Autor Subiect: Urmatoarea masina care va fi ? ....  (Citit de 53499 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline AT

Re: Urmatoarea masina care va fi ? ....
« Răspuns #270 : 21.Ian.2016, 11:11:53 a.m. »
Si tu ai dreptate :)  Daca deja ai SX4 cu acelasi motor,  nu se mai justifica trecerea la COOL.

Oricum cred ca masinile cu mai putina electronica,  in circa 2 ani vor disparea din Europa. 
La fel si motoarele cu aspiratie directa ( ma refer la masinile accesibile, de serie ), observ
ca trendul il reprezinta motorasele din ce in ce mai mici dar supraalimentate (turbo).

Apropo de electronica prea multa, faruri cu led built-in , motoare mai mici dar cu turbina,
ne indreptam sau ma bine zis, suntem deja in era masinilor de gen "bunuri de larg consum"
in care fiabilitatea traditionala "sa tina 20 ani" nu mai este demult un tel al producatorilor :)
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline marcone

« Răspuns #271 : 21.Ian.2016, 11:46:00 a.m. »
Fobia asta cu electronica e una cat se poate de falsa, daca n-ar fi electronica inca am sufla-n jiglere si curata platini. Electronica a adus un progres IMENS in industria auto in materie de performanta, siguranta si fiabilitate si nu cred ca ma poate contrazice cinava aici.

Problema e cand electronica se introduce in mod nestandardizat si/sau constrange nejustificat consumatorul sau se introduce doar de dragul de a mai adauga un rand la pliantul de vanzare si cost aditional.

Exemple:
*faruri cu LED, vezi noaptea ca ziua dar daca se strica ce faci, tragi in prima benzinarie si cumperi un inlocuitor?
Nu poti ca nu exista becul in sine cu LED ca si piesa de schimb, trebuie sa te duci la dealer sa-ti schimbe tot farul! Asta nu-i progres.
*sistemul TPMS, te anunta cand ai presiune scazuta in pneuri si iti blocheaza tot bordul pana remediezi problema, De ce constrangerea asta, nu era deajuns un martor be bord si gata? Si daca tu vrei sa ignori sistemul repesctiv (daca faci offroad trebuie sa scazi presiunea din pneuri) nu esti lasat.
*Frana de mana electronica: nu e nicio diferenta intre a apasa un buton si a trage de o maneta mai putin cazurile in care vrei sa-ti schimbi placutele de frana si ai nevoie de interfata de diagnoza pentru a dezactiva frana de mana electronica!
* Keyless go din nou nicio diferenta intre a apasa un buton si a invarti o cheie, mai putin in cazurile in care se duce bateria  sau cine stie ce interferente se produc si ramai doar spectator (caz concret pe forum).

*Cruze control adaptiv mi se pare ok ca si inovatie in trafic dar total nelalocul lui in absenta transimisiei automate. As prefera mai degraba transmisia automata standard si cruise control adaptiv ca optiune decat invers. Suzuki a introdus asta pe majoritatea versiunilor de Vitara doar pentru a bifa la capitolul siguranta activa si a lua cele 5 stele NCAP.

Si ca sa fie la obiect, urmatoarea masina duap Vitara va fi una care nu va mai folosi combustibil fosil. Mizez pe dezvoltarea tehnologiilor solare care sa-ti permita sa produci la nivelul gospodariei individuale energia necesara unei autonomii la nivelul celei oferita in prezet de un plin de combustibil.
« Ultima Modificare: 21.Ian.2016, 11:59:33 a.m. de marcone »

The following users thanked this post: mpamfil

Offline enicky

« Răspuns #272 : 21.Ian.2016, 11:46:12 a.m. »
     Nu din dorinta de a contrazice, dar eu cred ca totusi un Cool e un pas inainte, si are totusi mai putina electronica si n-are.... televizorul din bord, care e mai mult de design. Ei, nu mai argumentez acum, ca nu sunt vanzator de Suzuki :). Raman la ideea mea, argumente sunt multe, dar treb spuse la un pahar de vin fiert ! :D
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #273 : 21.Ian.2016, 11:51:20 a.m. »
........ argumente sunt multe, dar treb spuse la un pahar de vin fiert ! :D

Corect. :)  Si cum intalnirea de iarna a SCR avea loc de obicei in ultima saptamana din februarie, eu zic sa va organizati.  :D

Offline AT

« Răspuns #274 : 21.Ian.2016, 12:14:30 p.m. »
Si ca sa fie la obiect, urmatoarea masina duap Vitara va fi una care nu va mai folosi combustibil fosil. Mizez pe dezvoltarea tehnologiilor solare care sa-ti permita sa produci la nivelul gospodariei individuale energia necesara unei autonomii la nivelul celei oferita in prezet de un plin de combustibil.

Sau,
http://www.nasul.tv/exploziv-o-inventie-romaneasca-care-ar-putea-schimba-lumea-masina-care-poate-merge-5000-km-cu-3-litri-de-apa/
Viitorul suna bine :)
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #275 : 21.Ian.2016, 12:25:28 p.m. »
Vorbeati mai sus de consumuri pe Subaru. Cum credeti ca o sa fie cu un Ford Ecosport 4x4 1.0 turbo/benzinar?
Go Terios!!!:)

Offline aleksanders

« Răspuns #276 : 21.Ian.2016, 09:23:14 p.m. »
au pus 4x4 pe ecosport?
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline shpeedy

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline fireburn

« Răspuns #278 : 29.Sep.2017, 09:54:05 a.m. »
Ne luam Vitara si o sa avem consumuri mai mici (cu riscurile de rigoare, bineinteles) :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #279 : 29.Sep.2017, 09:54:40 a.m. »
Ba ne luam Ignis si o sa avem si mai mici...  >:D<
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice