Autor Subiect: Urmatoarea masina care va fi ? ....  (Citit de 53457 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline jupanul1

Re: Urmatoarea masina care va fi ? ....
« Răspuns #470 : 03.Mai.2022, 07:35:43 p.m. »
Eu te sfătuiesc să nu asculți de sfatul unora de pe internet.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

The following users thanked this post: vali22

Offline ...

« Răspuns #471 : 03.Mai.2022, 07:43:40 p.m. »
@vali22 Eu nu mi-aș face credit pentru mașină, dacă nu îmi permit să o iau cu banii jos. Mai ales în perioada asta.

Offline ntire2000

« Răspuns #472 : 03.Mai.2022, 09:33:30 p.m. »
Zilele urmatoare va zic. Am inceput dosarul la banca. Sper sa se alinieze toate planetele.
Deci, sa o iau? Ce ma sfatuiti?

Nevasta ce zice?
Ca pâna la urma cu ea dormi noaptea, nu cu noi.  :fluier:

PS: cel mai bun sfat e "sa asculti ursul" din tine.  ;)
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline teutzue

« Răspuns #473 : 03.Mai.2022, 09:38:56 p.m. »
Nici eu nu as face credit. E evident ca ți-o dorești însă nu cred ca e o idee buna. De asta eu mențin mașină veche ca e mai sănătos asa pe termen scurt și mediu. Noroc!
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline enicky

« Răspuns #474 : 03.Mai.2022, 11:56:50 p.m. »
Ce ma sfatuiti?
   Ce vrei si cum vrei tu, nu te lasa influentat de noi, ia ce-i bun, nu ce-i rau.
Cat despre credit, sa nu uitam cine e cel mai mare datornic al planetei(SUA) si ca din cauza unuia care n-a vrut credit, am fost infometati inainte de '90.
  Si daca as fi avut bani, n-as fi luat masina cu plata integrala. Sunt niste chestii...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Hoinar

« Răspuns #475 : 04.Mai.2022, 08:01:59 a.m. »
Noi nu te putem sfatui daca sa o cumperi sau nu. Este strict alegerea ta!
Iti place, o simti bine, te simti bine in ea? Ai ales corect? Este ceea ce iti doresti? Daca e ceva ce nu iti place si o sa iti aduca frustrari dupa achizitie, clar nu este pentru tine pentru ca iti va aduce neplaceri dupa pe care o sa te chinui in mintea ta sa le acoperi, ca ai de platit 5 ani de rata ....
Alege cu inima, ca sa poti sa te declari mutumit de achzitie si sa te bucuri cu ea. Frustrarile ulterioare nu sunt benefice!
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline saureign

« Răspuns #476 : 04.Mai.2022, 10:45:20 a.m. »
de regulă, în orice domeniu, dacă e să fie pe bani mulți, ia numai ce îți place / ce îți trebuie neapărat (fără de care nu poți). Gândește-te bine ce anume nu îți convine la ce vrei să iei, pentru că - după achiziție - disconfortul respectiv va crește exponențial.
Baftă!
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline jupanul1

« Răspuns #477 : 04.Mai.2022, 11:15:24 a.m. »
Acum, că tot ai primit indicații prețioase de la toată lumea despre ce să faci cu banii tăi (mă rog, ai băncii, amănunte) - întreb și eu: nu ai vreo opțiune de electrică în suma asta? Sigur, nu va fi cu 4x4, că nu cred că încape dar... se poate circula și fără. Faci o economie spectaculară însă la carburant, mai ales în condițiile de astăzi. Nu ști dacă se potrivește neapărat cu necesitățile tale d.p.d.v. autonomie însă sunt lucruri cu care te poți învăța/obișnui.

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #478 : 04.Mai.2022, 01:54:11 p.m. »
La 2,5 lei/kwh NU. Nu mai vorbesc de timpul de asteptare la incarcare. La cat ma costa schimbarea bateriei dupa 8-10 ani. Daca sunt (conventional) sanatos, probabil, urmatoarea masina dupa aceasta (pe care intentionez sa o iau) va fi electrica... :pardon:
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

The following users thanked this post: ntire2000

Offline jupanul1

« Răspuns #479 : 04.Mai.2022, 02:08:26 p.m. »
Păi... la 2,5 lei/kwh tot e mai eftin decât benzina/motorina, mai ales la prețul de-acum al carburantului. Timpul ”pierdut” e doar relativ, că poți să o încarci peste noapte acasă și e mult mai ieftin decât la stațiile publice (dacă ai minime de condiții - vecinii mei au multe Spring-uri ce se încarcă în fața porții, deci...). Bateria nu se duce după 8-10 ani în așa fel încât să ai probleme majore - până la urmă și la motor cu ardere internă ai costuri similare după o perioadă că se mai strică/uzează una-alta.

Eu, de exemplu, regret acum că nu am dat comanda anul trecut (când am ”schimbat”) mașina de o Kona Electrică... era mai bine, dar...  :dknw:. Sigur, mi-ar fi plăcut mai mult un Ionică 5 dar e prea mult pentru bugetul pe care-l aveam la dispoziție.