0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Si daca nu gasesti in π poate te ajuta e sau numerele trancedentale Tot ca antrenament intelectual: exista o ramura a matematicii numita teoria numerelor. De la Euclid (numere prime sau cel mai mare divizor comun) la Riemman cu a lui functie zeta (folosita in demonstrarea analitica a existentei unei infinitati de numere prime) multi si-au adus aportul la cea despre care Gauss spunea: "Matematica este regina stiintelor si teoria numerelor este regina matematicii." (citat aproximativ)Hai ca o sa cad in butoiul cu melancolie retraind anii facultatii
Am gasit o serie de produse pentru copii prin care sa invete electronica - Snap Circuits de la Elenco.
Citat din: shpeedy din 10.Iul.2019, 12:11:12 p.m.Am gasit o serie de produse pentru copii prin care sa invete electronica - Snap Circuits de la Elenco.Ce varsta are juniorul? Daca nu are macar 10 ani nu cred ca merita. Ca jucarii sunt OK. Pentru invatare insa, nu au efect foarte mare. Ca sa inteleaga corect fundamentele electricii/electronicii si cauzalitatea fenomenelor la cel mai simplu/intuitiv nivel, trebuie ceva sinapse, care nu se "leaga" pana spre clasa a 5-a, a 6-a. Adica exact acolo unde elecricitatea incepea in curriculum-ul scolar traditional. Stiau aia ceva, cum s-ar spune.Eu zic ca daca se incearca inainte de vreme (producatorul ala zice 5+ ani, ce gluma... ), asa-zisa invatare e in esenta doar o experienta senzoriala (consuming) care poate pune niste fundamente superficiale si inexacte si care poate crea dificultati mai tarziu cand invatarea chiar este necesara.
Intrebare: este AI o evolutie aleatoare?Am inteles ca la baza este un algoritm care primeste o sarcina si este rulat multiplicat pe mai multe masini urmand ca cel care indeplineste primul sarcina sa treaca la pasul 2. Un soi de evolutie absolut aleatorie pentru ca nu existe "ghidare" ci vine numai din deciziile aleatorii bazate pe limitele de alegere ale algoritmului. Exista o cale mai buna sau am inteles eu gresit principiul? Sincer, eu cred ca AI este fundamental pentru viitorul oamenilor. Chestia asta imi spune ca n-am sti niciodata cand un algoritm capata personalitate si/sau constiinta si daca ne-ar spune-o...inainte de a actiona...