Autor Subiect: Urmatoarea masina care va fi ? ....  (Citit de 53465 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
Re: Urmatoarea masina care va fi ? ....
« Răspuns #440 : 21.Mar.2022, 02:18:04 p.m. »
Să o stăpânești sănătos
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

The following users thanked this post: ...

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #441 : 30.Apr.2022, 05:27:31 p.m. »
Salut!
Mi-a intrat "microbul" sa schimb masina (la 55+ ai mei si 11+ ai masinii ma gandesc sa fac o schimbare). Stiu asta fiindca nu este prima data cand mi se intampla, sunt la a sasea masina.
Cerinte minime: cutie automata,4x4, aer conditionat automat.
Pe piata, acum, tinand cont de capacitatea mea financiara (am un avans si restul credit) am de ales intre:
-Suzuki Vitara strong-hybrid (varianta Passion)
-Toyota Yaris Cross hybrid (ca e singura cu 4x4 si automata)
Ca performanta, asa la prima vedere, sunt apropiate.
Ce ma sfatuiti sa iau?
Multumesc frumos!
PS: Am cerut si o oferta la SsangYong Korando varianta Style+ dar nu am primit-o inca. Consuma mai mult dar la cat merg eu (maxim 10000km/an) diferenta de consum este mai putin importanta. Importanta este servisarea care s-ar putea sa fie problematica pe viitor.

Offline gabi males

« Răspuns #442 : 30.Apr.2022, 07:59:41 p.m. »
Salut! Personal, as merge pe varianta Vitara. Avand in vedere termenele de livrare, vor aparea(intre timp) si pareri despre ea. Dar…motorul aspirat+hybridul care asigura un rulaj de cativa km doar electric, cred ca este ok.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

The following users thanked this post: vali22

Offline Hoinar

« Răspuns #443 : 30.Apr.2022, 08:01:34 p.m. »
Toyota Yaris Cross nu este 4x4, este doar marketing ... pe spate are un motor electric de 5 cai lesinati, care nu te ajuta cu mai nimic. Nu are cardan ca sa trimita cuplu catre puntea spate.
Uite-te aici: https://www.youtube.com/watch?v=zgqrqyETf_w&ab_channel=MichalKarpat-Auto%C5%BEurn%C3%A1l
Si cand urca pe gheata, urmareste cu atentie rotile spate ... avand in vedere ca era gheata pe jos, ar fi trebuit sa patineze putin ... dar nimic ...

Vitara fara dar si poate...
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline enicky

« Răspuns #444 : 30.Apr.2022, 08:54:51 p.m. »
!
PS: Am cerut si o oferta la SsangYong Korando varianta Style+ dar nu am primit-o inca. Consuma mai mult dar la cat merg eu (maxim 10000km/an) diferenta de consum este mai putin importanta. Importanta este servisarea care s-ar putea sa fie problematica pe viitor.
  Un 4x4 Korando acum 2 ani a depasit S-Cross-ul la pret, acum nu stiu cum mai e, probabil la fel, nu-s fan Toyota, e frumusica, dar daca pretul e problema la Suzuki, mai e si Tivoli in care eu am stat bine si mi-a placut si la 20k iei ceva full 4x4.
  Dar recomand Vitara.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Calin sb

« Răspuns #445 : 30.Apr.2022, 09:23:56 p.m. »
Totusi 5000 in plus pentru strong mi se pare mult, iar cei 27 de cai mai puțin o sa se simtă.
Eu as zice S Crossul nou
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #446 : 30.Apr.2022, 09:45:43 p.m. »
Nu sunt 5000. Și eu mergeam pe S-Cross. Am fost la drive test. Mi-a plăcut. Dar nu mai au variantă cu cutie automată. M-am interesat. Se așteaptă și în acest caz o variantă strong-hybrid. Cu siguranță mai scumpă.

Offline enicky

« Răspuns #447 : 30.Apr.2022, 11:55:50 p.m. »
Mi-a plăcut. Dar nu mai au variantă cu cutie automată. M-am interesat.
    Si cutie manuala ce-are?! Ca e si mai ieftina si zici ca nu mergi zilnic ! Schimbatul vitezelor e un divertisment si simti si tu ca... conduci masina. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Myhay

Offline Myhay

« Răspuns #448 : 01.Mai.2022, 07:44:04 a.m. »
Corect! Asta inseamna sa conduci  :happy: . Eu cand am vrut automata la Vitara nu se stia nimic nici macar un zvon de la fabrica. Dupa 1 luna de la comanda au anuntat ungurii ca baga si automata. Ori n a vrut dealerul sa zica ori asa era. Asta e , nu mi a parut rau. Data viitoare poate.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #449 : 01.Mai.2022, 07:58:30 a.m. »
Acum încă o problemă:
- Vitara strong-hybrid cu automată (robotizată AGS) și 4×4 (varianta intermediară Passion) are pret de listă 26530 euro
-Sandero Stepway cu CVT varianta full (cu tot ce se poate pune conform configurator ) iese la16530 euro.
INTREBARE: MERITĂ OARE 4×4 SI 2 STELE DIFERENȚA DE 10000 EURO?
PS: Am luat în considerare numai diferențele mari care au cel mai mare impact asupra utilizatorului. Știu că diferența ("aghiuță") stă în detalii. Dar vorbim, totuși, de 10000 euro diferență care în rate, cu comisioane și dobânzi, timp de 5 ani se apropie de 12000 euro.
Că la performanțe dinamice (putere, cuplu,demaraj) sunt oarecum apropiate.
« Ultima Modificare: 01.Mai.2022, 08:17:23 a.m. de vali22 »