Autor Subiect: Sinapsa antrena(n)ta  (Citit de 36198 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline aleksanders

Re: Sinapsa antrena(n)ta
« Răspuns #90 : 12.Mar.2017, 08:55:42 a.m. »
k - dar se poate fura aurul doar din una - sa fie goala la mijloc  :D - k ... alta problema
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #91 : 12.Mar.2017, 09:07:56 a.m. »
Interesanta ipoteza. Atunci rezolvarea avea mai multe variante functie de interpretarea datelor de intrare. In varianta prezentata de mine avem o solutie, in varianta ta nu (inca). Dar cred ca am gasit si in cazul tau o rezolvare:
Face regele un plan inclinat cu canale pentru toate medaliile si-i pune pe mesteri sa dea drumul la medalii la vale. Fiecare pe bucata lui si la toate odata. Ultimele sosite la baza sunt cele falsificate.  :)
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: toma

Offline aleksanders

« Răspuns #92 : 12.Mar.2017, 09:20:53 a.m. »
 =)) :good:
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

The following users thanked this post: Costique

Offline hugbear

« Răspuns #93 : 12.Mar.2017, 03:58:37 p.m. »
Face regele un plan inclinat cu canale pentru toate medaliile si-i pune pe mesteri sa dea drumul la medalii la vale. Fiecare pe bucata lui si la toate odata. Ultimele sosite la baza sunt cele falsificate.  :)
Nu și da...
În condiții ideale, nu există nicio diferență între timpii de cădere ai obiectelor cu mase diferite (indiferent dacă e pe verticală sau pe un plan înclinat, atât timp cât obiectele se deplasează pe aceeași traiectorie). În condiții reale există o diferență dar aceasta e dată DOAR de aspectul aerodinamic; în consecință, poate că regele ar trebui să le dea drumul mai degrabă într-un borcan cu miere...

P.S. Cu tangență minimală cu ce-ai postat tu, dar destul de interesant și foarte antrenant pentru sinapsă:
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: toma, SuViPa

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #94 : 12.Mar.2017, 04:22:23 p.m. »
Mi-aduc aminte ca am facut o vizita la o Avicola (din pacate nu mai stiu precis la care), prin anii 80, care, bineinteles, exporta masiv.. Acolo am vazut o instalatie de sortare in functie de greutate a puilor taiati si ambalati.
Era formata dintr-un plan inclinat pe care alunecau puii ambalati si din niste portite laterale. Cand pachetul ajungea in dreptul portitei care alimenta o cutie dedicata greutatii lui, aceasta se deschidea si puiul cadea in cutie.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline hugbear

« Răspuns #95 : 12.Mar.2017, 06:02:05 p.m. »
Senzori.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #96 : 12.Mar.2017, 07:47:23 p.m. »
Nu și da...
În condiții ideale, nu există nicio diferență între timpii de cădere ai obiectelor cu mase diferite (indiferent dacă e pe verticală sau pe un plan înclinat, atât timp cât obiectele se deplasează pe aceeași traiectorie). În condiții reale există o diferență dar aceasta e dată DOAR de aspectul aerodinamic; în consecință, poate că regele ar trebui să le dea drumul mai degrabă într-un borcan cu miere...

Da, correct, stiam si totusi am verificat , depinde doar de unghiul planului inclinat sa ajunga sau nu la baza. Dar borcanul cu miere e o solutie.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline toma

« Răspuns #97 : 13.Mar.2017, 03:41:14 p.m. »
Ati auzit de paradoxuri temporale, consecintele teoriei relativitatii extinse si dilatarea timpului.
Un astronaut pleaca de pe Pamant intr-o calatorie de 4 ani cu maxim jumatate din viteza luminii. Sta la destinatie 1 an si se intorce pe Pamant. Cum trece timpul pentru astronaut comparat cu fratele sau pamantean in aceasta calatorie, care va fi diferenta la finalul calatoriei?

Deci vorbim despre factorul Lorentz - apare în câteva ecuații din teoria relativității restrânse, inclusiv dilatarea temporală, contracția distanțelor, și formula masei relativiste.

Formula este la sfaristul postului in poza anexata, deocamdata ne vom folosi de informatiile din tabelul de pe wiki, pentru o viteza egala cu jumatate din viteza luminii factorul Lorentz este 1.155 si reciproca 0.866.

Sa presupunem ca nava cu care se deplaseaza calatorul nostru este speciala si poate accelera instant pana la viteza maxima (0.5c) fara sa-l omoare pe pasager si apoi pastreaza constanta viteza de deplasare pana ajunge la  destinatie unde urmeaza o decelerare la fel de brusca.
Relativitatea "restransa" (si implicit dilatatia timpului) se aplica doar la sisteme inertiale, pe fratele care ramane pe Pamant il putem considera intr-un astfel de sistem deoarece gravitatia Pamantului este prea mica pentru a afecta calculele in cadrul acestei probleme.

Ca sa putem raspunde la intrebare trebuie insa clarificat enuntul: cei 4 ani de calatorie sunt masurati pe Pamant sau pe nava? :)
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline toma

« Răspuns #98 : 14.Mar.2017, 11:38:23 a.m. »
Vad ca leneviti pe aici
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ariciul

« Răspuns #99 : 14.Mar.2017, 01:05:02 p.m. »
2xPIx441 =882x3.14

sper sa nu fi gresit
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip