Autor Subiect: Urmatoarea masina care va fi ? ....  (Citit de 53484 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
Re: Urmatoarea masina care va fi ? ....
« Răspuns #370 : 05.Feb.2020, 06:03:57 p.m. »
Corect. Scuze de off-topic. Ca să fiu pe subiect: Dacă vor veni în România eu mă bag ori la KIA Seltos ori la Hyundai Creta. Asta dacă nu scoate Suzuki vreo ofertă de nerefuzat.
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #371 : 26.Iun.2021, 02:47:29 p.m. »
O întrebare. Nu știu unde să o pun. Credeți că merită să mărit al meu Sx4 din decembrie 2010 și să iau un Hyundai Bayon? Mie îmi place. Am fost în ea dar nu am condus-o. Are automată. Singura chestie este că nu e 4×4. Dar automată de pe ea merită sacrificiul lipsei integralei. Mulțumesc.

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #372 : 26.Iun.2021, 08:18:44 p.m. »
Nicio părere, nimic. Un sfat,ceva?

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #373 : 26.Iun.2021, 09:11:35 p.m. »
Am rezolvat problema, următoarea mașină este un Peugeot 3008 cu Advanced Grip Control (2018). Vitara o aduc in tara sa-si continue viața sub mana fratelui meu. La momentul cedării puterii Vitara ma va fi dus de noua 5 ani si o săptămână si peste 96.000 km având plăcuțele de frână pe spate încă cele originale. La acel moment voi fi făcut de 5 ori drumul Suedia-România (capătul de est, Galați). In 5 ani am plătit 6000 de euro extra-garanție si casco degeaba...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #374 : 26.Iun.2021, 09:21:35 p.m. »
Ai dreptate. Romania nici măcar piață emergentă nu mai este. Dar poate poate...

Nu chiar. România are un nivel de trai si o salarizare mai buna ca Rusia. Am fost exact înainte de pandemie la Sankt Petersburg, mi-a plăcut la nebunie, parca am ajuns in România anilor 90-2000. Oamenii sunt exact ca la noi. Băutura de import infernal de scumpa iar berea locala era la preț de Suedia. Preturile mi s-au părut mai mari ca in tara, la nivel suedez. Dar poate ca fiind oraș turistic e mai scump.
Mașina de care vorbiți e destinata pieței indiene așa ca sigur nu ajunge in Europa. Cine înțelege, înțelege.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline cristidav

« Răspuns #375 : 26.Iun.2021, 09:43:53 p.m. »
O întrebare. Nu știu unde să o pun. Credeți că merită să mărit al meu Sx4 din decembrie 2010 și să iau un Hyundai Bayon?
Cred ca tu esti cel mai in masura sa iei decizia asta, caci tu faci researchul. Dar un lucru e sigur. Daca esti dispus sa renunti la 4x4 pentru automata, e clar ca ai carat/platit sistemul cam degeaba pana acum  :D

In 5 ani am plătit 6000 de euro extra-garanție si casco degeaba...
Daca asa pui problema, da, suna naspa. Gandeste-te ca au fost ca o trusa medicala pe care vrei sa o cari degeaba pe munte  :D
De ce schimbi marca... si tocmai pe Peugeot ?!
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #376 : 26.Iun.2021, 09:54:36 p.m. »
Mă mai gândesc. M-a scos din câteva situații dificile 4×4. Eu locuiesc în mediul rural...Aproape de Ploiești dar...la țară e...la țară. Mulțumesc.

Offline ntire2000

« Răspuns #377 : 26.Iun.2021, 11:00:54 p.m. »
Inainte de a cumpara o masina noua cel mai bun sfat e sa analizezi costurile de întretinere.
Sa vezi cam ce înseamna reviziile, cam ce scoruri sunt la consumabile, cam cât o sa te lase altii sa poluezi cu ea, etc.

PS: la ce vremuri vor veni, eu mai degraba a cumpara o Lada 4x4 cu carburator si aprindere clasica cu delco si as pune-o în conservare .... la o adica sa ma pot duce cât mai departe în munti..... sa crăp cu 5 minute dupa altii  :-))

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: vali22

Offline Flint Beastmood

« Răspuns #378 : 27.Iun.2021, 09:05:01 a.m. »
   Urmatoarea masina va fi una electrica. Mi-am propus sa tin Vitara maximul posibil, 10-12 ani sau si mai mult daca se mentine fiabila. Dupa 2030 nu cred ca vom mai avea optiuni de combustie interna la masinile noi. Imi imaginez ca in Europa hibridele vor fi, dupa 2030, noile diesel-uri, luate la tinta cu limitari si impozite.
   Totusi, daca ar fi sa aleg azi o masina noua, aceasta ar fi Suzuki Vitara Allgrip - sunt foarte multumit de tot pachetul.
  • Vitara 1.4/48V Allgrip

The following users thanked this post: vali22, Costique, Myhay

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #379 : 27.Iun.2021, 09:26:12 a.m. »
Da. Cred ca "mai trag" si eu de asta. Voi merge sa-i fac un detailing din bara in bara, inclusiv tratament anticoroziv pe burtica ,in praguri...O mai intineresc putin pentru ca la partea tehnica nu am nicio problema.
Ma "racaie" cu automata, de aceea ma tot sucesc...