Autor Subiect: RBS - S-a activat vreodata?  (Citit de 23815 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Valentin.Bartolomeu

Re: RBS - S-a activat vreodata?
« Răspuns #180 : 10.Iul.2020, 09:59:40 a.m. »
In Bucuresti pe Mihai Bravu - Stefan cel Mare daca circul pe banda a 3-a, langa gardul ce margineste linia de tramvai, sunt anumite zone (dar fix numai in acele zone), unde primesc avertizari de impact. De vreo doua ori le-am ignorat si a franat violent. Solutia gasita a fost sa ma indepartez vreo 10-20 cm de gard sau sa ciupesc frana (ca sa nu mai franeze ea). Sistemul functioneaza destul de bine dar are unele limitari (sunt mentionate si in manualul de utilizare, pentru cine l-a citit). Avertizari am primit si in cazul pietonilor dar si a lucrarilor pe sosea. Din practica am observat ca este setata sa "vada" in fata si putin stanga-dreapta. Usor-usor ne vom obisnui cu sistemul.
Pe Vitara Facelift nu mai exista setarea de aproape-departe. Presupun ca aceasta "grija" a fost preluata de computer. Sistemul este prea complex si implica prea multi senzori. Unii de care nici nu stim si nici nu ne intereseaza. Principalul e sa functioneze atunci cand e nevoie.
  • Suzuki Vitara 1.4 BoosterJet MT Spirit 2019

The following users thanked this post: perfidus

Offline Dogy

« Răspuns #181 : 10.Iul.2020, 11:04:58 a.m. »
Confirm: gardurile noi de tramvai montate prin Bucuresti garanteaza activarea nedorita a RBS - am patit-o si eu pe Mihai Bravu. De multe ori doar bipaie. Franarea nu este anulata de apasarea acceleratiei, dimpotriva. Si, in mod clar, franeaza mult mai eficient decat o poti face tu.
Sistemul functioneaza si la pietoni si, desi nu e perfect, mi se pare unul foarte bun (odata m-a salvat de la a-l lovi pe unul in spate, care a franat brusc, eu uitandu-ma aiurea, la o masina de Politie). Asa ca il tin mereu activat.
Bine ca nu se activeaza aiurea in cazul parapetilor de pe autostrada - atunci clar ar fi reprezentat un pericol.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline perfidus

« Răspuns #182 : 10.Iul.2020, 12:08:28 p.m. »
Care este limita de viteza pe Mihai Bravu - Stefan cel Mare? Cat aveati cand s-a activat? Sistemul de detectie cu camera are o componenta de AI, ar trebui informat producatorul/dealerul ca este o problema cu acele garduri si sistemul sa evolueze la urmatoarele versiuni spre eliminarea alarmei false. La fel, cei de la primarie ar trebui sa instaleze placutele reflectorizante in interiorul gabaritului gardului, nu in exterior.

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")

Offline badmania98

« Răspuns #183 : 10.Iul.2020, 05:11:40 p.m. »
Cel de la reprezentanță le specifica acest lucru (gardurile lui Firea) celor care au luat mașina în primire înaintea mea. Mie nu mi-a mai zis, dar reținusem aspectul.
  • Suzuki VITARA ALLGRIP 1.4 BOOSTERJET HYBRID LUXUS 6MT, 2020

Offline Valentin.Bartolomeu

« Răspuns #184 : 10.Iul.2020, 05:40:52 p.m. »
@perfidus limita de viteza este de 50km/h. Toate evenimentele s-au intamplat la o viteza mai mica de 50km/h. Coroborat cu alte evenimente de acest fel din trafic, unde nu era gard si lumina ceva mai scazuta, am ajuns la concluzia ca sistemul de avertizare se activeaza inclusiv la aprinderea becurilor de pe frana a masinii din fata. Gardurile de pe langa sina de tramvai au montate catadioptri care cred ca in acele zone reflecta cumva mai ciudat lumina si pacalesc masina. Acest sistem are doua componente majore pentru functionare: radarul din bara si camera din parbriz. Restul deciziilor le ia computerul.
  • Suzuki Vitara 1.4 BoosterJet MT Spirit 2019

Offline florin301975

« Răspuns #185 : 10.Iul.2020, 06:07:45 p.m. »
Situati in care radarul poate sa se activeze: foto/manual

Offline badmania98

« Răspuns #186 : 10.Iul.2020, 06:47:45 p.m. »
Oho. Sunt vreo 2 pagini la modelul nou.

Offline badmania98

« Răspuns #187 : 15.Iul.2020, 09:21:38 a.m. »
Sper să nu am probleme pe Dealul Negru. :P

Offline VictorN

« Răspuns #188 : 15.Iul.2020, 09:23:27 a.m. »
Am trecut pe acolo saptaman trecuta și nu s-a activat.
Nu o deranjează serpentinele.

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

The following users thanked this post: badmania98

Offline badmania98

« Răspuns #189 : 15.Iul.2020, 09:31:15 a.m. »
Mă gândeam când urci pe serpentinele alea strânse,  pe banda a 2-a într-o depășire, și pe celălalt sens să coboare un camion.