Autor Subiect: RBS - S-a activat vreodata?  (Citit de 23816 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline aavii

Re: RBS - S-a activat vreodata?
« Răspuns #110 : 08.Mar.2018, 08:26:15 p.m. »
Din proprie experienta va spun ca RBS se decupleaza in momentul in care actionezi frana sau acceleratia. Si asa consider ca este si normal !
mie mi s-a activat pe autostrada cand s-au sicanat doi in fata mea si eram in franare deja dar a considerat ca trebuie franat mai mult probabil.
cel mai important este ca rbs-ul reactioneaza in functie de diferenta de viteza intre masina si obstacol! mai sus a intrat, a franat reducand diferenta de viteza dar doamna a accelerat nemaifiind diferenta mare de viteza...

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Suzuki Vitara S grade

Offline NicNic

« Răspuns #111 : 08.Mar.2018, 09:55:36 p.m. »
. Am gasit filmarea mai lunga.
Toti au vrut sa iasa in siajul unei ambulante:

Observ ca doar soferul de Nissan nu face trecerea pe banda doi in zona de linie continua. Asta ca sa gasim nod in papura, in completare la cine s-a bagat din scurt, care a fost primul sau care a fost mai tupeist.

Concluzia mea ar fi simpla: Vitara a lovit in spate un Logan pentru ca doamna  era prea "infipta" in acceleratie si nu a mai avut reactie la franare. Nissan-ul nu a fost implicat fizic in accident.

@enicky:
Iata ca apare si o zicala noua: "De asta trebuie sa ne ferim de Vitare!"
Se poate dezvolta si "butterfly effect" cand avem timp de discutii.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline trifi

« Răspuns #112 : 09.Mar.2018, 07:31:41 p.m. »
La politie (daca este adusa filmarea) vinovat va fi scos cel cu MCV-ul. Neasigurare la schimbarea benzii de mers, pe linie continua. Cat de repede a mers doamna sau cat de atenta era - mai putin important (accident fara victime). Daca nu are filmarea si soferul cu Dacia nu scrie in declaratie ca a schimbat banda, ci doar ca a franat, fara alte probe, vinovata doamna cu Vitara. Cel cu Nissan-ul nici o treaba, daca nu e lovit si el.
  • Suzuki Vitara S Allgrip

Offline ariciul

« Răspuns #113 : 10.Mar.2018, 04:41:14 p.m. »
Zici? Si Vitara a schimbat banda imediat cand a trecut ambulanta si tot pe linia continua! E un lant de greseli acolo in care sunt implicate toate cele trei masini. Absolut toti ar trebui amendati, fiecare pentru vina lor.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: ASZ

Offline toma

« Răspuns #114 : 10.Mar.2018, 06:23:46 p.m. »
Eu zic ca discutia s-a indepartat binisor de subiectul topicului :)

Legat de RBS ar fi bine de reamintit ca scopul lui este sa diminueze cat mai mult viteza la un eventual impact. Din filmare se observa ca Vitara franeaza initial apoi accelereaza din nou inainte de impact. Nu cred ca putem aprecia ca prima franare a fost sau nu facuta de RBS, sigur este ca soferul a fost cel care a avut controlul ulterior, decizia gresita de a accelera ii apartine in intregime.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline musicall

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 488
  • Gen: Bărbat
  • Dioxidul de carbon e principalul gaz cu efect high
« Răspuns #115 : 10.Mar.2018, 07:43:46 p.m. »
Nu accelereaza DUPA RBS, se duce sanie!!!!
  • SX4 S-CROSS 1.4Boosterjet AllGrip
1. Ma uit dupa Suzuki... 2. Astept un Suzuki... 3. Conduc (si) un Suzuki.

Offline Dogy

« Răspuns #116 : 11.Mar.2018, 01:18:54 a.m. »
O lamurire, va rog: RBS combinat cu ACC si AT functioneaza si la viteze mici, in oras? Sau la mersull in coloana?
Multumesc!
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #117 : 11.Mar.2018, 01:44:22 a.m. »
La Suzuki ACC-ul functioneaza doar la viteze mai mari de 40 km/h. RBS-ul functioneaza de la 5 km/h.

Offline enicky

« Răspuns #118 : 11.Mar.2018, 01:48:45 a.m. »
O lamurire, va rog: RBS combinat cu ACC.. functioneaza si la viteze mici, in oras?
   Tu folosesti ACC in oras?!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #119 : 11.Mar.2018, 02:03:53 a.m. »
Nu imi era mie adresata intrebarea, dar eu il folosesc la Outback. :)