu vreo 3000 euro sau aș fi pierdut configurația asta ( cum s-a întâmplat la S-Cross). Nu am comandat mașina "în orb". Era expusă în showroom. M-am urcat în ea și eu și consoarta mea. Am deschis capote, am măsurat portbagaje, am reglat ce se putea regla "la rece" .Si la Korando și la Tivoli. Și ne-am hotărât la Korando.
  Îți scriu toate astea nu că aș fi obligat ci fiindcă nu am fost, nu sunt și nu voi fi cocalar, așa cum sunt (probabil) cei la care faci referire mai sus. În rest: " să auzim de bine că de rele e podu' plin". Sănătate multă.
« Ultima Modificare: 08.Mai.2022, 08:06:50 a.m. de vali22 »
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

The following users thanked this post: ntire2000

Offline Myhay

« Răspuns #516 : 08.Mai.2022, 09:01:07 a.m. »
@enicky  - ce ai descris tu acolo…problema nu e la masini ci la cei pe care le conduc. In orice masina s-ar urca indiferent ca e mulata sau nu pe ei tot asa ar conduce. De atat sunt in stare asta e nivelul. Praf. Si pe bicla daca s-ar urca tot la fel ar proceda.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

The following users thanked this post: vali22

Offline gabi males

« Răspuns #517 : 08.Mai.2022, 09:09:05 a.m. »
@enicky...asa cum am scris si in jurnalul balenutei,ne-am placut de la prima vedere,fara drive test.Si avem 4 ani de cand ne intelegem perfect. ;)
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline Myhay

« Răspuns #518 : 08.Mai.2022, 09:15:08 a.m. »
Da dar , balenuta este aparte ca nimeni alta  :happy: 
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline teutzue

« Răspuns #519 : 08.Mai.2022, 10:56:25 a.m. »
@vali22 Felicitari pentru achizitie (pentru cand o sa vina). Admir ca stii ce vrei si ai ales ceea ce e bine pentru tine.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1