Autor Subiect: RBS - S-a activat vreodata?  (Citit de 24881 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline FlorinSuzuki

Re: RBS - S-a activat vreodata?
« Răspuns #130 : 03.Iun.2019, 01:35:50 p.m. »
Stâlpii aia (de la pasarela) amplasati pe trotuarul din stânga foarte aproape de carosabil?

Da, cred ca de la stalpi a fost, ca a franat chiar in dreptul lor. Sistemul de preventie de la Mercedes pare mai slab decat la Suzuki  :D

Oricum, faza cu franarea din cauza gardurilor noi de langa liniile de tramvai am patit-o si eu, bine ca a fost pe faza cel din spate. Gardurile alea au in partea de sus un patrat metalic cu un "ochi de pisica" intreptat spre drum, cred ca de la protuberantele alea se declanseaza. De atunci ma tin mai departe de ele  :baston:
  • Suzuki Vitara Facelift 1.4 Luxus AT AllGrip Solar Yellow / Black

Offline dandoru

« Răspuns #131 : 03.Iun.2019, 01:46:17 p.m. »
Și eu am pățit de doua ori să frâneze când eram aproape de gard. Nu sa oprit pe loc. Pe Sos. Olteniței și Cal. Văcărești sa întâmplat. Acum când merg pe lângă gard, dezactivez funcția. Este aproape imposibil ca cineva să nu se bage prin dreapta cu toate ca este o singura banda.

Trimis de pe al meu SM-G975F folosind Tapatalk

Offline enicky

« Răspuns #132 : 03.Iun.2019, 03:49:17 p.m. »
  Daca vorbim de sistemul de pe Vitara, e clar ca are si dezavantaje. Probabil ca soferul trebuie sa pastreze o distanta mai mare fata de garduri/stalpi laterali.
  Pe de alta parte, situatia din clip(similara cu ce i s-a intamplat colegului) s-ar rezolva fara incident daca cel din spate pastreaza distanta sau are reflexe f. bune. Sa ne gandim ca in fata Mercedesului aparea  un obstacol, iar soferul frana brusc, cel din Fiat(care nu avea vizibilitate in fata Mercedesului din motive de gabarit!) trebuia la randu-i sa opreasca, dar nu mai reusea.
  Cand ma gandesc ca am avut o situatie similara, doar ca loganul din fata mea a franat brusc ca sa nu accidenteze  doi  ...porumbei.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Dogy

« Răspuns #133 : 03.Iun.2019, 03:57:05 p.m. »
Gardurile alea au in partea de sus un patrat metalic cu un "ochi de pisica" intreptat spre drum, cred ca de la protuberantele alea se declanseaza. De atunci ma tin mai departe de ele  :baston:

Da, e cea mai logica explicatie.
Mi-a mai dat si azi pe Colentina semne de oprire automata pe langa gardurile lu' peste, am dezactivat functia prin zona.
E clar, trebuie sa ne tinem mai departe de garduri, de stalpi, de parapeti... Nu vreau sa stiu cum e o franare de-asta pe vreo autostrada la 130 km/h, cu vreun grabit in spate.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline smiley

« Răspuns #134 : 03.Iun.2019, 04:28:02 p.m. »
Am si eu emotii sa nu intre acest RBS ca din cand in cand mai am warninguri care sunt din cauza ca nu "intelege" el situatia.

Eu sincer ma astept ca daca intra si tu apesi acceleratia la podea sa poti face un override temporar la acesta functionalitate.

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline ntire2000

« Răspuns #135 : 03.Iun.2019, 05:18:36 p.m. »
Sistemele astea a lu' peshte de multe ori dau cu virgula.
E suficient o singura data sa dea rateu major si sa te trezesti la sectia de terapie intensiva (cum e sa ai un tir de 30 de tone în spate când îti activeaza ala frâna vietii?).
Personal nu am încredere în ele, sunt insuficient de bine puse la punct, sunt abia la variantele de pionierat 2.0, 3.0 .... vor mai trece ani pâna vor fi sigure cu adevarat.
Si la cercetarea care mai trebuie bagata în ele o sa fie fiabile cu adevarat pe masinile de la 40-50k euro în sus (ca sa se poata amortiza mai repede).
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #136 : 03.Iun.2019, 06:02:38 p.m. »
Din cate stiu are 3 trepte de distanta pentru activare, eu o tin la intermediar. Imi intra cand am o curba de care ma apropii rapid si e un stalp in ea sau cand merg aprope de parapet in curba lunga pe autostada. Sau in damb, cand e in indicator deasupra dupa damb. Conteaza viteza cu care te apropii de "contact".  Verificat. A franat de vreo 3 ori inaintea mea. O singura data a facut-o perfect, eu nu eram atent si ala din fata oprise, la viteza relativ mica, cred ca 30-40km/h. Ma simt mai sigur cu el dar eu tot tin 20-50 m pana la ala din fata...conducere preventiva, oricand si oriunde. O calc si eu pe a mea dar unde se poate si fara riscuri...
PS: cand ninge sau ploua intens mai mult timp se dezactiveaza sezorul. Am inteles ca generatia noua e bazata pe analiza video si nu senzor radar, asa este?
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: ambmihai

Offline aavii

« Răspuns #137 : 03.Iun.2019, 06:47:07 p.m. »
Daca nu ma insel ai doar "far" si "near" pe care il poti selecta de la butonul din stanga volanului.
La vitara noua au coborat senzorul radar din sigla pe spoler (ca la SX4, Swift)
Am impresia ca la ignis e valabil ce zici cu camerele video el avand suplimentar functia de detectie pietoni.

Mie mi se preactiveaza destul de des (alerta sonora) dar nu franeaza (o singura data a franat suplimentar pe autostrada cand s-au sicanat unii in fata mea)

Iarna, dezactivarea lui are legatura cu murdarirea senzorului (cand se depune gheata sau mazga pe radar, sau mai nou chiar musculite si gaze)
  • Suzuki Vitara S grade

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #138 : 03.Iun.2019, 08:29:35 p.m. »
Am patit-o si pe ploaie continua torentiala, dupa 5-10 minute s-a dezactivat, ca de atatea picaturi nu distingea nimic. Si asta nu in Suedia: in vara lui 2017 de la iesirea din Slovacia pana la intrarea in Romania a plouat rupere de nori, in Ungaria, toata. 320 km de autostrada numai pe rupere de nori, 4 ore de chin ca nu vedeam mai nimic in fata pe autostrada. Nevasta-mea era mai terminata ca mine...Atunci s-a dezactivat si asta....nemernicul!
Am 3 setari de distanta, a mea este pe mediu.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Dogy

« Răspuns #139 : 04.Iun.2019, 12:29:31 a.m. »
Am inteles ca generatia noua e bazata pe analiza video si nu senzor radar, asa este?

Si, si. Adica are si radar, si camera. I se spune DSBS - Dual Sensor Brake Suport - si detecteaza si pietoni acum.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

The following users thanked this post: Costique