Autor Subiect: RBS - S-a activat vreodata?  (Citit de 23814 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Calin sb

Re: RBS - S-a activat vreodata?
« Răspuns #210 : 18.Apr.2021, 11:44:06 p.m. »
Cum spuneam mai devreme , funcționarea e aleatorie.
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Offline perfidus

« Răspuns #211 : 21.Apr.2021, 12:05:18 p.m. »
Cuvantul aleatoriu e exagerat, mie mi se pare destul de predictibil. Trebuie indeplinit un cumul de factori prinsi intr-un algoritm. Ce ni se pare noua aleatoriu, automatului astfel gandit i se pare sistematic. Dar sunt atatea conditii de verificat simultan incat la unele evenimente rapide nu are timp sa reactioneze. Comparatia RBS cu algoritmii de conducere autonoma este mult fortata. Acolo sunt multiple camere, scanere LIDAR etc. Eu il vad ca pe o comoditate de siguranta care va fi produsa in curand pe scara larga, asa cum ABS a fost la vremea lui o noutate si acum e obligatoriu.

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")

Offline Calin sb

« Răspuns #212 : 22.Apr.2021, 09:19:57 p.m. »
Nu cred ca se poate compara cu ABS care este un sistem simplu care nu lasă roata sa se blocheze.
Atâta timp cât Rbs nu are 100 % rezultate identice in situații identice nu va fi sistem pe care sa te bazezi asta pentru mine înseamnă funcționare aleatorie.
Așa cum este el acum nu are cum sa devină obligatoriu.
  • Superb iV PHEV Style

The following users thanked this post: Myhay

Offline enicky

« Răspuns #213 : 22.Apr.2021, 11:31:07 p.m. »
Rbs-ul se activează doar la viteze mici, 5~30 km/h
   Exista posibilitatea sa nu fi citit cu atentie ce scrie in manual, pentru ca presupun ca ai sistemul in dotare, sau sa nu fi inteles corect sensul frazei.
In manualul meu la pag.3-93 scrie asa :
                "Sistemul de franare de avertizare
    Daca rulati cu o viteza de aprox. 30km/h sau peste(adica 35,40,45, etc.) fata de vehicolul din fata si daca soferul nu poate efectua manevre de evitare,........sistemul actioneaza usor frana".

La pag. 3-94 scrie asa :
    "Sistemul de franare automata
Atunci cand o coliziune frontala este considerata inevitabila la o viteza de aprox.5km/h sau mai mare fata de vehicolul aflat in miscare, sau la viteze intre aprox. 5km/h si 30km/h catre vehicolul stationat, franele vor frana puternic in mod automat....."

Deci, cu tot respectul, parerea mea este sa nu scriem informatii eronate pe care un cititor neavizat le pot lua drept corecte.

Dupa noua luni de condus cu acest sistem pot sa afirm cu tarie ca nu actioneaza deloc aleatoriu, ba mai mult toate situatiile in care a actionat erau similare.
      Iar pentru mediul urban, din mica mea experienta, pentru a evita o eventuala lovitura din spate, recomand folosirea RBS-ului in pozitia NEAR.
N-as vrea sa iei personal afirmatiile de mai sus, dar asa scrie in manual si mi se pare corect sa-l luam de referinta.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: cristidav

Offline Calin sb

« Răspuns #214 : 23.Apr.2021, 08:19:29 a.m. »
https://www.suzuki.cz/auto/svet_suzuki/press/suzuki-akademie/bezpecnostni-systemy/radar-brake-support-(rbs).pdf
Pentru obstacole fixe de la 5 la 30
Pentru obstacole in mișcare de la 5 km/h
Cred ca nu a avut timp sa vadă câinii.
Pe când vehiculul din fata era deja sesizat de acc.
Referința de viteza era pentru obstacole fixe discuția se axa pe tufișurile de pe marginea drumului.
In postarea de mai sus am specificat funcționarea referitoare la obstacole in mișcare respectiv autovehicolele din fata.
In plus in link-ul atașat de mine este o sinteza a sistemului.
Cred ca cineva trebuie sa citească toate postările înainte de a face afirmații.
  • Superb iV PHEV Style

