Autor Subiect: Noroi sub capota  (Citit de 8046 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
Noroi sub capota
« : 18.Feb.2017, 05:36:25 p.m. »
Prima dezamăgire mai serioasă. Nu colosală, nu de substanţă, dar enervantă.

N-am mai ridicat capota de ceva vreme iar azi, când am făcut-o, am avut o surpriză. Cam... maro. Jeturi de noroi împroşcate pe dosul capotei şi pe la motor. Întâi am şters cât de cât, abia apoi am făcut ceva poze. Era destul de nasol şi e destul stropită şi acum.

Contra-aripile din faţă au diverse găuri, tehnologice sau pentru montarea diverselor sisteme, în funcţie de echipare, motorizare etc.
Evident că vreo 10 (în total) nu sunt folosite şi sunt libere. Uitându-mă pe sub aripă, pe după roată, cu capota deschisă vedem cerul prin ele. Pe bune?!?!? Mureau să pună nişte capace/ clipsuri pe găurile alea? Se scumpea maşina cu 2 euro?

Am băgat nişte clipsuri de la Honda în găuri, rămâne să reuşesc cândva să şterg stropii aruncaţi în toate direcţiile.

Deasupra amortizoarelor era.. discotecă de noroi:

• Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline Vali D

Re: Noroi sub capota
« Răspuns #1 : 18.Feb.2017, 05:56:12 p.m. »
Ce reper au acele clipsuri ???

Offline bekxy

• Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 18.Feb.2017, 06:12:33 p.m. »
Adică mă întrebi ce cod OE Honda au? Nu e important. În esenţă e ok orice clips intră în găurile alea şi stă acolo. Poate fi şi de Trabant.
Pe alea le am eu de la Honda. Sunt pentru găuri de 8mm, dar găurile din contra-aripi au 8.5-9mm. Joacă un pic în găuri, dar având în vedere că nu ţin vreo piesă, nu-i bai, nu sar de acolo. Şi nici noroiul nu mai sare!

Offline enicky

« Răspuns #3 : 18.Feb.2017, 07:05:27 p.m. »
        Eu de cand am luat masina i-am pus un singur "clips"(sub motor)si de atunci sub capota sterg doar de praf. Poate ar trebui sa faci si tu la fel.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Vali D

« Răspuns #4 : 18.Feb.2017, 07:14:37 p.m. »
  Mie nu mi se pare normal sa ai caroseria strecuratoare, cu atat mai mult cu cat discutam de versiuni Spirit, deci multe dotari nu ar mai fi de pus pe ele. Zici ca nu au terminat masina.

Offline bekxy

• Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 18.Feb.2017, 07:52:40 p.m. »
        Eu de cand am luat masina i-am pus un singur "clips"(sub motor)si de atunci sub capota sterg doar de praf. Poate ar trebui sa faci si tu la fel.
Ce ar trebui să fac şi eu la fel? Să pun un singur clips sub motor sau să şterg de praf, că nu pricep?
Nu de alta, dar tocmai am spus că am pus vreo 10 clipsuri.

Offline enicky

« Răspuns #6 : 18.Feb.2017, 08:24:17 p.m. »
  .... i-am pus un singur "clips"(sub motor)si de atunci sub capota sterg doar de praf.
              "clips"(sub motor) nu exclude praful, dar exclude total noroiul. Acest clips se mai numeste si scut-motor.

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 18.Feb.2017, 08:37:50 p.m. »
Cand ai ghinion, gasesti noroi sub scut.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline bekxy

• Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 18.Feb.2017, 10:23:00 p.m. »
              "clips"(sub motor) nu exclude praful, dar exclude total noroiul. Acest clips se mai numeste si scut-motor.

Unii dintre voi au talentul de a face off-topic din orice.
La mine a intrat prin diversele găuri aflate în proximitatea amortizoarelor, în special în partea de sus. Ce treabă are zona acoperită de scut cu pasajul roţilor?
Ce legătură are scutul cu postarea mea iniţială?

Offline aleksanders

« Răspuns #9 : 18.Feb.2017, 11:12:35 p.m. »
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea