Autor Subiect: RBS - S-a activat vreodata?  (Citit de 23800 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline aavii

RBS - S-a activat vreodata?
« : 17.Ian.2017, 03:01:29 p.m. »
A avut cineva experienta activarii franei de urgenta? Pentru modelele echipate cu RBS, in afara de acel semnal acustic, s-a intalnit cineva cu situatia de a frana automat masina? Ma intereseaza in ce conditii se activeaza si cat de eficient e . Si asta nu dupa surse teoretice
  • Suzuki Vitara S grade

Offline wolfin

Re: RBS - S-a activat vreodata?
« Răspuns #1 : 17.Ian.2017, 03:14:16 p.m. »
la mine o data.

pe bul coposu.

vroiam sa intru intre tramvai si stalpul de semafor...aveam vreo 20-30 km/h....si s-a intamplat. a franat violentla 0h

nasol moment.

mai nasol a fost pe centura Turnu-Severin...cand depaseam o coloana de tiruri ...si la ultimul m-am repliat usor sa treaca o masina si sa ies repede..ceva de genu....si nu semnalizam.....minunea s a intamplat din nou....acolo au fost chiar senzatii... :D

macar nu a franat la 0.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: aavii

Offline bogdanzarnescu

• Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline toma

« Răspuns #3 : 17.Ian.2017, 05:09:30 p.m. »
Functioneaza... din experienta proprie conform cu ce scrie in manual  >:)   (inclusiv alertele false). Nu este genul de sistem pe care sa il testezi in stilul accelerezi spre un perete si vezi ce se intampla.

vezi mai multe detalii aici:
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5917.80#gsc.tab=0#msg206263

M-am gandit de mai multe ori cum ar fi sa faci un test in care sa pui de-a latul soselei o foaie de hartie cam de dimensiuni 2m x 2m spre care sa te indrepti cu viteza sa vezi ce se intampla  :inteligent:
Oare o sesizeaza radarul?  :-?

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline wolfin

« Răspuns #4 : 17.Ian.2017, 06:08:51 p.m. »
imi aduc aminte de volvo
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline ariciul

« Răspuns #5 : 17.Ian.2017, 09:50:59 p.m. »
Ai sa-ti dai seama imediat cand va functiona, se va auzi ca un carait (ai sa te intrebi tu sau ceilalti ocupanti ai masinii ce se intampla).
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline enicky

« Răspuns #6 : 17.Ian.2017, 11:53:13 p.m. »
..... un test in care sa pui de-a latul soselei o foaie de hartie cam de dimensiuni 2m x 2m spre care sa te indrepti cu viteza sa vezi ce se intampla 
               Probabil ca vei trece prin ea ! :) Am incercat eu la test drive cu un panou si l-am lipit de bord pe vanzator. "Nu se activeaza mereu", mi-a spus dupa ce a revenit la loc in scaun.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #7 : 18.Ian.2017, 12:34:39 a.m. »
cum ar fi sa faci un test in care sa pui de-a latul soselei o foaie de hartie cam de dimensiuni 2m x 2m spre care sa te indrepti cu viteza sa vezi ce se intampla  :inteligent:
Pentru acest test, s-ar pune mai intai problema daca hartia este detectabila de radar. Daca "da", atunci se intampla ca aici:
https://youtu.be/g8NXGzeK_TQ?t=130
Adica ai sanse sa NU faci hartia franjuri daca viteza este sub 50km/h si radarul setat pe "distanta".
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline toma

« Răspuns #8 : 18.Ian.2017, 09:03:13 a.m. »
               Probabil ca vei trece prin ea ! :) Am incercat eu la test drive cu un panou si l-am lipit de bord pe vanzator. "Nu se activeaza mereu", mi-a spus dupa ce a revenit la loc in scaun.

=))

Adica ai sanse sa NU faci hartia franjuri daca viteza este sub 50km/h si radarul setat pe "distanta".

Sistemul nu e proiectat sa te opreasca cu orice pret ci sa ai o viteza mai mica la impact. Totusi in foarte rarele ocazii in care a franat la mine senzatia a fost de franare violenta.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline dAlex

« Răspuns #9 : 18.Ian.2017, 10:11:00 a.m. »
Sunt multe articole pe net despre eficienta senzorilor bazati pe tehnologie Radar. De ex. http://www.flowlineoptions.com/wp-content/uploads/2013/07/UltrasonicTransmitters-GuidedWaveRadar-LevelMeasurement_whitepaper.pdf sau http://www.wateronline.com/doc/level-measurement-showdown-ultrasonic-vs-radar-0001.

Dintre tipurile de senzori folositi in aplicatii, sunt printre cei mai slabi cand vine vorba de precizie si fiabilitate. Avantajul e acela ca sunt mai putin afectati de conditiile de mediu ostile, de aceea sunt folositi in industrie acolo unde nu s-a putut folosi altceva(optici, laser, capacitivi, inductivi...). Si iarasi sunt foarte slabi cand vine vorba de calcularea cu precizie a distantelor. Din cauza asta, in functie de capacitatea de dielectric a tintei, s-ar putea sa se activeze mai tarziu sau deloc.

Deci, pusi pe masina, sunt un plus, dar cu siguranta nu ceva pe care sa te bazezi ca iti salveaza viata, din cauza fiabilitatii foarte reduse. S-ar putea sa o faca, sau nu.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT