Autor Subiect: Urmatoarea masina care va fi ? ....  (Citit de 53485 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Flint Beastmood

Re: Urmatoarea masina care va fi ? ....
« Răspuns #380 : 27.Iun.2021, 10:07:17 a.m. »
vali22,

Am luat masina actuala nu pentru ca m-am saturat de cea veche, tot un 4x4, in varsta de 21 de ani, ci pentru ca si-a facut $$$ abonament $$$ la tinichigerie. Vechimea si rugina tot mai frecventa mi-au schimbat perceptia despre siguranta si incredere... cred ca am mai auzit undeva sloganul acesta...  Evaluarea ta ar trebui sa inceapa de la aceste criterii.
  • Vitara 1.4/48V Allgrip

The following users thanked this post: vali22

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #381 : 27.Iun.2021, 11:19:32 a.m. »
Daca asa pui problema, da, suna naspa. Gandeste-te ca au fost ca o trusa medicala pe care vrei sa o cari degeaba pe munte  :D
De ce schimbi marca... si tocmai pe Peugeot ?!

Da, știu, si la norocul meu, când nu-mi iau asigurare, ma lovește ceva. Dar am avut o mașină luata cu credit la care nu am vrut sa fac casco si m-a dus 9 ani fără probleme. A fost un Peugeot 307 si de aceea ma întorc la Peugeot, a fost marca la care am renunțat când am luat Vitara.  Peugeot 3008 era anunțat dar urma sa vina peste alte 6 luni pe care eu nu le aveam. Știi, când i-am arătat fratelui meu cum arata Peugeot 3008 mi-as spus doar ca "merita sa aștepți"...
Vitara a fost cea mai bună opțiune 4x4 la momentul ala. Nu m-a dezamăgit si nu am avut probleme cu ea. Poate daca veneau cu un face lift real ma mai gândeam. Pe mine hibridizarea m-a lăsat rece. Iar Across...nu am de ce sa dau 54000 euro pe o mașină. Peugeot-ul ma costa un pic sub jumătate. Si am descoperit ca nu folosesc 4x4 iar Peugeot-ul l-am luat cu Advanced Grip Control care ajuta pe terenuri dificile.
Stiu ca Peugeot nu este renumit in tara dar mie îmi place. Nu e o țintă a hoților, e marca premium si in mod sigur are un design mai bun decât al nemților. Un coleg cu Tiguan ma invidia pentru Vitara si mi-a povestit ca nemții îți ascund adevăratele costuri. La 60.000 km a fost obligat sa schimbe uleiul la cutia de transmisie automata. 600 euro uleiul, 200 euro manopera. Era foarte deranjat. Si obligat sa o faca ca sa-si mențină garanția. Culmea,  atât Peugeot 307 (2004) cat si 3008 (2017) au fost mașina anului la apariția lor. Așa ca...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: cristidav

Offline cristidav

« Răspuns #382 : 27.Iun.2021, 11:24:49 a.m. »
Pe mine hibridizarea m-a lăsat rece.
Mie-mi spui... Am inghitit pastila asta fiindca efectiv n-am avut incotro/alternative viabile mie.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

The following users thanked this post: Costique

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #383 : 27.Iun.2021, 11:31:24 a.m. »
Am avut Peugeot-ul 307 din 2007 pana in 2016. L-am luat cu 48.000 la bord si l-am făcut cadou cu 112.000 la bord, asta in condițiile in care am făcut drumul Suedia România de 3 ori, toate vacantele si ma ducem la munca si după pâine cu el. In aceeași situație sunt si acum, de aceea nu se merita mașină noua pentru cei ca mine care fac sub 10000 km pe an (am făcut 4500 km din iulie anul trecut pana acum cu Vitara). Vitara a avut regim special, 3 ani am condus 120km zilnic lucrând la un proiect din alt oraș.

PS: Eu schimb mașina pentru ca Vitara este "promisă", fiind dorita...altfel mai mergeam cu ea 10 ani!
« Ultima Modificare: 27.Iun.2021, 11:58:27 a.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #384 : 27.Iun.2021, 01:17:26 p.m. »
vali22,

Am luat masina actuala nu pentru ca m-am saturat de cea veche, tot un 4x4, in varsta de 21 de ani, ci pentru ca si-a facut $$$ abonament $$$ la tinichigerie. Vechimea si rugina tot mai frecventa mi-au schimbat perceptia despre siguranta si incredere... cred ca am mai auzit undeva sloganul acesta...  Evaluarea ta ar trebui sa inceapa de la aceste criterii.
Nu am încă probleme din astea. Vreau să îi fac tratamentul menționat tocmai ca să previn.
Eu mi-aș schimba mașina fiindcă m-am cam plictisit de asta și vroiam cu automată. Dar efortul financiar ar fi prea mare și măcar de s-ar merita. Dar la ce este acum pe piață...nu se merită.
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline balanel

« Răspuns #385 : 27.Iun.2021, 02:41:56 p.m. »
Mă mai gândesc. M-a scos din câteva situații dificile 4×4. Eu locuiesc în mediul rural...Aproape de Ploiești dar...la țară e...la țară. Mulțumesc.

Nu au la Suzuki 4x4 + automata?
De ce ai aceasta dilema?
"Caracterul fără inteligență face mult, inteligența fără caracter nu face nimic." — Cicero

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #386 : 27.Iun.2021, 03:01:43 p.m. »
Au zis că va fii. Să vedem cu cât până la urmă
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

The following users thanked this post: balanel

Offline remarque

« Răspuns #387 : 15.Iul.2021, 09:46:16 p.m. »
... eu mai degraba a cumpara o Lada 4x4 cu carburator si aprindere clasica cu delco ...
Numai dacă iei o vechitură, Lada Niva vândute de noi (fie că vorbim de clasicele Legenda Niva, fie că vorbim de mai noile Niva Travel) au injecție electronică comandată de procesor.

Ambele păstrează cu mici modificări același motor ofilit, neschimbat de zeci de ani, ceea ce nu-i împiedică să pună cu mândrie pe variantele recente sistemul de localizare ERA-GLONASS.
« Ultima Modificare: 15.Iul.2021, 09:56:45 p.m. de remarque »
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline ntire2000

« Răspuns #388 : 15.Iul.2021, 10:29:51 p.m. »
Am gasit o vechitura la pret de Vitara Hibrid, reconditionata ca sa mai tina înca 40 de ani.

Ma uit afara, la ce vremuri vin.... nici nu mai conteaza ce emisii are cotetul asta ....

Pâna unde zici ca merge în conditii extreme asa ceva?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline remarque

« Răspuns #389 : 15.Iul.2021, 10:44:03 p.m. »
Pâna unde zici ca merge în conditii extreme asa ceva?
Te scoate din aglomerație.
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip