Autor Subiect: RBS - S-a activat vreodata?  (Citit de 23813 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: RBS - S-a activat vreodata?
« Răspuns #200 : 18.Apr.2021, 04:38:45 p.m. »
Nu uitați ca toate acestea sunt sisteme ajutătoare care au apărut in ultimii 10 ani (deci sunt încă in dezvoltare) si nu înlocuiesc șoferul. Răspunderea este in continuare a noastră. De aceea îl consider un ajutor de prețuit, cu toate neajunsurile sale. Eu am văzut toată seria de documentare, an de an, cu evoluția mașinilor autonome in concursurile premiate de DARPA cu 1 milion de dolari. Si era 2007, primul. Prin 2010 doar S-Classe avea ceva de genul. Eu zic sa apreciem ce avem pana avem bani de ceva mai mult (pentru ca prețul joaca un rol, nu?)...

PS: Am tot încercat sa folosesc dictarea  in engleza cu programul dedicat al Windows-ului, încă îmi scrie corect 1 cuvânt din 10...așa ca ...Si ei furnizează echipamentele de traducere automata pentru armata americana. Iar eu nu sunt chiar tâmpit la limba engleza. Dar telecomanda SONY dela TV recunoaște comenzile vocale in limba romana fără probleme!
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Myhay

« Răspuns #201 : 18.Apr.2021, 04:59:46 p.m. »
Sunt de acord ca sistemul este foarte ok si necesar dar la Vitara pur si simplu a dat inapoi...este chiar problematic dpmdv. Degeaba il pui daca mai mult face rau decat bine. Daca avem un conducator auto mai....atehnic sau nepasator / dezinteresat , face accident aiurea din cauza sistemului care ar trebui sa l apere de astfel de evenimente , are prea multe lacune ( cazul meu cu gardurile ma-sii si colegul cu crengutele - frana violenta cand pur si simplu nu este cazul). Ori ma ajuta ori ma incurca? Este doar o chestie de timp pana intra unul din spate in noi. La Baleno functioneaza ireprosabil dupa cum am spus , jos palaria n am ce comenta , m a salvat de la tamponare serioasa de cateva ori.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline VictorN

« Răspuns #202 : 18.Apr.2021, 06:22:53 p.m. »
Sistemul nu e perfect, nu face diferența între frunze și un stâlp. Dar e bun si te poți baza pe el in relație cu mașina din fata.

Am luat 3 câini la viteze între 50 și 80km/h și vreo două păsări la +100km/h, fără sa se activeze RBS.

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

Offline Flint Beastmood

« Răspuns #203 : 18.Apr.2021, 07:43:53 p.m. »
Facand abstracție de RBS, cum naiba ai reusit sa lovesti 3 caini?
  • Vitara 1.4/48V Allgrip

Offline Myhay

« Răspuns #204 : 18.Apr.2021, 07:55:13 p.m. »
Daca ai avut noroc sa fie caini de talie mica daune moderate. Daca erau dulai....e nasol... am luat si eu unul ciobanesc cu 80km/h pe partea soferului pe colt. Era cat un ciobanesc german matur. Daune insemnate. Fara casco eram mancat.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline VictorN

« Răspuns #205 : 18.Apr.2021, 08:35:02 p.m. »
Facand abstracție de RBS, cum naiba ai reusit sa lovesti 3 caini?
Era seară, drum cu o banda pe sens și n-am avut cum sa fac manevre desi pe doi dintre ei i-am văzut în timp util. Surprinzător, n-am avut daune mari.

Suspectez că de vina e și culoare mașinii, gri, pentru că atât timp cât am avut mașina de culoare albă nu mi-a sărit niciunul in fata.

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

Offline Calin sb

« Răspuns #206 : 18.Apr.2021, 10:24:28 p.m. »
Rbs-ul se activează doar la viteze mici, 5~30 km/h
Altfel ar fi plin de accidente pe drumuri de viteza.
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Offline mariusl82

« Răspuns #207 : 18.Apr.2021, 10:39:46 p.m. »
Salut
De unde asta cu viteza mica??mi s-a activat si pe autostrada cand cel din fata a franat brusc...
Dar nu am testat viteza ninima, stiu ca functioneaza deoarece m-a scapat de niste bariere lasate asta iarna pe ceata... barierele de la parcarea firmei... :) dar nu m-am uitat sa vad cat aveam la bord... ideea e cu cat e viteza mai mare cu atat e mai intensa franarea... ceea ce e si de asteptat
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline Calin sb

« Răspuns #208 : 18.Apr.2021, 10:49:12 p.m. »
https://www.suzuki.cz/auto/svet_suzuki/press/suzuki-akademie/bezpecnostni-systemy/radar-brake-support-(rbs).pdf
Pentru obstacole fixe de la 5 la 30
Pentru obstacole in mișcare de la 5 km/h
Cred ca nu a avut timp sa vadă câinii.
Pe când vehiculul din fata era deja sesizat de acc.
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

The following users thanked this post: mariusl82

Offline mariusl82

« Răspuns #209 : 18.Apr.2021, 11:41:19 p.m. »
Super, tot acolo spune “ Radar Brake Support is designed to respond largely off metal, thus detecting vehicles in general” explica de ce nu a vazut cainele.. din ce zice acolo nici pietonii,biciclete sau altele doar in anumite conditii..
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise