Autor Subiect: RBS - S-a activat vreodata?  (Citit de 23810 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Ruhestand

Re: RBS - S-a activat vreodata?
« Răspuns #100 : 08.Mar.2018, 03:21:40 p.m. »
@ManuP: intr-adevar...initial n-am dat importanta cat a trecut din momentul in care a ajuns Loganul pe B2 si pana la frana. S-ar putea ca un politist sa dea vina pe Logan dupa vizionarea imaginilor...practic i-a taiat calea si apoi a franat...ar putea sa scape doamna de "nepastrarea distantei"
  • Suzuki Vitara S

Offline enicky

« Răspuns #101 : 08.Mar.2018, 03:32:08 p.m. »
Nissan-ul n-are nicio treaba legala in acest accident. A schimbat banda aiurea,
    Neasigurare si nesemnalizare la schimbarea directiei de mers !!!! N-are nicio treaba !!! De ce sa mai semnalizam/asiguram cand trecem de pe o banda pe alta, ca doar avem suv !  Asa stim sa conducem ! Vinovatul fara vina ! :-?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Ruhestand

« Răspuns #102 : 08.Mar.2018, 03:35:41 p.m. »
@enicky: ne ducem mult in off-topic si o sa apara un moderator in curand sa ne atentioneze :)
LEGAL, Nissan-ul este implicat in accident doar daca-l loveste Logan-ul. Pentru asta s-a inventat treaba cu pastrarea distantei bla bla bla...ca sa poti opri in caz ca ala din fata ta franeaza brusc. Atat timp cat Logan-ul a putut opri, restul e can-can
  • Suzuki Vitara S

Offline AnCh

« Răspuns #103 : 08.Mar.2018, 04:13:30 p.m. »
Vezi ca gresesti. Daca esti o cauza a unui accident esti implicat in accident si poti fi tras la raspundere. Ce spui tu este ca cel care pune un pistol in mana unui copil nu are nici o vina ca acel copil a omorat pe cineva.
Un caz interesant a fost cand cineva a omorat un pieton pe trecere pentru ca nu l-a vazut de masinile parcate in fata trecerii si au fost trasi la raspundere si cei doi care au parcat acolo cu cate 25% cauza/implicare si 50% cel care a omorat omul. Initial si pietorul era cauza de 10-15% prin neasigurare dar fiind mort a fost scos din partea de vina.

Si da, scuze de off-topic. Cred ca ar merge mutata in alt thread, aceasta discutie. :)
  • Suzuki Vitara, Passion 1.6 benzina, Allgrip, BUC, Silky Silver

Offline ariciul

« Răspuns #104 : 08.Mar.2018, 04:45:18 p.m. »
Filmarea e un exemplu foarte bun despre ce se poate intampla in trafic, cu tot cu RBS!  :D
Din filmare se vede foarte clar ca cei trei erau in coloana unul dupa altul in banda de mijloc inainte de trecerea ambulantei. Tot la fel de clar se vede Vitara ca se baga imediat dupa ambulanta dupa care ceilalti doi din fata ei la o secunda distanta incearca acelasi lucru, de aici si incidentul.

In ceea ce priveste RBS-ul zic ca se vede o schita de franare initial (momentul in care se baga Loganul) si apoi in loc sa continue franarea doamna a accelerat crezand ca Loganul o sa-si pastreze viteza! RBS-ul e posibil sa fi fost derutat de secventa asta de franare-accelerare astfel ca pana la urma a survenit tamponarea! De obicei daca franezi RBS-ul te ajuta daca considera ca e cazul dar daca tu accelerezi in timp ce el atentioneaza s-ar putea ca sa nu faca nimic deoarece poate considera ca tu o sa ocolesti obstacolul!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Lerua07

« Răspuns #105 : 08.Mar.2018, 05:42:57 p.m. »
Din proprie experienta va spun ca RBS se decupleaza in momentul in care actionezi frana sau acceleratia. Si asa consider ca este si normal !
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline ariciul

« Răspuns #106 : 08.Mar.2018, 06:02:06 p.m. »
La frana nu se decupleaza daca considera ca trebuie sa te ajute. Nu ti s-a intamplat sa pui si tu si masina frana in acelasi timp? Mie da!  :)
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Catalln

« Răspuns #107 : 08.Mar.2018, 06:23:01 p.m. »
Nu stiu cum e la altii dar daca intra RBS si accelerez imi caraie de spui ca se rupe ceva, după care daca vede ca eu accelerez se potoleste si da drumul iar la frânare susține frânarea pana la un punct dupa acare tace malc.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline solymir

« Răspuns #108 : 08.Mar.2018, 06:36:41 p.m. »
imi caraie de spui ca se rupe ceva
Acel sunet e o pregatire pentru retragerea pedalierului in caz de accident, din cate stiu.
  • S-Cross Luxus Mineral Grey. Pentru ca Spirit AT nu exista...

Offline Lerua07

« Răspuns #109 : 08.Mar.2018, 07:02:21 p.m. »
Nu e asta. Acel carait este o cuplare si decuplare succesiva si rapida a placutelor de frana pe disc, ptr ca RBS lucreaza in tandem cu ABS.
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !