Autor Subiect: RBS - S-a activat vreodata?  (Citit de 23812 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Re: RBS - S-a activat vreodata?
« Răspuns #120 : 11.Mar.2018, 04:03:14 p.m. »
Offtopic stiu si sa-mi fie cu iertare dar ma roade curiozitatea: la Outback cum functioneaza ACC? tot de pe la 40km/h si daca da chiar il folosesti in oras? Ca nu prea ai cum zic!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline wolfin

« Răspuns #121 : 12.Mar.2018, 01:50:14 p.m. »
O lamurire, va rog: RBS combinat cu ACC.. functioneaza si la viteze mici, in oras?
   Tu folosesti ACC in oras?!

noaptea mai apuc..pe splai...sau bulevarde mari....sau in orase mici cand le traversez....gen Bals ....asta ca ma manaca talpa...si asa sunt linitat. off topic Limint nu l am apasat niciodata
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline daktery

« Răspuns #122 : 16.Dec.2018, 02:50:01 p.m. »
Salutare,

Am si eu o intrebare pt cunoscatori,daca se poate spune.
Acum pe vremea asta mocirloasa RBS da destul de multe erori din cauza mizeriei,asa ca am incercat sa-l dezactivez,numai ca si cu el dezactivat tot primesc erori in bord.Sa fie prea sensibil?asa e normal sa faca?sau este vorba de o defectiune?

Multumesc.
  • Suzuki Vitara 1.6 vvt/spirit/allgrip/MT

Offline Ruhestand

« Răspuns #123 : 16.Dec.2018, 04:03:57 p.m. »
Salut,
Degeaba dezactivezi RBS-ul...eroarea iti apare pentru ca dezactiveaza senzorul pentru Cruise Control :)
Mi-a aparut si mie de vreo 3-4 ori.
Apropo de Cruise Control...am descoperit ca daca radarul nu merge, nu mai poate fi folosit nici el...mi se pare cam aiurea...ma asteptam sa functioneze ca unul normal...setezi viteza si in caz necesitate franezi singur...
  • Suzuki Vitara S

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #124 : 16.Dec.2018, 08:20:58 p.m. »
O lamurire, va rog: RBS combinat cu ACC.. functioneaza si la viteze mici, in oras?
   Tu folosesti ACC in oras?!

De cand am luat un radar in tunel...da. La intrarea in tunel pe camera de bord cu GPS aveam 81km/h, la radar - 200m mai incolo - aveam deja 94km/h si asta fara sa simt, ca deh, am talpa grea (port 45!). De atunci de cate ori intru in tunel activez ACC la 73 km/h...Da , daca este zona cu radare , e mai bine sa activezi ACC.
Mie mi s-a activat RBS-ul de vreo 50 de ori pana acum si a franat inaintea mea de vreo 5 ori. De 2 ori in aceste cazuri nu ma uitam la trafic, in celelate 3 aveam viteza mica si setarile lui de distanta l-au activat desi eu am considerat ca nu e inca nevoie sa franez.
Una peste alta este un plus. Am avut experientele mele si stiu sigur ca ajuta. Apoi ACC-ul il folosesc numai la limitarile de viteza drastice sau sa mai dezmortesc piciorul la drum lung (e ceva sa dansezi in timp ce conduci, nu?) dar nu il foloses in mod obisnuit. Nu imi plac acceleratiile bruste de dupa ce un camion se da din fata mea deoparte (de la 90 la 130 te duce in mod sportiv si eu nu ma omor dupa zvacuri. Masina poate mai mult decat vreau eu).
RBS-us mi se dezactiveaza uzual cand ninge, pe ceata deasa sau burnita grosa, genul asta de fenomene care reflecta prea mult radiatia emisa.

PS: In Suedia radarele fixe sunt presemnalizate iar Politia trebuie mai intai sa identifice clar soferul din poza. De aia unii pe aici conduc de parca sunt omul invizibil...
« Ultima Modificare: 16.Dec.2018, 08:32:41 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Dogy

« Răspuns #125 : 03.Iun.2019, 12:14:56 p.m. »
Mi s-a declansat sambata DSBS (fostul RBS, ca acum are si camera) in timp ce mergeam pe langa gardul amplasat pe Mihai Bravu in Bucuresti, care delimiteaza linia de tramvai de benzile auto. (Au rezultat niste benzi mai inguste si se circula foarte lipit de gard in unele zone...) Iar intr-o zona in care gardul facea si o curba usoara spre dreapta, odata cu banda de langa, evident, m-am trezit din senin ca-mi franeaza brusc masina, de era cat pe-aici sa intre un tip din spate in mine - evident ca l-a luat si pe el prin surprindere, ca nu era niciun motiv sa franez eu brusc: banda era libera, mergeam cu 60 km/h spre primul semafor, eram primul plecat de la semaforul anterior.
Foarte ciudat a fost sa ma trezesc cu frana aia brusca (a intrat ABS-ul) fara niciun motiv si sa ma trezesc oprit in mijlocul drumului, cu foarte multi soferi derutati in spate. Nici eu nu intelegeam ce naiba se intampla, nici ei... Dubios sa n-ai niciun control asupra masinii, intr-o situatie in care nu era necesara preluarea controlului de catre masina. E cam aiurea sa fii cu piciorul pe acceleratie si totusi masina sa franeze brutal. Deh, tehnologia asta...
Imi place sa cred ca totusi n-a fost o eroare sau o defectiune, ci doar acel gard foarte aproape de masina si un pic curbat in fata...
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline ...

« Răspuns #126 : 03.Iun.2019, 12:18:50 p.m. »
Ceva in genul asta cred ca a patit si doamna lovita din spate:
https://www.trafictube.ro/iesire-pasaj-unirii/

Offline Dogy

« Răspuns #127 : 03.Iun.2019, 12:40:46 p.m. »
Nu este deloc exclus... Dar ce sa i se fi parut Mercedesului ei ca fiind un obstacol iminent?

LE: cred ca stiu: "zidul" de umbra. Cumva, in soarele de dupa pasaj, camera masinii a fost pacalita de umbra acelui bloc care se asterne peste sosea. Alt motiv chiar nu vad. Cert e ca a evitat sa intre in umbra.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline ...

« Răspuns #128 : 03.Iun.2019, 12:44:26 p.m. »
Vreun soricel...
Nu cunosc zona aia, dar franarea autonoma brusca la viteze mari nu mi se pare o idee prea buna. Fie ca e o punga prin aer sau un gard paralel.

Online ntire2000

« Răspuns #129 : 03.Iun.2019, 01:16:56 p.m. »
Stâlpii aia (de la pasarela) amplasati pe trotuarul din stânga foarte aproape de carosabil?
Masina a oprit la o distanta sigura fata de acei stâlpi.
Acuma doamna aia trebuie sa-si angajeze un expert care sa-i macine pe tâmpitii aia care au amplasat acel stâlp chiar lânga bordura.
« Ultima Modificare: 03.Iun.2019, 01:32:00 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού