Autor Subiect: Urmatoarea masina care va fi ? ....  (Citit de 53489 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Urmatoarea masina care va fi ? ....
« Răspuns #330 : 28.Ian.2020, 09:15:24 a.m. »
Si preturile la Captur (courtesy of turatii.ro) - inclusiv versiuni cu GPL din fabrica:

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Mie varianta de varf la 22.200 euro imi face cu ochiul. Am vazut cateva review-uri pe youtube, mi-a placut unul facut de un olandez care spune ca e clar altceva fata de vechiul Captur si ca e mult mai bun. Pe mine ma interesa parerea despre cutia de viteze si el a laudat-o in sensul ca schimba mult mai bine. De fapt este cu comanda electrica, sub schimbator este loc liber, schimbatorul de viteze - automata/robotizata este de fapt un joystick cu 3 pozitii...In Suedia ma astept sa fie cu vreo 2000 euro mai mult...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline shpeedy

« Răspuns #331 : 28.Ian.2020, 09:18:38 a.m. »
E bine doar cu 2,000 Euro mai mult... In Franta vad ca e cu vreo 4,000 mai mult...

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline boga81

« Răspuns #332 : 29.Ian.2020, 12:04:02 p.m. »
Foarte reusit designul. Pacat de 4x4

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #333 : 29.Ian.2020, 12:11:05 p.m. »
Am vazut ca majoritatea producatorilor scot astfel de masini , carora le zic crossovere, minisuvuri, fara 4x4. Mie o astfel de masina, cu garda la sol inaltata dar fara 4x4 mi se pare struto-camila. No ofense. Pentru ce sa o iau? Ca sa ma dau mare? Mai bine iau un break. Daca i-ar fi pus si tractiune integrala ar fi fost...minunata. Ma"bagam"...Asa...!
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #334 : 29.Ian.2020, 12:13:50 p.m. »
Raspunsul la intrebarea ta este pozitia la volan. E altceva.

Offline shpeedy

« Răspuns #335 : 29.Ian.2020, 12:16:05 p.m. »
Puma, 2008, Kamiq, T-Cross, Arona, Kona... - cam toate astea mici au renuntat la 4x4, iar modelele mai mari au renuntat si ele destul de mult la 4x4 (si ultimii 2-3 ani de legiferari in directia reducerii/tinerii sub control al noxelor au partea lor de impact). Pana la re-inventare (4x4 hibrid, cu motorase pe una dintre punti,  sau alte gaselnite), tractiunea integrala asa cum o stim noi e cam moarta...

Pe de alta parte, cred ca si motivele din spatele achizitiei unui asemenea model (in detrimentul altuia) se cam schimba. De ex. noul Captur - se bazeaza pe (si imparte platforma cu) noul Clio. Deci cine ar vrea o masina un pic mai mare de Clio, dar si mai inalta (daca vrea doar mai mare se poate orienta spre Megane) si cu o garda la sol mai maricica, isi gaseste raspunsul in Captur...

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

« Răspuns #336 : 29.Ian.2020, 12:19:33 p.m. »
Am vazut ca majoritatea producatorilor scot astfel de masini , ... No ofense. Pentru ce sa o iau? Ca sa ma dau mare? Mai bine iau un break.
  Ca sa-i pacalesti pe vecini, prieteni, etc. ! :) Bine, tu esti primul pacalit...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #337 : 29.Ian.2020, 12:25:06 p.m. »
Raspunsul la intrebarea ta este pozitia la volan. E altceva.
Imi pun o perna sub "coor". La înălțimea mea de1,71m e suficient. O mașină înălțată fără tracțiune integrală mi se pare chiar periculoasă. Oricâtă electronică ar pune pe ea.
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #338 : 29.Ian.2020, 12:45:07 p.m. »
Off topic: pe vremea  lui Ceașcă era o emisiune la radio 1, de la ora 10 dimineața, "Răspundem ascultătorilor". Acolo am auzit eu prin 1986 cum academicianul Alexandru Graur ne-a explicat ca in limba romana partea de mijloc posterioara a corpului uman se numește "cur" iar "fund" este ala pe care turnam mămăligă!  :D
Off topic 2: Luând un interviu unei perechi ce aniversa nunta de aur o jurnalista ii întreabă cum de s-au înțeles așa de bine atâția ani. Doamna răspunde ca ei au făcut totul de comun acord si au respectat tot ce au stabilit. De exemplu ei au la baie prosoapele marcate si le folosesc ca atare, "C" pentru cap si "F" pentru fund. La care domnul, contrariat, ii spune : "Eu credeam ca înseamnă Fata si Cur"...  :D

Următoarea mașină va fi aia care mi-o voi permite. E a dracului de greu sa decid de care, inclusiv daca noua sau SH, si mai sunt doar 6 luni pana trebuie sa o am in bătătură...
Sincer, noua sau SH? Voi ce ați alege?

Perna nu ma ajuta, dau cu capul de tavan sau am senzatia asta...plus ca de fapt este inaltimea deasupra soselei cea care conteaza  in pozitia la volan.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #339 : 29.Ian.2020, 12:54:30 p.m. »
In primul rand trebuie să te decizi de ce mașină și cu ce dotări ai nevoie. Apoi vezi tu dacă îți permiți nouă sau sh.