Autor Subiect: Posibile probleme ambreiaj  (Citit de 2273 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline suzukiswift2009

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
Posibile probleme ambreiaj
« : 16.Feb.2017, 11:00:04 p.m. »
Salut,

Am SUZUKI SWIFT III (MZ, EZ) 1.3, cutie semiautomata (ambreiaj robotizat).

Problema aparuta de 2 zile:

- in mers, se aprinde martorul in forma de roata dintata cu semn de exclamare in centru (nu stiu cum se numeste, sigur nu este check engine, si de obicei afiseaza probleme de transmisie).
- din momentul in care se aprinde martorul, masina nu mai poate accelera. Practic, din cate ma pricep eu (nu mare lucru), cred ca nu se mai face debreierea automata si trecerea in alta treapta de viteza. Masina e trecuta automat in punctul mort si nu mai poate fi accelerata, asa ca singura solutie e tragerea pe dreapta si oprirea.
- dupa oprire, la repunerea contactului, daca nu din prima, atunci din a doua, martorul respectiv se stinge la cateva secunde dupa contact (cum face in mod normal) si masina poate pleca de pe loc.
- am patit de 7 ori treaba asta in zilele de miercuri si joi. Niciodata asa ceva nu mi s-a intamplat pana miercuri.
- codul de eroare stocat este: p0810 - clutch position control error
- kitul de ambreiaj are la activ peste 140000 de kilometri, ceea ce stiu ca ar cam fi cerut inlocuire de ceva vreme, dar as vrea sa ma asigur ca totusi problema nu e una pur electronica (din ceea ce am citit pe internet despre acest cod de eroare, ar putea fi cazul si de asa ceva). Si as vrea si sa ma asigur cumva si de faptul ca ambreiajul chiar e dus iremediabil, si asta inainte de a comanda tot kitul si de a duce masina in service pentru lucrare.

Ce imi recomandati, altceva decat schimbarea maine la prima ora a ambreiajului?
« Ultima Modificare: 16.Feb.2017, 11:16:16 p.m. de suzukiswift2009 »

Offline shpeedy

Re: Posibile probleme ambreiaj
« Răspuns #1 : 17.Feb.2017, 07:33:01 a.m. »
Inclin sa recomand mersul la un service autorizat Suzuki si punerea masinii pe tester - as recomanda Autonet (daca esti din Bucuresti).
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: suzukiswift2009

Offline suzukiswift2009

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 17.Feb.2017, 04:32:24 p.m. »
Inclin sa recomand mersul la un service autorizat Suzuki si punerea masinii pe tester - as recomanda Autonet (daca esti din Bucuresti).

Codul respectiv de la un service il am. Doar ca explicatiile de acolo au fost sumare si au mers pe linia solutiei exclusive a inlocuirii kitului de ambreiaj.
Citind pe Internet am ajuns sa cred ca nu e obligatoriu sa fie dus de tot discul.

Asa ca exact asta caut si eu. Un service unde sa stiu sigur ca oamenii au disponibilitate pentru astfel de detalii de diagnoza, cat si experienta cat cuprinde in acest sens. Inteleg ca ati avut experiente ok cu Autonetul... E vorba de cel din Giulesti, partener Suzuki?

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 17.Feb.2017, 05:09:17 p.m. »
Mașina ta e mai rara, dar Autonet repara Suzuki de vreo 8-9 ani, iar unii dintre ingineri și mecanici lucrează de atunci acolo. E o șansă mai mare sa-i dea de capăt problemei tale.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: suzukiswift2009

Offline bogdi12001

« Răspuns #4 : 24.Feb.2017, 03:38:00 p.m. »
La tine problema cred ca este de la acctuator. Am studiat cutia aceasta de viteze pt ca am avut 1-a la reparat.
Masina ce am avut-o la reparat nu prezenta nici o eroare in bord, doar patina ambreiajul. L-am inlocuit, am reprogramat cutia si totul este ok.
Socurile la plecarea de pe loc pot avea mai multe cauze, procedura de adaptare a cutiei nu a fost facuta corect (trebuiesc urmati niste pasi intr-o anumita ordine), corpul clapetei de acceleratie este murdar sau clapeta nu functioneaza corect si din cauza asta cutia isi i-a parametrii incorecti in timpul mersului ceea ce in timp duce la decalibrarea modului de plecare de pe loc (cutia trebuie sa se comporte ca si una automata clasica, la ridicarea piciorului de pe ambreiaj trebuie sa plece usor daca nu este in panta).

Daca sunt doritori am coduri de piese pentru disc ambreiaj si placa presiune separat sa puteti lua piese aftermarket. In magazine si cataloage se da doar kitt si doar pe original.
  • Honda Stream, Renult Megane 4, Renault Clio 2

Offline suzukiswift2009

• Newbie
  • *
« Răspuns #5 : 03.Mar.2017, 04:59:09 p.m. »
Daca sunt doritori am coduri de piese pentru disc ambreiaj si placa presiune separat sa puteti lua piese aftermarket. In magazine si cataloage se da doar kitt si doar pe original.

M-ar interesa coduri de piese pentru disc, rulment si placa.
Vreau, se intelege, sa fiu sigur ca e vorba de modelul corect, pentru acest model robotizat.
Asa ca sper ca sunt coduri de piese verificate si montate de dvs. personal pe un astfel de model de Swift.

Offline bogdi12001

« Răspuns #6 : 04.Mar.2017, 07:50:11 p.m. »
22400-62je0    disc
22100-62je0    placa presiune
  • Honda Stream, Renult Megane 4, Renault Clio 2

The following users thanked this post: Don Napoleon