Offline Myhay

« Răspuns #215 : 23.Apr.2021, 10:51:40 a.m. »
@enicky - La Vitara nu functioneaza deloc asa cum ai descris la S-Cross ul tau. Tu ai gen cum are Baleno cu Near-Far. Era perfect daca functiona si la Vitara asa ok.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline VictorN

« Răspuns #216 : 23.Apr.2021, 10:58:32 a.m. »
Cred ca are dreptate enicky.
Zilele trecute coboram de pe o bordura iar în fata și ușor stânga era o alta bordura pe care a văzut-o ca obstacol iminent și a frânat direct și violent. Aveam 5-10km/h.

La viteze mai mari te avertizează sonor înainte.

Trimis de pe al meu SM-G991B folosind Tapatalk

Offline enicky

« Răspuns #217 : 23.Apr.2021, 12:10:18 p.m. »
@enicky - La Vitara nu functioneaza deloc asa cum ai descris la S-Cross ul tau.
  Mai, eu am copiat pasajul din manual, acum e ciudat daca le-au facut diferite . Fa si tu comparatie cu ce scrie in manualul Vitarei.

Pe de alta parte @VictorN zice : "coboram de pe o bordura iar în fata și ușor stânga era o alta bordura pe care a văzut-o ca obstacol iminent și a frânat direct și violent. Aveam 5-10km/h.", deci identic cu ce scrie la mine in manual la pag.3-94.
    Si din ce vad eu in foto si la Vitara este aceeasi configuratie a butoanelor pe bord.
     :dknw:

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #218 : 23.Apr.2021, 01:50:38 p.m. »
Ce-mi place dialogul asta al "surzilor". Stiti ca exista o probabilitate extrem de mare sa comparati doua sisteme diferite?

Citat
Radar Brake Support (RBS), which uses millimetre-wave radar, has been replaced by Dual Sensor Brake Support (DSBS), which uses both a monocular camera and laser radar (MFL) to add pedestrian detection to collision damage mitigation braking. Lane Departure Warning, Lane Departure Prevention and Traffic Sign Recognition (TSR) functions are now available.

RBS nu functioneaza sub 30km/h in timp ce DSBS functioneaza de la viteze mult mai mici. Si asta nu este singura diferenta importanta intre ele.

Cand aveti discutiile astea ar fi util sa tineti cont de acest aspect. Masinile produse intre 2015 si 2019 sunt echipate cu RBS iar cele ulterioare cu DSBS.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: Myhay, Dogy, Dromihete

Offline Myhay

« Răspuns #219 : 23.Apr.2021, 04:24:48 p.m. »
@enicky - La Vitara nu functioneaza deloc asa cum ai descris la S-Cross ul tau.
  Mai, eu am copiat pasajul din manual, acum e ciudat daca le-au facut diferite . Fa si tu comparatie cu ce scrie in manualul Vitarei.

Pe de alta parte @VictorN zice : "coboram de pe o bordura iar în fata și ușor stânga era o alta bordura pe care a văzut-o ca obstacol iminent și a frânat direct și violent. Aveam 5-10km/h.", deci identic cu ce scrie la mine in manual la pag.3-94.
    Si din ce vad eu in foto si la Vitara este aceeasi configuratie a butoanelor pe bord.
     :dknw:

Lasa manualul ( in cazul asta). Eu ma refeream la ce ai spus tu din experienta ta de 9 luni cu noua masina. Ultimul paragraf al postului. Este total opus cu ce experimentez eu pe Vitara. De fapt din ce spui Baleno 2017=S-Cross 2020 ( la RBS)
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic